Dziecięca goła pupa na plaży. Gdzie jest granica?

Opinie do artykułu: Dziecięca goła pupa na plaży. Gdzie jest granica?.

Było ich troje. Przyjechali na rowerach, z których zeskoczyli w przyśpieszonym tempie. Błyskawicznie zrzucili ubrania i pędem pognali w stronę jeziora. Wyprawa była chyba spontaniczna, bo nie mieli strojów kąpielowych. Do wody wbiegli w bieliźnie: oni w slipkach, ona - w majtkach i koszulce.Ani nago, ani ubraniNa oko mieli po 9-10, może 11 lat. Dziewczynka i dwóch chłopaków. Ona na granicy dojrzewania - niby jeszcze dziecko, ale już coś pod bluzką się uwypukla. Dodajcie do tego przeźroczyste ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Doczekaliśmy takich czasów, że jest tylko 'ja, ja, ja! i mój czubek nosa'. Porozbierane dzieciaki szorują gołymi d*pami po piachu (mamusia ma chyba za dużo świętego spokoju, skoro lubi godzinne płacze pt. 'mamamaaaa, drapie i swędzi'), ludzie z 20-30 kilogramową nadwagą rozwalają się na plaży jak foki w okresie godowym i dumnie prezentują fałdy, cellulit, rozstępy. Jakiś palant z grzybicą nawet nie stara się jakoś jej zakryć (widać największy powód do dumy), dziadki i babcie odkrywający uroki opalania i pływania 'na waleta'...

A powiedz coś, to cię poprawni politycznie zjedzą żywcem. Że dyskryminacja, że faszyzm, apartheid, rasizm (serio, pod rasizm już wszystko można podciągnąć, nawet jak biały białego za coś zjedzie, a ten drugi w 1/64 jest czarny/zielony/brązowy/żółty, bo praprapra dziadek; no i oczywiście biały nie może paść ofiarą rasizmu ze strony innych barw w palecie)... porąbało się w głowach.
Skoro za siknięcie w krzakach można dostać mandat za nieobyczajne zachowanie, to czemu pozwala się na całą resztę? d*pa jak szafa trzydrzwiowa też nie jest przyjemnym widokiem.

Żeby nie było, sam mam nadwagę oraz paskudną bliznę po operacji i staram się nie pchać między ludzi, dopóki tego nie poprawię. Opalam się w ogródku za domem, a zamiast leżenia plackiem na plaży wolę się przespacerować brzegiem. Wieczorem, jak już wszystkie paskudy się pochowają.
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 42

Ludzie co wy macie w glowach, tragedia.

Moj siostrzeniec ma 6 lat i sam czasami lubi latac bez gaci, nie wiem moze dzieci maja taka potrzebe, i my dorosli wbijami im ciagle do glowe, zaloz majtki, tak nie wypada.Choc mi to zupelnie obojetne, jak on lata na ogrodku w majtkach czy bez, trzeba byc chorym, pedalem albo nie wiem co, zeby komus to przeszkadzalo, ale rozumiem ze w obecnych czasach, gdzie pedal ma wiecej co powiedzenia niz normalny czlowiek.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 47

zdjęcie nagiego dziecka w internecie to pedofilia

dlaczego zatem uważa się że w obecnych czasach dzieci biegające nago po plaży pełnej obcych ludzi nie jest już przynajmniej używką dla pedofilii. Jako matka nie wyobrażam sobie puścić w ten sposób dziecka bo nie widzę w tym idei o co chodzi dlaczego my nago nie biegamy , bo to chyba nie oszczędności, stroje kąpielowe dla dzieci można kupić już od 30 zł.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 13

Powyższy wpis jest co najmniej dziwny.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 4

Moja opowieść

2 dni temu podpływam na plażę kajakiem na jednym z kaszubskich jezior...moim oczom, moich synów i żony ukazuje się następujący widok : ojciec (około 40 lat ) córka (około 13-15 lat ) plażują a wokół nich biega druga dziewczynka piękna jak ją Pan Bóg stworzył bardzo wyrośnięta przez co wydawała się nam na dużo starsze dziecko niż pewnie była (ok 8-10lat) dziewczynka przez swoje wyrośnięcie miała już co nieco uwydatnione tu i tam WIDOK BEZCENNY :)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 30

