Działka Bojano

Zdecydowanie kupię działkę Bojano ul.Szkolna , Derdowskiego .Pozdrawiam. hossplatan@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie polecam, korki jadąc do pracy i z powrotem dziury na drogach no i nic z tym nierobiąca władza gminna.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mówiąc o budowanej autostradzie w pobliżu...

Nie w pobliżu tylko przez

Tomek, dobrze się zastanów. Szemud to nie gmina, to stan umysłu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Działkę kupiłem 10 lat temu, piękna okolica, przyjaźni mieszkańcy. Obecnie żałuję. Bojano jest wsią tranzytową do Gdyni dla okolicznych mieszkańców. W planach budowa autostrady i drogi łączącej zajazd w Koleczkowie z Gdynią. Ilość pędzących samochodów w obie strony zwiększy się. Zastanów się bo do spokojnego mieszkania to tutaj warunków nie ma.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się. Sam przeprowadziłem się z Gdyni w poszukiwaniu spokoju, a teraz buduje się w donimierzu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wystarczy kupić działkę w dobrej lokalizacji , nie przy głównych drogach i ma się spokój . Dedrowskiego gdzieś pod lasem jedynie , polecam szukać w okolicach Ołowianej , Poległych Żołnierzy i okolice Jana Chrzciciela (jeżeli dzieci mają same chodzić do szkoły) . 15 lat tutaj mieszkam , Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Bojanie nie ma dobrych lokalizacji. Kiedyś mówiono w Urzędzie Gminy, że nie zbudują autostrady bo od 20 lat próbują i co? A dojazd planowany do Gdyni wzdłuż lasu przy Poległych Żołnierzy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Osobiście to czekam na "autostradę" i popieram ją rękoma i nogami. Mam nadzieje, że rozładuje to chociaż trochę niewydolną obwodnicę i drogi krajowe . 200-300 m od głównych arterii w linii prostej nie słychać już zupełnie nic. Do Gdyni (20min) , Sopotu i Gdańska (centrum, port 30-40min , oczywiście nie w godzinach szczytów) . Jakbym nie miał dzieci ,ani nie musiał pracować to bym się wyprowadził na mazury. Jestem bardzo zadowolony i nie wiem co by się musiało tutaj wydarzyć żeby to się zmieniło.

Raczej zakorkuje obwodnicę...

Poległych Żołnierzy okolice świętych, to zgoda na cofnięcie się w XVII wiek. Dziury nie do przebycia, spychaczowy "równa" je na 2 cm, czyli "zlizuje", jak to oni mówią i to wtedy, kiedy już nie można przejechać. Gmina ma nas w nosie. Potrzebne co najmniej 2 samochody i to terenówki. Żurawie niebawem nadlecą, sarny tez się pojawiają, zajęcy już nie ma, ale to wszystko nie rekompensuje wykluczenia cywilizacyjnego. To mentalność zapyziałków.Z powietrzem tez bywa różnie, nie wiadomo czym palą, a wiatry wieją. Odradzam.

najważniejsze kryterium to, sąsiedzi. Współczuję jeśli trafisz na tych trolli z forum. Nic nie robią wieczne roszczenia, wszystko się należy. Zero zaangażowania w życie wsi, gminy, tylko brać, typowe grabie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Działka przy ruchliwej ulicy-masakra, smród, hałas, a na owocach i w ogródku ołów gratis.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Działka Bojano

Raczej pomyśl o kupnie działki w kielnie, warznie bo przy autostradzie to będzie stratna inwestycja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a jeśli ma łączyć funkcje mieszkaniowe z działalnością gospodarczą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To tez lepiej blizej węzła czyli kielno koleczkowo

