E-papieros a zakaz palenia

Opinie do artykułu: E-papieros a zakaz palenia.

W związku z pojawieniem się znacznego grona użytkowników e-papierosów, coraz częściej spotykają się oni z zarzutem omijania zakazu palenia w miejscach takim zakazem objętych, takich jak przystanki komunikacji publicznej, biblioteki, uczelnie, urzędy czy nawet autobusy i pociągi. Słusznie?W świetle obowiązujących przepisów tzw. ustawy antynikotynowej objęte zakazem są działania polegające na paleniu wyrobów tytoniowych w miejscach przez ustawę wskazanych. Za naruszenie przepisów ustawy grozi ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kolejna bzdura

ciekawi mnie co jeszcze ludziom bedzie przeszkadzac?e-paieros jest niczym od tego co wdychacie z ulicy,z ta roznica ze spalin raczej nie widac lub nie zwraca sie na spaliny uwagi.im dalej w nowoczesnosc tym wiecej idiotyzmow...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niech palą poza obszarami zamkniętymi - chuchanie w centrum handlowym ekspedientce w twarz jest już coraz częstsze, co już mogę nazwać przegięciem ;/
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Moim zdaniem tak, bo skoro wciąga ją do płuc to i musi ją wydychać. Niby proste...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

No dobra,

ale czy nikotyna pojawia się też w wydychanym przez e-palacza powietrzu?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

e-papieros

NIE TAKA BEZ WONNA! TO jest nadal nikotyna ale w mniejszym stezeniu. Przerabiamy ten wariant, wiem cos o tym!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15

całkowicie się zgadzam, normalnie by nie palili w kinie sklepie czy czytelni a tak chodzą i głupa "palą" i tyle żeby tylko szpanować naprawdę nie ma czym!!!!!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 16

ja nie chcę wdychać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

i bardzo dobrze, bo dla ciebie obora
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

150-180 °C

technika idzie do przodu... to już tylko krok do miecza świetlnego :P
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Połowa pasażerów jest pod wpływem...szczególnie wieczorami

Dlatego nie jeżdżę komunikacją miejską, tak długo jak ZKM przestanie chować głowę w piasek i wreszcie zajmie się tą patologią urzędniczo-obyczajową!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiesz o czym mówisz

Palący e-papierosa nie zanieczyszcza powietrza w wykrywalny powonieniem sposób, więc czemu i tego mu zabraniać? Żeby czuć się lepszym bo się nie pali?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 8

W pociągach to mogą

palić e-papierosy. Odstraszają wszy i insze kolejowe insekty
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

!!!

Czepiają się e-papierosów, bezsensu. Mi bardziej przeszkadzają śmierdziele niedbający o higienę osobistą, szczególnie jak jest tłok. Ostatnio w tramwaju jednej babie tak śmierdziało spod pachy, że prawie bym zwymiotowała z obrzydzenia, na szczęście udało mi się w porę wysiąść. Śmierdziele powinni być dyscyplinarnie wysadzani ze środków transportu miejskiego. A e-papierosom dajcie spokój, są ważniejsze problemy wymagające uwagi.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 3

mocno się pomyliłeś

IQ szympansa nie jest takie niskie. r.b., oceniam, że ma porównywalne z krzakiem agrestu.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

To właściciele psów niech sprzątają ich odchody
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 5

Moherowa żenada!

Smród często pochodzi z kabiny kierowcy. Kilkukrotnie byłem świadkiem jak pan kierowca, szef całego autobusu, puszczał dyma z tradycyjnego papierosa. Ale wtedy nikt nie śmiał zwrócić uwagi, bo by była awanturka. Podobnie z bezdomnymi, przez których wszyscy gniotą się w jednej części tramwaju z powodu odoru, jaki pochodzi od panów z dworca, których nawet kontrolerzy omijają wielkim łukiem, jakby bezdomni byli ponad prawem. A zrzędzącym malkontentom przeszkadza e-papieros, który jest nieszkodliwy i bezzapachowy. To przywodzi tylko jedno na myśl, a mianowicie jakie oburzenie wywoływało kilkanaście lat temu rozmawianie w publicznym miejscu przez telefon komórkowy, szczególnie oburzeni byli starsi, zacofani ludzie, nierozumiejący postępu i nielubiący oraz bojący się wszystkiego co nowe...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

za jakiś czas pewenie się okarze,że te e-papierosy też szkodzą.

ja rzuciłam 4 lata temu najpiękniejsze jest to, że człowiek idzie na impreze i wieczorem wraca dobrze się czując a nie zatruty fajkami.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4