Dziecięca goła pupa na plaży. Gdzie jest granica?

Opinie do artykułu: Dziecięca goła pupa na plaży. Gdzie jest granica?.

Było ich troje. Przyjechali na rowerach, z których zeskoczyli w przyśpieszonym tempie. Błyskawicznie zrzucili ubrania i pędem pognali w stronę jeziora. Wyprawa była chyba spontaniczna, bo nie mieli strojów kąpielowych. Do wody wbiegli w bieliźnie: oni w slipkach, ona - w majtkach i koszulce.Ani nago, ani ubraniNa oko mieli po 9-10, może 11 lat. Dziewczynka i dwóch chłopaków. Ona na granicy dojrzewania - niby jeszcze dziecko, ale już coś pod bluzką się uwypukla. Dodajcie do tego przeźroczyste ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie wyglądasz jak bałwanek , tutaj kulka i tam kulka

tylko dlaczego przez Twoje schizy i kompleksy mają cierpieć inni , homosie walczą o równouprawnienie i tolerancję a tu się robi wielką aferę z małego golaska na plaży a poprzednio z publicznego karmienia piersią ...
Jak wyglądasz jak ugór to się nie pokazuj publicznie ale nie zakazuj tego innym , nie podoba się nie patrz
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 24

a co z pedofilami?

czy będąc rodzicem chcę aby moje dziecko było tego rodzaju ,,obiektem'' dla chorych i pokręconych?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Może dlatego

że każdy z nas był kiedyś dzieckiem i po plaży lata z gołą doopą.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 22

Eromania...

... To jest jakaś u Pani Redaktor cy-cuś...;) Wszędzie odnajdzie jak nie nieletnią erotykę to zapewne pedofilów i pożywkę dla nich... A wszystko zależy od tego, jak się wychowuje dziecko... Nasze wie, że wstydzić się nagości wobec siebie nie musimy ale to ono wyznacza granicę swojej intymności; chodził z nami na plażę na turystyczną ale teraz zaczął się wstydzić... Nie ciągniemy na siłę - to są dzieci wybory...
A co do sauny - nagość w niej to nie są wymysły zboczonych Skandynawów (dla których rodzinne saunowanie to norma) ale właśnie zasady korzystania z sauny; w suchej - na(w) ręczniku a w mokrej - nago...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale tak cicho czy raczej głośno uprawiali? ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

problemem jest co innego

Nie nagość dziecka, która sama w sobie jest zdrowa, a problemem jest kwestia czystości środowiska i łatwości infekcji. Czy majtki temu zapobiegną ?
No i druga czystość to "czystość myślenia" u obserwatorów. Kto zostaje rodzicem ten problemów z tym nie ma i jedyne co mu w głowie to myśl, czy dziecku to służy.
Moze się mylę ale jakoś takie opisanie tematu pasuje mi do pewnych tematów poruszanych w latach ubiegłych. Było już sławetne molestowanie, był mobbing, ostatnio bardzo modna jest pedofilia. Miejmy nadzieję, ze tylko prawdziwe przypadki będą ścigane. Inaczej dojdziemy do sytuacji, że amorki w Kościołach będą demontowane z racji brzydkich myśli modlących się wiernych.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cytując z artykułu...

..."nigdy nie robię jej zdjeć,na których widać miejsca intymne".
Co za porąbany świat...Ja z żona mamy sporo takich zdjeć naszych dzieci i aż do dzisiaj nigdy nawet przez sekundę nie pomyślałem,ze to cos złego.
Pani pisząca takie kwiatki chyba ma cos nie tak pod kopuła.
PPPP - Piękne Psisko Proszę Pana
popieram tę opinię 142 nie zgadzam się z tą opinią 58

Gabriela Zapolska "Moralność Pani Dulskiej":

Zbyszko do siostry: Kiedyś będziesz się roznegliżowywała od góry, dziś, jako dziecię niewinne - od dołu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani Małgorzato, napisała Pani: "Każde społeczeństwo ma swoje własne tabu, a wzorców z zewnątrz nie ma co na siłę importować"

i w zasadzie to zdanie podsumowuje cały problem/zagadnienie.

Byłem swego czasu na plaży na południu Francji, gdzie ku memu zdziwieniu niektóre pary na plaży uprawiały wśród innych plażowiczów...sex. Nikt na to nie zwracał uwagi, nikt nie czuł się zgorszony, a raczej "podekscytowany". Ja, ze względu na pochodzenie i zwyczaje/zasady w których zostałem wychowany, czułem się niezręcznie i mocno zażenowany - dla tamtejszych ludzi, to było jednak coś normalnego.
Jest takie powiedzenie: co kraj, to obyczaj. W Polsce zawsze tolerowało się gołe bobasy na plaży i nikt nie czuł się zgorszony ale puszczanie 8-9 letnich dziewczynek nago na plaży, to słaby pomysł :/
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

raj dla pedofilow

a rodzice o tym chyba zapomonaja.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

co ma pedał do wiatraka? :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

typowa

matka polka - 3 kredyty ale suva mam ;) gada przez komorke 24/h , nie pilnuje dzieci , ostatnio takie mnie zaczepialo w gdansku to odrazu z kopniaka dostala i sie rozryczalo :) ale trzeba tepic polactwo - cebulactwo
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

niech się wstydzi

ten co robi nie ten co widzi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Plaża jest dla wszystkich

I tu wyszły Twoje kompleksy. Wstydzisz się swojego ciała to opalaj się w ukryciu. Dlaczego ktoś kto jest starszy lub jest gruby ma się ukrywać. Nie wszyscy są piękni, młodzi i bogaci. Skoro ktoś z jakimiś niedoskonałościami swojego ciała lubi się opalać to niech sobie chodzi na plaże i ma w d ....pie co pomyślą sobie inni. Mi to wcale nie przeszkadza. Plaża jest dla wszystkich
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

???

Dlaczego ludzie boją się nagości ?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

tylko pedofile mają z tym problem

dla reszty ludzi to normalne bo potrafią obyć się z golizną dzieci i dorosłych, wiec jak masz coś z deklem i razi cię golizna bo za chwile będziesz podniecony to zgłoś się do specjalistycznego ośrodka i podejmij leczenie,

druga grupa ludzi którym przeszkadza golizna to przekwitająca kobiety które nie akceptują swoich obwisłych piersi i już nie jędrnych pośladków, widząc młode atrakcyjne kobiety pokazujące swoje wdzięki dostają szału... szału zazdrości i zaczynają robić awantury na plaży że ktoś pokazał się top less
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 9