Tak czy siak będziesz miał problem z dojazdem do pracy plus nie najlepsza nawierzchnia na drogach a w zimę to szkoda gadać. Dobrze, że narazie zimy są teraz lżejsze. Lepiej So w mieście w spokojniej dzielnicy mieszkać. Ja też planuje się do miasta w przyszłości przeprowadzić. Ekologicznej ekonomicznej i w ogóle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

a skąd wiesz gdzie on pracuje, że zakładasz że będzie miał zły dojazd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tym dojazdem to przesada, bo bezproblemowo dojeżdżasz przez Wiczlino, korki są w Gdyni. Codziennie jeżdżę przez Wiczlino i jest ok. Jest dużo fajnych miejsc w Bojanie, jedni wolą w polach na odludziu, inni trochę dalej od ulicy ale w cywilizowanym miejscu-dla każdego wedle jego potrzeb. Bojano o wiele bardziej rozwinięta sypialnia od Kielna czy Koleczkowa, szczególnie dla rodzin z dziećmi. Proszę brać pod uwagę również, czy działka nie jest blisko planowanej drogi (dziś decyzja może być na nie z drogą a jutro na tak, zawsze to miejsca zagrożone).

Ja także odradzam. Z tymi krokami to prawda, a co do drogi w wiczlini to prawda jest ale straszne dziury są a te plyty jumbo czy jak to się tam pisze strasznie hałasuja. Porostu nie polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wszystkie niezadowolone mieszczuchy zwijać swoje domki i z powrotem do pięknej spokojnej i urokliwej Gdyni!!!!! To przez was te wszystkie korki we wsi przejść spokojnie przez ulicę nie można to się w głowie nie mieści co tu się teraz dzieje!!!!! kiedyś taka spokojna okolica!!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Popieram też jestem za tym.

korki, swoją drogą, nawet do biedry wejść nie można bo wejście autami zastawione. Gdyby drzwi były szersze to swoimi doopowozami wjechaliby do środka.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

No tak i to wieczne niezadowolenie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

No nareszcie jakaś bardzo sensowna wypowiedź . Jestem trzy razy na tak. Jak się nie podoba to do Gdyni.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj, gdyby nie te mieszczuchy z domkami, to żadnej Biedry by tu nie było, bo dla dwustu osób nikt by nie otwierał ;).

Mnie osobiście przeszkadza w Bojanie tylko jedna rzecz (oprócz najnowszego wynalazku w postaci morza progów na Majora Bojana), a mianowicie kościelne dzwony, które walą z roku na rok coraz głośniej (to chyba proporcjonalnie do rosnącej liczby mieszkańców). Koszmarny dźwięk z siebie wydają, mieszkałam kiedyś w pobliżu kościoła, ale tam dzwony miały piękny ton, melodyjny, nie to co tu. No i nie było ich słychać w każdym zakamarku w promieniu 5 km. Ci, którzy kupują działki teraz, mają przynajmniej tę przewagę, że wiedzą już, gdzie stoi kościół... Kiedy ja się tu sprowadzałam, nie było ani kościoła, ani tym bardziej dzwonów. Tylko błoga cisza, której teraz próżno szukać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Sylwia zwijaj manatki i do domku w Karkonoszach tam jest blogi spokój napewno całe życie o tym marzyłaś
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja nie rozumiem co wam tak przeszkadza w tym Bojanie. To nie sa bieszczady, tylko podmiejska wioska, a raczej miasteczko. I to od dobrych 10 lat ma taki status. Jest wiele do zrobienia i Gmina czasami o nas zapomina. Jednak jakos to idzie do przodu. Jak trzeba coś zrobic dla wspolnego dobra to nikogo nie ma ale pluć jadem to od razu cała rzesza. Żyje tu juz ponad 10 lat i mimo wielu wad nie wyobrażam sobie mieszkać gdzie indziej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety od Gminy trzeba bardzo dużo egzekwować, bo sama z siebie nie za wiele robi, no ale damy im popalić w przyszłych wyborach.

A druga sprawa to to, że połowa tak marudzących jest stale zameldowana nie w Bojanie. Ja nie urągam ludności napływowej. No ale jak można marudzić, że jest źle nie mogąc nawet pójść i oddać głosu w wyborach samorządowych aby coś zmienić?

