Działalności gospodarcze w Trójmieście

Witam wszystkich ;)
Mam na imię Aleksandra. Obecnie kończę studia we Wrocławiu i myślę o przeprowadzce do Gdyni. Chciałabym także otworzyć swoje działalności gospodarcze (żłobek, przedszkole, szkołę językową i centrum dietetyki). Stąd właśnie ten temat :)
Chciałabym zapytać Was, mieszkańców, czy w Trójmieście jest miejsce na tego typu działalności jeszcze? Czy brakuje żłobków, przedszkoli, jakieś dobrej szkoły językowej?
No i jak Wam się mieszka w Gdyni? :)

Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobrze nam się tutaj mieszka.
Weź pod uwagę sezonowość miasta, oraz koszty lokali i mieszkań które są porównywalne do Warszawskich całorocznych.
Nie wiem jak teraz ale trzy lata temu Wrocław był znacznie znacznie tańszy jeśli chodzi o koszty utrzymania i przyjazniejszy jeśli chodzi o infrastrukturę. Każdy nowy biznes jest mile widziany ale konkurencja też już jest na miejscu. Przyjedź, zobacz, popytaj, pomieszkaj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej, ja przeprowadziłam się z Krakowa. Mieszka mi się tutaj super, ludzie są mili i pomocni ogólnie szczęśliwsci jacyś :)
Pomysł na działalności myślę, że jest jak najbardziej ok, przedszkola zawsze są pożądane :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Własny start up (3 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was moze odwarzył sie na otwarcie własnego start upu? Na co przy czymś takim...

Stres w pracy (37 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Własny biznes - jak się reklamować? (188 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...