Dziecięca goła pupa na plaży. Gdzie jest granica?

Opinie do artykułu: Dziecięca goła pupa na plaży. Gdzie jest granica?.

Było ich troje. Przyjechali na rowerach, z których zeskoczyli w przyśpieszonym tempie. Błyskawicznie zrzucili ubrania i pędem pognali w stronę jeziora. Wyprawa była chyba spontaniczna, bo nie mieli strojów kąpielowych. Do wody wbiegli w bieliźnie: oni w slipkach, ona - w majtkach i koszulce.Ani nago, ani ubraniNa oko mieli po 9-10, może 11 lat. Dziewczynka i dwóch chłopaków. Ona na granicy dojrzewania - niby jeszcze dziecko, ale już coś pod bluzką się uwypukla. Dodajcie do tego przeźroczyste ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

uwaga na zboczeńców

Dodam obrazek czwarty - fontanna na starym mieście w Gdansku. Wszuystkie dzieciaki w majtkach, bo która mama pomyślała wczesniej aby ubrać dziecko w strój kąpielowy. Dla mnie ok, zresztą moje dzieciaki też w majteczkach. Ale była nieco starsza dziewczynka, ok 7 lat, na pewno nie można powiedzieć że panienka, ani nawet podlotek. A z wycieczką jakiś stary pryk, który się zatrzymał i robił jej zdjęcia, super zadowolony. Zwróciłam na to uwagę jej mamie, pokazując na gościa palcem, to ten się zwinął.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

serio

Serio w mokrej saunie masz ochotę na kontakt z mokrą powierzchnią pełna grzybów? mówię o mokrej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie ma granicy

granica jest dla policji, fiołów i złośliwych babsztyli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A żebyś wiedział, że mało.

Normalnego człowieka (99,5% populacji) naga/nagi 8-9 latka/latek nie rusza.

Mamusiu golaska rozejrzyj się uważnie wokoło

a zobaczysz, ilu obleśnych facetów ślini się na widok twojego dziecka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

majtki dziecku nie przeszkadzają w zabawie, serio

Kompletnie nie rozumiem rodziców obnażających swoje dzieci na plaży. WSTYD.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie mam psa. Nie była to żadna " historia " tylko opis sytuacji, której by nie było gdyby dziecko miało majtki. Ale skoro moje 3 zdania wywołały na Tobie takie wrażenie i takie emocje, że aż fatygujesz się odpowiedzieć na posta daj swój email. Opiszę to dokładniej, dodam dialogi , jakiś prolog i epilog. Czekam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

fuu

a dla mnie to jest po prostu obrzydliwe bo jestem użytkownikiem plaży tak samo jak te rodzinki i nie mam ochoty oglądać biegających dziecięcych tyłków i innych narządów nad swoją głową!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeśli nawet media przyczyniły się do zwiększenia aktów przemocy seksualnej, to ten artykuł robiłby to w najmniejszym stopniu, nawet w porównaniu z działalnością medialną niektórych posłów RP.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

znaczy jesteś małpą ?

i do tego piśmienną?

Przecież każdy normalny wie, o co mu chodzi - a Ty jakoś nie kumasz. Zwolnij, zastanów się nad sobą, a potem odpowiedz sobie na jedno zaje....ście ważne pytanie: Co chciałbyś robić w życiu, żeby nie wyglądać dalej jak małpa.

Nie ma powodów aby nawet najmłodsze dzieci biegały nago, zwłaszcza, że to niczemu nie służy, nic miłego mieć piasek w pupie. Kiedyś nie było strojów z odpowieedznich materiałów, dla najmłodszych i oczywiste było że lepiej malucha puścić z gołą pupą niż w bawełnianych galotach ciężkich od wody i przyklejonego piachu. Dzisiaj to jest niezrozumiałe!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Observerze

Chyba pomerdały ci się artykuły, ochłoń.

Kąpielowych, litości.

Osoba dorosła, przyjmując w domu gości, również nie chodzi w stroju kąpielowym, mimo iż na plaży chodzi. Istnieje coś takiego jak ubiór stosowny do sytuacji. A nagość dziecka na plaży jest jak najbardziej stosowna do miejsca i sytuacji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Nie jesteśmy Szwecją, żeby obnosić się ze swoją "nowoczesnością"..."

Droga Rodaczko, nagość w publicznych saunach w Szwecji i w ogóle w Skandynawii nie ma nic wspólnego z "nowoczesnością", jest to w tych krajach po prostu norma od wieków. To raczej u nas zgorszenie gołym trzylatkiem na plaży jest "wynalazkiem" bardzo nowym.

gorzej ze pojawiają się już push-upy dla dziewczynek i stroje z napisami typu 'sexy' ...cudownie po prostu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

niekoniecznie- roczne dziecko powinno być ustrojone co nawyżej w pieluchę
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Puknij się w łeb, serio.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

O matko co za tekst

Ludzie w naszym kraju robią się co raz to gorsi, nie wiem jak to nazwać zakompleksieni? Kto w ogóle zgodził się na publikację takiego tekstu. Sorry, nadaje się on na prywatnego bloga, gdzie Pani wyraża swoje subiektywne zdanie, a opinia na takim portalu powinna być co najmniej obiektywna. Robienie afery z nagich dzieci na plaży daje do zrozumienia, że ma Pani coś nie tak w "rozumowaniu" delikatnie mówiąc. To są DZIECI i nagie nie powinny nikomu się z czymkolwiek kojarzyć... JA nie widzę nic złego w małych golasach na plaży. Nawet są wzruszające bo przypominają mi lata beztroskiego dzieciństwa. To jest ich dziecinność i tyle. Sama jak byłam mała latałam na plaży na golasa jak większość wówczas dzieci i nikt z tym problemu nie miał. Nie wprowadzajmy dzieci w kompleksy. Nagość dziecka nie jest czymś rażącym. Dzieciaki dorastają ale jeszcze nie widzą nic szczególnego w nagości w przeciwieństwie do dorosłych. Chyba, że rodzice im będą "tłukli", że jest to złe, a nie naturalne.
Komentarze również mnie zaskakują "dlaczego dzieci mogą a ja nie". Bo to są dzieci. Po prostu. Dorośli mogą iść na plażę nudystów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

jestem przeciwna nagości dzieci

i nad jeziorem i nad morzem i wszedzie
jestem mamą dwójki dzieci ( 1 i 8 lat )
NIGDY nie chodzą nago ani w Biłaych majtkach do kapieli
niestety, ale mamy takie czasy, pedofilia się szerzy
druga sprawą poprostu piasek - który bez tych majteczek wejdzie wszędzie i boli
ja wiem, że są rodziny które kąpia się w wannie nago z dziecmi i eksponuja walory - ale może mimo wszystko jestem staroświecka i uczę moje dzieci szacunku do siebie, swojego ciała.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1