Pytanie było o działkę czy ktoś ma do sprzedania a Wy znów kolejny temat rozwaliliscie

A mnie denerwuje gościu który mieszka na przeciwko szkoły. Produkuje lód a jak nie sprzeda to wylewa na chodnik. Teraz jak jest mróz to nie można wieczorem tam przejść. Nogi można połamać. Tym powinna się zainteresować się policja albo ktoś z gminy. Wąż też cały czas we studzience.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na dodatek pytanie było "zdecydowanie kupię", ale wszyscy wiedzą lepiej :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No własnie gdzie to stare spokojne Bojano. Już bym te drogi w złym stanie wytrzymał ale jak widzę te paniusie z miasta nie wychowane to mnie krew zalewa.

Autor wątku nie pyta się czy warto lecz deklaruje chęć zakupu. Jak przeczytałem posty to mam wrażenie, że jest to forum frustratów.

Każda wieś ma swoje wady i zalety, nie da się mieszkać w środku lasu i korzystać z udogodnień i uroków aglomeracji... Najważniejsza (wiem, to banał) jest życzliwa atmosfera i fajni ludzie, a tych nie brakuje, tylko pewnie potrzeba jakiegoś elementu integrującego i czasu (wbrew krytykantom i narzekającym) A ci, którzy palą śmieciami, czy robią lodowisko (vide -Wkurzony) czy dręczą zwierzęta czy własną rodzinę -po prostu zgłaszajmy sprawę właściwym organom - to nie jest donosicielstwo tylko obywatelska postawa.

Pani wkurzona, strasznie Pani agresywna :). Wszystkiego najlepszego w nowym roku życzę!

Witam. Mieszkam w Bojanie od zawsze i przykro mi jest z powodu co się stało w ciąu 20 lat w naszym kochanym Bojanie. Moi znajomi posprzedawali działki dla korzyści majątkowej, a rdzenni mieszkańcy Bojana z tego powodu muszą się teraz użerać z takimi jak tu o wyżej komentują. Ludzie Ci myślą, że jak było ich stać na kupno działki i wybudowanie ,,wymarzonego domu'' w tak pięknej okolicy to teraz mogą się panoszyć po Bojanie i pokazywać jacy to oni nie są. Kiedyś to było, każdy każdego znał nie bał się w Bojanie spacerować, każdy każdemu pomagał. A teraz dzięki tym ludziom, którzy się sprowadzili do Bojana najbardziej tracimy na opinii. Ale oni będą dalej brnąc i twierdzićże gdyby nie oni to w Bojanie, by nic nie było. Ale powiem wam była, by jedna najbardziej wartościowa rzecz. ŚWIĘTY SPOKÓJ. Życze miłego dnia......
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

A mnie jest przykro, gdy czytam takie słowa. Sprowadziłam się niedawno i nie uważam, żebym komuś wadziła, z nikim się też nie użeram. Co więcej - nie boję się spacerować, a jedyny raz, kiedy się bałam, to jak gonił mnie pies rdzennego mieszkańca (!). Każdy, kto tu mieszka - i stary, i nowy - ma chyba takie same prawa do wypowiadania opinii na różne tematy. Tego typu wypowiedzi jak bb tylko zaogniają atmosferę. Gdy spotykam ludzi, nie wiem, kto mieszka tu od dawna, a kto nie, i wcale mnie to nie interesuje. Wszystkich traktuję tak samo. Nie wiem też, skąd bb wie, że wypowiedzi w tym wątku pochodzą od nowo przybyłych. Generalizowanie nigdy nie jest dobre.

