Dyzma

Temat dostępny też na forum: Dyzma
Opinie do spektaklu: Dyzma.
Przebój przedwojennej literatury, który nie stracił na aktualności. Historia bezrobotnego chama i prostaka, który szczęśliwym zbiegiem okoliczności w błyskawicznym tempie awansuje społecznie. Nikodem Dyzma to swoisty symbol, przykład antybohatera, którego losy są dowodem na to, że wystarczy znaleźć się w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu i… świat stanie przed nami otworem. ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam

Widziałam PREMIERĘ!!! Wspaniała, zespół mnie nie zawiódł, nie znam aktora w roli Dyzmy - ale cała reszta sie sprawdziła. Genialny Rafał Kowal i Małgorzata Talarczyk!!!

Nina sztuczna??

sztuczna???oj przez Helene zazdrośc przemawia.współczuję

zazdrość??

Czemu zazdrość? Nie jestem aktorką, tylko teatrowidzką. Mam prawo do swoich ocen. Tak ją widziałam w Dyzmie. Aktorce współczuj, nie mnie.

Do Heleny

Helenko Droga,
Masz niewątpliwei prawo do wypowiadania się, że CHudy Ci podobał w roli Dyzmy, że jest aktorem warszawskim itd. Owszem aktorem warszawskim DUBBINGOWYM zwłaszcza, jak przejrzy się jego "karierę" . Owszem imponująca - głoś psa, głos muchy czy innych rół charakterystycznych. Jeśli porównujemy aktorów z Miejskeigo do aktorów serialowych, to Dyzma WIlhielmiego jest absolutnie najlepszy i Dyzma Chudego jest po prostu płaski, niewyraźny - niezagrany. Ten aktor w ogóle zaginął w roli, pogubił się i zapomniał co ma grać. Jest sztuczny do przesady - zły.

Heleno

Andrzej Chudy - buhahahahahaha, głos - buhahaha, dykcja - hahaha -ale się uśmiałam:)) muzykalność -hahahahaha

odp.

Ojojoj...Coś mi się wydaje, że rozmawiam z aktorkami Miejskiego? :)Nie potraficie, Panie, ukryć swej irytacji, że jakiś dabbingowy aktor warszawski został przywieziony do Was przez Szurmieja. Nie wiem, kim jest ten aktor - twarz kojarzę, więc to niekoniecznie tylko aktor od dabbingów (nota bene nie rozumiem, skąd pogadra dla dabbingowców?Nieładnie, Panie, nieładnie tak o koledze po fachu) . Wy natomiast - osobiście zaangażowane, widzę - zgryźliwie wypowiadacie sie o nim, sprawdziłyście co grał i komu głos podkładał. No cóż...zawiść podobno ludzka rzecz, ale bystry człowiek potrafi ją ukryć.
Uściślijmy - ja nie napisałam, że Chudy podobał mi sie w roli Dyzmy. Powiem szczerze - nie podobał mi się, ale to też Wasza wina, bo bardzo staraliście się, aby się nie podobał. Teatr to sztuka współpracy, a tej tutaj w ogóle nie było, nie graliście "na niego", to było widoczne gołym okiem. Teraz rozumiem, dlaczego. Sami popsuliście sobie spektakl - bo nie chcieliście Chudego. Szkoda dla wszystkich.
jeszcze cos muszę napisać - przepraszając wszytkich: a jakim to wielkim teatrem muzycznym jest Miejski????Nie porównacie się z Teatrem Muzycznym w Gdyni, bo porównania nie ma:)
Napisałam, że Chudy najlepiej spiewał, to zdecydowanie najlepszy głos spektaklu - a Wy róbcie sobie z taką opinią, co chcecie:))
Chodzę do Miejskiego, bo mam blisko - przyjdę na Dyzmę jeszcze raz, aby upewnic sie w swej opinii. Pozdrawiam - i mniej złości, Panie:))

hmmm...

Po całej serii gniotów mniejszych i większych tym razem odmiana - megagniot.
Ludzie!
Przecież na to się nie da patrzeć!
Nad tym teatrem wisi fatum - kto by nie reżyserował, kto by tu nie grał, zawsze klapa.
Sytuacje ratuje jedynie Scena Letnia.

O co chodzi?

...

zgadzam sie z heleną . Kazdy ma praqwo do wypowiedzenia sie. a ta sztuka to bylo kipepskia proba podrobienia innych produkcji .. Zenada.

Panie "Żenada". Chyba nie ma Pan na myśli Heleny z Przedmieścia.

Dyzma

Roman Wilhelmi był polskim J. Nicholsonem. Dyzma Wilhelmiego to doskonała rola. Dyzma p. Chudego potrzebuje więcej energii i gry z przymrużeniem oka..Za dużo smutku na twarzy p.Chudego. Publiczność chce się bawić..

Polecamy

Nam się podobało- Dyzma ponadczasowy. Polecamy!!! Brać geodezyjna (ok. 100 osób)

polecamy

bardzo milo spedzony wieczor

WARTO ZOBACZYĆ

Spiewak uliczny -świetny
Mańka -bardzo dobry głos,-wspaniały zespół

dyzma...

Nie można porównywać.Spektaklu teatralnego z filmem,wielowątkowyw serialem i absulutnie genialną grą Romana Wilhelmiego.Mnie się podobało.

kiedy będzie dyzma? od czasów premiery nie można zobaczyć?

nie będzie.

Inne tematy z forum

Kłopoty małżeńskie (15 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Kłopoty małżeńskie . Kłopoty małżeńskie Mariusz Więcek i Jerzy Wójcicki...

Wszystko szwindel (11 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Wszystko szwindel . "Wszystko szwindel" na podstawie libretta Marcellusa...

Księżniczka czardasza (8 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Księżniczka czardasza . "Księżniczka czardasza" Imre Kálmán reżyseria:...