Działki w Jankowie

Bezpośrednia bliskość Gdańska sprzyja i nęci do zainwestowania w działkę budowlaną w Jankowie, jednak nie każda działka nadaje się pod budowę.
Przez kilkanaście miesięcy jest nawoźona ziemia po prawej stronie ulicy Podgórnej- dawna niecka z wodą staje się piękną działką pod budownictwo jednorodzinne a teren jest spory i równy.
Kolejne miejsce w centrum Jankowa - to też mina; przed zakupem działki zachęcam do badania podłoża przez odwierty. Ostatnio ktoś kupił zrobił wykopy pod fundamenty i teraz się zastanawia czy finalną inwestycją nie będzie basen.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Działki w Jankowie

Potwierdzam..w dodatku zasypywany staw POD DZIAŁKI przy ul Podgórnej graniczyc bedzie praktycznie płot w płot z planowana budowa obwodnicy:))) to jak spanie w lokomotywie:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

To może kupić domek bliźniak na osiedlu Agatowa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

Brac, najwyżej potem bedziesz sie martwic:)))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba oglądać stare mapy i wyciągać wnioski, teraz w sieci można znaleźć niemal wszystko.

Fajne miejsce to Jankowo, blisko Gdańska co jest ogromnym atutem, choć te korki wzdłuż Małomiejskiej/Świętokrzyskiej/Staropolskiej trochę przerażają.
Właśnie zaczyna się szybki i gwałtowny rozwój Jankowa między innymi "dzięki" AM Projekt który buduje na potęgę + prywatni ludzie.

Ważne aby pamiętać o potencjalnej nowej obwodnicy która pójdzie wzdłuż słupów.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

To Osiedle na Agatowej jest na bagnach (były tam stawy, które zasypano - zobacz stare mapy). Kupują tanie działki, budują domy, a potem problem z wodą, która stoi na działkach.

Developer Am Projekt jest mega nieprofesjonalna firma. Domy oddawane są w baaardzo złym stanie. Wykończenie pozostawia bardzo duzo do zyczenia. NIE POLECAM I OSTRZEGAM
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bym nie powiedziała ze domy są oddawane w bardzo złym stanie. A wykończenie tez dobre robią i starają się by wszystko było ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Pierwsze dwie inwestycje ok. Reszta to dramat. Ludzie odbierają niewykończone domy bojąc się że banki wypowiedzą im umowy, na reklamacje deweloper nie odpowiada lub nie dotrzymuje terminów usunięcia. Pogadajcie z ludzmi z os. agatowe to wam powiedza.Nie polecam. oferta tylko dla ludzi o mocnych nerwach.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sam Pan to wymyślił, czy może jest Pan z konkurencji? Takie głupoty Pan wypisuje, że aż żal bierze! Proszę się wstydzić i nie robić złej opinii deweloperowi. Domy są wykończone, zgodnie z zawartą umową. My mieszkamy od września na tym osiedlu i nie możemy się do niczego przyczepić. Ktoś, kto myśli nad zakupem domu na tych terenach, to chyba powinien zdawać sobie sprawę z lokalizacji! Ludzie, czytajcie umowy, sprawdzajcie lokalizacje i mapy przed zakupem! Później można mieć pretensje wyłącznie do siebie. Ja mam kontakt z firmą i może nie odpowiadają na maile w tym samym dniu, ale w ciągu dwóch trzech dni zawsze! Jeśli ktoś zawraca głowę kilka lub kilkanaście razy w tygodniu ( a mamy tutaj takiego wiecznie niezadowolonego sąsiada i sąsiadkę, która wszystkie rozumy pozjadała, również ) to wcale nie dziwię się, że nie odpisują. Ludzie, opanujcie się i zacznijcie mieć przyjemność z nowego domu! Czy Polak zawsze musi być niezadowolony?? Wykańczaniem domów zajmowałem się w Norwegii i w Anglii, tam dopiero się dzieje! Tutaj to normalnie jest luksus.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Znajomi kupili tam dom i są załamani standardem. Jak ktoś chce się czegoś dowiedzieć to niech jedzie pogadać z ludźmi którzy tam kupili domu. Uwaga, Tutaj TROLUJE deweloper próbując ratować swoją opinię.
Pytajcie mieszkańców, pojedźcie i podgadajcie z nimi i zobaczcie w jakim stanie są oddane domy, które odebrali ludzie ze strachu że wypowiedzą im umowy banki. To dramat.

