Dzieci z jedenastki
Mieszkam już trochę w Brzeźnie byłem świadkiem jak stary budynek przy Chodkiewicza 11 przeobraził się w ładny wyremontowany kolorowy docieplony budynek, jak przyjeżdzał prezydent chyba dumny z tego dzieła jakby sam budował lub włożył swą kasę jak sadzono choineczki na jego przyjazd była telewizja a potem te choineczki zabierano i co dalej ??? Do jedenastki wprowadziłą się jakaś dzicz miały to być mieszkania podobno dla kobiet samotnych z dziećmi a z tego co widać jest tu tylu fagasów że aż strach, totalne wieśniactwo i balangi dewastowanie budynku spotkania przed klatką i balangi do rana przeszkadzające ludziom z nad przeciwka normalnie spać pytam gdzie te patrole ?? Dzieci mieszkańców jedenastki nie są wogóle pilnowane przez swych opiekunów wchodzą na dach bubynku mall co grozi wypadkiem, dewastują mienie w innych budynkach no i w samej jedenastce kto mądry pozwala kopać piłką w elewację tam tym mieszkańcom to nie przeszkadza.
Wydaje się że nie ma problemu tak samo zachowują sie wszystkie dzieci z takich dzielnic i do tego bierność rodziców ale mnie chodzi o coś innego dlaczego niektórzy zadłużają się płacąc cieżkie pieniądze dbają o swą nieruchomość którą wykupili i inwestują w nią nauczają swe dzieci szacunku dla pieniędzy i czyjeś pracy oraz dobra prywatnego a mieszkańcy jedenastki dostali wszystko za darmo i mają to gdzieś a pozostali musza na nich łożyć ze swoich podatków sami musza inwestować w swe nieruchomości i utrzymywać jeszcze jakąś dzicz nie jest to uczciwe ....
Wydaje się że nie ma problemu tak samo zachowują sie wszystkie dzieci z takich dzielnic i do tego bierność rodziców ale mnie chodzi o coś innego dlaczego niektórzy zadłużają się płacąc cieżkie pieniądze dbają o swą nieruchomość którą wykupili i inwestują w nią nauczają swe dzieci szacunku dla pieniędzy i czyjeś pracy oraz dobra prywatnego a mieszkańcy jedenastki dostali wszystko za darmo i mają to gdzieś a pozostali musza na nich łożyć ze swoich podatków sami musza inwestować w swe nieruchomości i utrzymywać jeszcze jakąś dzicz nie jest to uczciwe ....