Generalnie taka dyskusja nie ma za bardzo sensu. Przecież każdemu normalnemu człowiekowi nie robi, czy ktoś jest przyjezdny czy nie. Słoma koniec z końców z butów i tak wyjdzie, nie ważne czy przyjezdny czy nie. Mieszkam tu od 20 lat, mimo że jestem "przyjezdny" to dorastałem w tej miejscowości, i jakoś nigdy nie miałem problemu z tym że jestem przyjezdny. Jak ktoś nie potrafi się zachować to zawsze się znajdzie sposób aby go nazwać w ten czy inny sposób.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Facet napisał ze zdecydowanie kupi działkę. I w temacie to nikt mu nie odpowiedział. Powstała wspaniała dyskusja o wyższości świat bożego narodzenia nad wielkanocnymi ale żadnej oferty działki dla zdecydowanego kupca nikt nie przedstawił. Za to jak to w naszym kraju powstała wojna polsko-polska...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedy ktokolwiek z tzw. "mieszczuchów" oczekuje jakiejkolwiek dyskusji na jakikolwiek temat w Bojanie, słyszy na ogół "Nie podoba się? Wracaj z powrotem do miasta, nikt tu po tobie nie będzie płakał! Po coś tu się sprowadzał? Lepiej nam było bez ciebie!". Drodzy miejscowi, skoro więc aż tak bardzo nas tu nie chcieliście, zawsze można było wykupić wszystkie działki od znajomych, aby uniemożliwić im sprzedaż, i cieszyć się świętym spokojem po wsze czasy :). Prawda, jak to miło słyszeć podobnie konstruktywne rady :)? Na pewne rzeczy nie ma się wpływu, więc chyba lepiej się dogadać. Przynajmniej mnie tak właśnie się wydaje. Między innymi po to, żeby także tym, którzy - jak założyciel tematu - kupią tu kiedyś działki, lepiej się żyło.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiekszosc co tak narzeka na mieszczuchów to tez mieszczuchy którzy kupili pola 20-30 lat temu podzielili i posprzedawali a teraz sie uważają za tutejszych rdzennych......jak komuś napływowi nie pasują to niech nie sprzedają albo lepiej niech sprzedadzą wszystko i sie sami wyprowadza np w Bory Tucholskie.....b.t.w. Tak naprawdę to miejscowym nikt nie przeszkadza.....a kolega który chce kupić działkę w Bojanie będzie zadowolony......

Hmmmm No ok a teraz czy ktoś wie np do kogo należą działki na wspomnianej ulicy szkolnej ma ochotę tam zamieszkać nie muszę pracować mam taki kaprys i mam nadzieje że osoby które wszystko wiedzą o Hihihi trudnym życiu w Bojanie wiedzą kto jest właścicielem ....pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc

zostaw gęgające Bojano.Sprzedam ci działkę w Dobrzewinie

Nie warto nawet w dobrze winie bo straszne korki rano przed rondem w Chwaszczynie jadąc do pracy, a z powrotem to samo.

A skąd wiesz że on rano jezdzi w tym kierunku ? jasnowidz jesteś ?

80% jeździ w tą stronę.

A 50% z tych jeździ o dowolnych godzinach. Nie wszyscy są niewolnikami pracujacymi w korpo od 8-16 tak jak ty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

I nie każdy jest "oderwany granatem od pługa". Czytanie ze zrozumieniem się kłania, wypowiadacie się nie na temat.

Aha to dla ciebie przedsiębiorca to od razu rolnik. Lepiej nie pisz w czasie pracy bo szef zauważy. Jeszcze godzinkę wytrzymasz, skseruj coś w tym czasie może.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie w tym czasie możesz prezesowi się podlizac.

Inne tematy z forum

Ujadające psy przy Mewie (3 odpowiedzi)

Cześć, właścicielu psa/psów z okolic rozlewiska... Czy z Twoim psem jest wszystko dobrze?...

Koniec patodeweloperki? (10 odpowiedzi)

Radni zgłosili do Wójta projekt zmiany w MPZP, który przewiduje odległość między budynkami min 10...

Łańcuchowa piła motorowa a normy hałasu . (34 odpowiedzi)

Czy koło Was też "kulturalni" sąsiedzi przygotowują opał do kominka ? I piłują całe dnie ? W...