Witam, ja też kupiłam domek od Am projekt .Jeżeli chodzi o drobne poprawki to podeslą podwykonawców ale jeżeli chodzi o grubsze wady to nie można na nich liczyć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam dom na ul. Agatowej i nie mam mokro w domu. Sprawdziliśmy wszystkie dostępne mapy przed zakupem i to nie jest prawdą, że były tam bagna. Kupił pan dom u AMprojekt, czy tak po prostu wyraża pan swoją opinię? W dodatku kłamliwą. Ja mieszkam na tym osiedlu, kupiłam dom w I etapie i jestem zadowolona. Pewnie, że zawsze można się do czegoś przyczepić, ale to są drobnostki. Wcześniej kupiliśmy mieszkanie od innego dewelopera i tam to dopiero się działo.. Chociaż bym chciała, to nic złego nie mogę powiedzieć o AM. Jeśli coś było do poprawienia, to na samym początku zgłosiliśmy i nie było żadnego problemu, żeby firma się tym zajęła.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jest Pani w błędzie.Kiedyś było tam pełno wody
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nikt nie każe kupować u nich niczego. Firm budowlanych jest mnóstwo, do wyboru, do koloru. Ja przez dwa lata szukałem miejsca i domu i proszę mi wierzyć, porównałem wszystkie chyba możliwe oferty.. w takim standardzie i CENIE ( a to b.ważne ) ciężko coś znaleźć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tanie działki? Po 200zł to tanio? Super, widzę, że ktoś żyje w realiach z przed kilku lat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

UWAGA. TU TROLUJE DEWELOPER. Ciekawe że poprzednie opinie pojawiły się praktycznie w tym samym czasie. I pisze z tego samego IP. Trolować trzeba umieć. Sami widzicie jak ściemniają.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gościu, nikt tu nie troluje. Wiesz w ogóle co to znaczy? A może Ty jesteś wrednym TROLEM z konkurencji, który za wszelką cenę próbuje komuś zaszkodzić? Albo może detektywem R., który wszystko wytropi?? Mieszkam na tym osiedlu i po prostu jestem zadowolony. A opinie pisałem ja i bliska mi osoba. Tyle. Proponuję sprawdzić dokładnie wszystkie informacje, a nie sugerować się tymi „zasłyszanymi” i nieprawdziwymi. Jeszcze raz powtarzam, ofert na rynku nieruchomości jest sporo, można wybierać. Chyba, że ktoś nie ma własnego zdania i musi sugerować się cudzą opinią, tudzież Franka, który pewnie „marzy” o kupnie domku.. Ty to chłopie musisz mieć ciężko w życiu. Pozdrawiamy Ciebie i współczujemy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Czemu pozdrawiamy i wspolczujemy? Czyzby Krzysztofow nagle bylo wiecej?

Firma po "złapaniu klienta" traktuje go jak powietrze. Nie można wierzyć w żadne zapewniania. Wszystko wpisujcie w umowy chociaż nawet to mają w tyłku. Jakość budynków to temat na osobną książkę. Pogadacie z ludźmi z Osiedla Agatowego. Nie ma chyba nikogo kto by nie narzekał na tą firmę.