śmieszne w sensie ośmieszenia czy w sensie fajne-zabawne ?

bo nie wiem czy poprzeć czy nie ?
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 16

I jeszcze uwaga uzupełniająca: powyższy opis dotyczy nie tylko mężczyzn! To najbardziej przeraża.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

PS. Nie mogę zrozumieć mechanizmu scalania zupełnie różnych wątków w jeden na tym portalu. W jakim celu admin to robi?
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jedna z fotek jest stockowa, na innych widzimy albo tzw. tłum albo osobę, której nie można jednoznacznie rozpoznać. W takim wypadkach prawo nie wymaga zgody na publikację wizerunku.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak nie wieżę, to może gońca? :P

Każdy ma prawo do swojej opinii. Może jest lekko pruderyjna, ale na pewno nie chora.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

:p

Haha za komuny same golasy na plazy i jakos nikt tu o granicy nie gadal... nie szujajcie tematow na sile! Napiszcie ze menele zaczepiaja przy dworcu wrzeszcz a wadzy nie ma trza odganiac agresorow o brudzie na partyzantow przy smietnikach visa vi fortuny kolo miesnego kuzwa smrod skandal a szkola blisko
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 10

Chory artykuł chorej osoby.......żenada

Nie wieżę że ktoś normalny mógł to wymyślić i opublikować/ Następnym tematem chyba będą psy i koty bo te to w ogóle bez majtek chodzą. żenada
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 38

Do pani redaktor mała uwaga:

żeby opublikować zdjęcia dzieci należy mieć zgodę rodziców... To odnośnie zdjęć - nie są to fotki stockowe ;)
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 18

Biedne dzieciaki biegające po plaży bez majtek. Jak widzę to strasznie mi ich żal.
Zawsze wtedy podchodzę do rodziców i pytam czy pani, pan chciałby tak sobie gołym tyłkiem tarzać się w piasku?? To jak się domyślam nie jest przyjemne jak gorący piach wszędzie szoruje i parzy.
Drodzy dorośli trochę rozsądku.
popieram tę opinię 86 nie zgadzam się z tą opinią 30

sr*jący nagi bachor w miejscu publicznym

typowa polska "sielanka"
popieram tę opinię 243 nie zgadzam się z tą opinią 68

P jak pupa, p jak...

Swoją drogą, czy tylko ja mam wrażenie, że gdyby te historie opisał mężczyzna, a nie kobieta, to społecznie śmierdziałoby już pedofilią? To też znak czasów, że nagość dziecka czy nastolatka w zderzeniu z dorosłym z automatu budzi podsycone ostatnimi dekadami przez media obawy o nieczyste myśli czy automatyczne zagrożenie dla dziecka.
popieram tę opinię 97 nie zgadzam się z tą opinią 1

Propaganda

A to ze typ z broda spiewa na scenie bo chce tolerancji to jest normalne , taki widok jak dzieci nago kiedys byl normalny , tak samo jak dziewczynka na kolanach starszego Pana dzis to wy robicie z tego propagande 21 wieku
popieram tę opinię 207 nie zgadzam się z tą opinią 38

Granica dobrego smaku

Nasza kultura nie specjalnie zgadza się na nagość. maluchom do 2 lat jeszcze jakoś uchodzi. one zresztą jeszcze nie mają świadomości, że z tą gołą pupą to coś nie do końca jest tak. Nie jesteśmy Szwecją, żeby obnosić się ze swoją "nowoczesnością", ani krajem arabskim, żeby się zakrywać po czubek głowy. Mamy w tej kwestii własne tradycje. Jakoś jednak chętniej szanujemy cudze. Oczywiście każdy ma prawo do własnych poglądów i decyzji. Warto jednak, żeby brał po uwagę również innych (w tym własne dziecko). Odpuszczę sobie kwestie współczesnych zagrożeń, bo to osobny temat. I niezwykle poważny. Chciałabym tylko, żeby inni szanowali moją niechęć do golasów na plaży. Niezależnie od ich wieku.
popieram tę opinię 163 nie zgadzam się z tą opinią 72