Dziecięca goła pupa na plaży. Gdzie jest granica?

Opinie do artykułu: Dziecięca goła pupa na plaży. Gdzie jest granica?.

Było ich troje. Przyjechali na rowerach, z których zeskoczyli w przyśpieszonym tempie. Błyskawicznie zrzucili ubrania i pędem pognali w stronę jeziora. Wyprawa była chyba spontaniczna, bo nie mieli strojów kąpielowych. Do wody wbiegli w bieliźnie: oni w slipkach, ona - w majtkach i koszulce.Ani nago, ani ubraniNa oko mieli po 9-10, może 11 lat. Dziewczynka i dwóch chłopaków. Ona na granicy dojrzewania - niby jeszcze dziecko, ale już coś pod bluzką się uwypukla. Dodajcie do tego przeźroczyste ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tekstylni

będzie tak tekstylna jak twój mózg.
Jak zwykle szukacie sensacyjnych problemów w małostkowych sprawach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czasem wystarczy posłuchać

We wczesnym dzieciństwie rodzice przystawali na to, bym jako dziecko biegała po plaży golutka i mi to nie przeszkadzało. Jak trochę podrosłam, mając 7-8 lat mama nakłaniała mnie, zebym po plazy chodziła w samych majtkach - bez stanika. Twierdziła, że nie mam czego zakrywać, a przez stanik się tylko nie opalę i taki z tego będzie pożytek.
Poza tym "nie mam nic innego niż ona" więc nie widziała powodu, dla którego mogłam się wstydzić. Ja nie czułam się swobodnie i nie lubiłam chodzić na plażę... Raz spotkałam w takim stroju na plaży koleżankę z klasy, niezły miała ubaw... Ona oczywiście miała pełny strój.
Nie zmuszajcie dzieciaczków do biegania na waleta, szczególnie jeśli tego nie chcą. Was nikt nie zmusza do pokazywania swoich "uroków" publicznie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nigdy nago!

Nigdy nie puszczałam mojego synka (dzisiaj 11lat) zupełnie nago na plaży w przeciwieństwie do mojej koleżanki dla której to nie był żaden problem.
Mój miał zawsze majteczki, nawet zwykłe lub pampersa.
Jak już, nago biegał tylko na działce u dziadków albo w domu.
Poza tym to niehigieniczne, niebezpieczne dla dziecka!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

zaraz posypie sie zapewne lawina krytyki.....ale prawda jest taka że plaże to istny raj dla wszelakiego zboczenia, zaczynając od pedofili, drogie mamusie pomyślcie zanim wypuścicie golutkie dziecko na plaży. Jeżeli chodzi o mnie to mi to nie przeszkadza, ja po prostu jako mama myśle o bezpieczeństwie tych brzdąców
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

całkowicie się zgadzam!!!

pedofile są na plażach i tylko się rozglądają...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nagość dziecka to nie tylko zabawa

Ja kiedyś nie widziałam nic złego w dziecku, które biega nago po plaży...
jednak teraz nigdy swojego synka (teraz 6 lat) nie puściłam nago w publicznym miejscu...
dlaczego?
dlatego, że mamy zbyt wiele chorego społeczeństwa!!!
pedofile patrzą i trzepią się na myśl o waszych dzieciach!!!
obmyślają plany jak takie dziecko zabrać i zgwałcić!!
wy - rodzice, nie zdajecie sobie sprawy jak w taki sposób - rozbierając dziecko - narażacie je na takich zboczeńców!!!
trochę wyobraźni, dziecku nie zrobi różnicy to, że ubierzecie mu majteczki!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A mnie obrzydza twoja wypowiedź.

Faszyzm w pełnym tego słowa znaczeniu. Wg takich ja ty na plażę powinny chodzić młode laski wyglądające jak modelki i adekwatni do nich faceci. Młoda dziewczyna, która ma chorobę skóry np. łuszczycę, albo otyła, bo bierze leki hormonalne, albo bo rodzice w dzieciństwie pozwalali jej wszystko jeść i interesowali się, że tyje, albo ludzie 50+, którzy mają już pomarszczoną skórę i fałdy na skórze, związane najczęściej z inną przeminą materii e tym wieku to albo niech siedzą w domu, albo niech chodzą odziani jak muzułmanie, albo najlepiej ich powybijać, wszak jesteśmy rasą doskonałą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie w tym problem

Jedyny problem z gołymi pupami dziecięcymi, jak dla mnie, to kwestia higieny.
Dzieci siadają dokładnie wszędzie i na wszystkim. A to różnie się kończy, szczególnie dla dziewczynek. Więc jak nie chcecie kłopotów, to chociaż gatki dzieciom załóżcie :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziecięca pupa naga.

Nie lubie nawet malutkich dzieci bez majtek na plaży uważam, że to nie miejsce na to chociaż syszę, że u nas już dzieci sie kąpia razem z tatusiem czy mamusia nadzy.Moda z zachodu w Niemczech tak się robi .

tak samo nie jest karalna głupota

a powinna być bezwzglednie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lekkie,z naturalnego materiału "ubranko" dla maluszka zabezpieczy je i przed ostrym słońcem i przed ewentualnymi zakusami zboczeńców,których nie mało ukrywa wzrok za okularami p/słonecznymi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

gdzie Ty pchasz swą głowę

człowieku, skoro ci genitalia nad nią fruwają?

Struże moralności

powiedzcie mi proszę: po co to chować? Zasłaniać dziecku oczy gdy się psy kopulują na ulicy, schować penis oraz cipkę, żeby wzbudzały większe zainteresowanie...
Zawsze to co niepoznane wzbudza większe emocje.
U nas (nie w Polsce) w saunie rozbierają się wszyscy, i pan, i pani, i dzieci, i dziadkowie. Nie ma problemu jak się ktoś toples opala nawet w parku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie ma to jak polityka "pro" rodzinna...

Róznica - zależy kto gdzie mieszka

Mieszkańcy regionów morskich maja zupełnie inne spojrzenie na nagość.
Jest ona dla nas bardziej naturalna niż mieszkańców z głębi Polski.
Po prostu już jej często nie zauważamy.
Nad morzem i okolicach zawsze biegały tabuny dzieci do rosołu i nikt jakoś tego nie zauważał , było i jest to takie oczywiste na pomorzu.
Zdażyło nam się że byliśmy z rodziną i nietutejszymi znajomymi przed plażą. Zdziwili się że ludzie w kompielówkach chodzą. A my kompletnie nie wiedzieliśmy o co im chodzi....

małe dzieci

Dzieci nie powinny biegać na golasa w miejscach publicznych wszędzie pełno pedofili itp. Mam dwoje małych dzieci 7 i 2 lata starsze w stroju a młodsze pampers i koszulka żeby nie "z****ło plaży" tyle w temacie .

nie ma się co dziwić tej paranoi prze ładne kilkadziesiąt lat wszelkie tego typu sprawy zamiatane były pod dywan a ludzie żyli w błogiej nieświadomości, obecnie wszytko wyszło na jaw w krótkim okresie czasu...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1