Nie ma co pisać. Kto chce wiedzieć niech pyta klientów. Pierwsze inwestycje zrobili by łowić klientów na późniejszych więc nie dajcie się nabrać. To nie ten standard kupujecie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie potwierdzam. Mieszkam na Agatowej. Jest o. k. jakość budynków to temat na osobną książkę? No chyba że SF.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po tylu miesiącach "drogi" forumowiczu a; Zubi, Zumie i zapewne coś tam jeszcze musiałeś/musiałaś się odezwać aby pospamować i ponarzekać ponownie na AM ? Twoja opinia twoje prawo ale lekki kabaret z tego narzekania. Gdyby AM był tak słaby jak piszesz to już dawno pakowaliby manatki a oni na złość Tobie rozwijają się i rozpoczynają kolejne inwestycje. Hm... ciekawe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Niestety zgadzam się z opiniami powyżej. Aby nie być gołosłownym wady:
- nierównie posadzki
- krzywe tynki powyżej norm
- elektryka położona na 1,5 kwadrat na gniazdkach nawet w kuchni!!!
- oddane mokre tynki i posadzki (powinno być wszystko suche na dzień odbioru)
- elewacja krzywo pomalowana
- niedbalstwo w wykończeniu
- sufity na piętrze niedomalowane
- teren zielony oddany tylko jako wysypanie ziemi kiepskiej jakości. Panowie nawet nie wyrównali terenu piachem!
- Droga wygląda zupełnie inaczej niż na wizualizacjach na stronie. Generalnie to drogi nadal nie ma. Ponad dwa miesiące po oddaniu chłopaki przyjeżdżają koparką jak nie są potrzebni na innych budowach tego dewelopera. Co oznacza dla mieszkańców życie w pyle, hałasie etc...
- podobno na niższych budynkach jest ogromna wilgoć. W sumie się nie dziwie bo sąsiedzi, którzy tam mieszkali wcześniej potwierdzają, że budynki stoją na zasypanych bagnie. I o ile jeszcze mogę zrozumieć, że tak się dziś robi... to jednak patrząc na jakość wykonania obawiałbym się jak to będzie wyglądać za parę lat...

Wady oczywiście zgłoszone... po klilku miesiacach tylko mała cześć została zrealizowana... szkoda. Prezes na spotkaniu zapewniał o wysokiej jakości i, że nie odwalają fuszerki etc... niestety nie do końca tak jest.

Podsumowując nie polecam komuś kto nie będzie umiał tych ewentualnych wad sam sobie poprawić, bo straci nerwy i pieniądze.
Poprzednio miałem mieszkanie od firmy na E i tam wszystko było na tip top. Mogliby się od nich uczyć jak się prowadzi biznes.
Ocena 3/6
Gdyby nie to, że okolica cudowna i świetnie się żyje to wystawiłbym dużo gorzą ocenę:)

Deweloperowi natomiast polecam przekierować siły zmarnowane na powyższe komentarze na dokończenie fuszerek oraz finalne zakończenie inwestycji. Powyższe komentarze, aż w oczy bolą bo widać, że to "WY"... :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

AM Projekt 2014-2016: Dwie realizacje, którymi zastartowali biznes i zrobili sobie dobry PR= żywo zachęcona nabrałam się i zakupiłam dom w 2017. am projekt 2017-2018: Os. Agatowe, na którym nastąpiło odcięcie kuponów, nabicie klientów w butelkę i traktowanie nas, jak roszczeniowej bandy. Bo przecież taki dom kosztuje 5 złotych i nie można wymagać poprawki fuszerki...Widzę, że deweloper broni się przed negatywami, jakie tu dostaje od ludzi... To dobrze ( jakaś refleksja, chęć odpowiedzi na reklamację w skrzynce mailowej?) ale zainteresowanym nową ofertą tych Panów przestrzegam: Dobra marketingowa gadka nie daje gwarancji, że przygoda z budową domu przez AM Projekt nie przyprawi was o rozstrój nerwowy. Koniec, końców: mam fajny dom w fajnym miejscu z „ wyszarpanymi poprawkami” i zszargany system nerwowy. Podpisano: Sąsiadka z Agatowej przechodząca rekonwalescencję nerwową w ogrodzie. Pozdrawiam zgadzających i niezgadzających się z opinią „sąsiadów” ( wątpliwe) i szanownego dewelopera przez bardzo małe „d” :/
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zachęcam do wystawienia oceny dla nowej nazwy firmy Pana Arkadiusza ad home na trójmiasto: https://www.trojmiasto.pl/AD-Home-Sp-z-o-o-Sp-k-o79101.html

Będzie łatwiej poinformować potencjalnych następnych nabywców:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

A może więcej szczegółów
poproszę. Bo https://www.amprojekt.com.pl/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

a jakie szczegóły potrzebujesz? ad home to firma z grupy kapitałowej AM Projekt, która budowała osiedle agatowa. zmieniła się nazwa, niesmak został:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pierwsza rzecz. AMprojekt wg. KRS nie zmienił nazwy, wbrew temu co Pan sugeruje. Druga rzecz, odrobina kultury, nie jesteśmy na ty.Po trzecie co Pan chce osiągnąć tą swoją aktywnością ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Szanowny Panie deweloperze (specjalnie przez małe d) zainwestuj Pan w firmę PR bo jest słabo niczym villa karpatia:)

Nie pozdrawiam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chciałbym abyście Państwo powrócili do przedmiotowej sprawy jaką jest temat samych działek. Jej wyglądają obecnie plany wykonania sieci kanalizacyjnej wzdłuż ulicy Podgórnej? Dostępność sieci gazowej coraz większa? Słyszałem opinie, że UG Kolbudy nie jest chętna do remontowania (budowy) dróg, proszę się do tego zarzutu odnieść. Ponadto sam zauważyłem jeśli chodzi o ul. Podgórna, że od mojego poprzedniego przejazdu lat 3 wiele się nie zmieniło... Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raz tam jechałem i myślałem, że rozwalę auto... tylko 4x4. ale Ty chyba nie chcesz kupić czegoś od TEJ firmy? To co tu ludzie piszą to prawda. Przejdź się Agatową i pogadaj. Zobacz jak wygląda droga wykonana przez dewelopera. Po pierwszym deszczu już nie ma drogi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie. Nie jestem zainteresowany ofertą tego ani innego dewelopera. Inwestycja prywatna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zobacz jeszcze czy obwodnica za bardzo nie hałasuje i jak daleko będzie nowo budowana metropolitarna. Najlepiej sprawdzić gdy wiatr ma kierunek z północnego-wschodu, bo to najgorszy kierunek pod względem hałasu. Samo Jankowo naprawdę bardzo fajne. Na drogę od gminy prędko nie licz. Jakieś odprowadzenie wody na podgornej robili w tym roku.

Po deszczu czuć też lisiarnie

Jestem zmuszony zgodzić się z powyższą opinią;( Kupiłem dom w Bąkowie. I teraz sam się zastanawiam, czy to był dobry wybór. Ta firma to przerost formy nad treścią. Kiedyś można było normalnie porozmawiać,nawet z prezesem. A w tej chwili Wszystkowiedząca pani, „specjalistka” dosłownie od wszystkiego, panoszy się po całej firmie. W rzeczywistości kompletny brak profesjonalizmu. Ach, mnie już nawet nie chce się z nikim rozmawiać z tego biura. I te ich wieczne podkreślanie profesjonalny zespół. może kabaretowy, albo muzyczny, bo do profesjonalizmu to jeszcze ładny kawałek drogi. Państwo, którzy planujecie zakup domu, zastanówcie się dwa razy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niestety to wszystko prawda. Ja złożyłem dwie reklamacje. Jedną we wrześniu oraz drugą w październiku. Mamy koniec grudnia i nadal nie otrzymałem żadnej odpowiedzi...
Po nowym roku idę do rzecznika praw konsumenta złożyć wniosek o zajęcie się sprawą. Teraz przed świętami nie będę się szarpał.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nikomu nie polecam. Niby dużo wad nie miałem, ale kierownik budowy o budowlance pojęcia nie miał, a w biurze to załatwić coś po wpłaceniu kasy to była katorga...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

A my jesteśmy bardzo zadowoleni z firmy, osób w niej pracujących itd !!! To wlasnie jest nasze miejsce na ziemi....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Hahaha. Nasze miejsce na ziemi.. Już mieliście to hasło na billboardzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ciekawy wpis. Z lekka sprzeczny w swej treści. Czyli dom ok ale dewelopera nie polecasz. Hm . . . coś tu nie gra. Jak można nie polecać takiego który jak sam w zasadzie piszesz dobrze wybudował, a kierownik to się tak na niczym nie znał że zbudowali bez większych wad. Ciekawe. He he. Jak hejtujecie to róbcie to chociaż z sensem. -)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Arek, wracaj do pracy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pudło, nie jestem Arek i nie jestem z AM. I oprócz ogródka a w zasadzie tego co zrobili i drogi tylko na wizualizacji a nie w realu dom wybudowany w dobrym standardzie. Stosunek jakości do ceny jak najbardziej na plus i tyle. Każdy m prawo do swojej opinii.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zawsze ta betonowa ziemia i kilka tys na oknie... Ciekawe:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obwodnicę idącą po obrysie Jankowa (Metropolitalną) będą w końcu budować? Czy ktoś orientuje się coś więcej niż piszą na Trójmiasto.pl?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Beda budowac na 100%
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1