E-papieros a zakaz palenia

Opinie do artykułu: E-papieros a zakaz palenia.

W związku z pojawieniem się znacznego grona użytkowników e-papierosów, coraz częściej spotykają się oni z zarzutem omijania zakazu palenia w miejscach takim zakazem objętych, takich jak przystanki komunikacji publicznej, biblioteki, uczelnie, urzędy czy nawet autobusy i pociągi. Słusznie?W świetle obowiązujących przepisów tzw. ustawy antynikotynowej objęte zakazem są działania polegające na paleniu wyrobów tytoniowych w miejscach przez ustawę wskazanych. Za naruszenie przepisów ustawy grozi ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie każdy

Nie każdy kto biega z e-papierosem chce rzucić,ja pale e,ponieważ nie smierdzi i są nawet "smaczne".Najlepsze rozwiązanie jeżeli ktoś nie chce rzucac i nie chce smierdzieć!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak dzwoni do Ciebie telefon to też nie dobierasz bo zastępuje zwykłą rozmowę? nie jadasz witamin w tabletkach? nie oglądasz filmów w tv? chodzisz na piechotę zamiast korzystać z wynalazku samochodu? nie korzystasz z plastykowych sztućców? tyłek podcierasz tylko oryginalnymi liśćmi rabarbaru?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

powinno być!

i kara grzywny za bąka w miejscu publicznym
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

obawiam się, że to nie dym z e-papierosa tak śmierdział,

tylko ktoś jadł bigos na obiad...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

okej ale pod warunkiem że zgodnie z regulaminem nie mozna podrozowac komunikacja

po spozyciu alkoholu..moze bylo by wiecej miejsc do siedzenia
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest atrapą, zastępnikiem "rzeczy zakazanej" tak samo jak;

replika broni palnej,
wibrator,
plastikowy nóż długi,
piwo bezalkoholowe (w butelce identycznej jak prawdziwe)

Czy zwolennicy epapierosów, chcieliby żeby ktoś korzystał w miejscach prywatnych z takich wynalazków ?

To sobie proszę wyobrazić, że cmoka wibrator, celuje do współpasażerów z broni/noży, pieje "żywca" bezalkoholowego w pracy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 31

taa. kur... to moze najlepiej zamknąć się w worku od kartofli i lezec na łace...

albo nie...na łące tez nie wolno lezec...najlepiej kipnąc i niech cie spala na szadolkach
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chory kraj, chorzy ludzie, niestety jestem jednym z nich.

Też mnie denerwowało jak siadał ze mną do negocjacji klient i pykał e-papierosa, ale to jego wola , jego kultura i ja to szanuję. Żyjemy w chorym kraju w którym popadamy ze skrajności w skrajność. Bardzo szybko oceniamy i krytykujemy innych, a wobec siebie jesteśmy bezkrytyczni.Ludzie więcej tolerancji.
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nałóg to Twój wybór!

ale należy włączyć myślenie że takie monopole zrobią i wymyślą wszystko aby na Tobie zarobić!

Dziś papieros z tytoniu, i papieros E a co jutro?
Chcesz być frajerem ? Twój wybor!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Przydałby się też e-samochód i e-obiad...
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo im wolno! Nie jest to zakazane a jak Cię to boli to nie patrz. Uważaj, bo pierdzenie opodatkują i będziesz musiał nosić korek w ... :)
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 22

Ale możesz sobie tą nikotynę dawkować i powoli schodzić z dawki, o wiele jest to łatwiejsze wtedy.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 4

Paląc e papierosa też nie śmierdzisz bo to de facto inhalator, mógłby w ogóle nie produkować tej pary wodnej ale produkuje bo idea jest taka aby jak najbardziej to przypominało tradycyjne papierosy. Widocznie w Ameryce nie pomyśleli, że może to komukolwiek przeszkadzać, ale Polak potrafi (marudzić, zrzędzić i zakazywać - to najlepiej).
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 6

Szukanie dziury w całym

Po pierwsze dym z E-papierosa to para wodna, po drugie nic się tam nie pali, proces spalania jako taki nie zachodzi, po trzecie w ustawie jest wyraxnie napisane "PALENIE TYTONIU", więc sprawa jest chyba oczywista i nie wiem nad czym sie co niektórzy debile zastanawiają.
Mam wrażenie że skarb państwa szuka kolejnego sposobu aby zwiekszyc wpływy z tytułu nakładanych mandatów karnych, no bo jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniadze
popieram tę opinię 73 nie zgadzam się z tą opinią 20

analfabetyzm też jest szkodliwy

Czytaj zanim napiszesz.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podziwiam tych ludzi, którzy rzucili ten nałóg. Mój kumpel powiedział,że tak naprawdę przekonała go jedna rzecz: pieniądze jakie wydawał codziennie na paczkę fajek. Podliczył, że miesięcznie wydawał około 300 zł. Niby niewiele, ale pomnożył to przez 12 ... to go przekonało, aby więcej nie marnować kasy.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

na coś trzeba umrzeć. w lipcu dziadek mial serce i płuca bez zmian spirometrie w normie a w listopadzie zmarł na raka płuc> gratuluję optynizmu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

to tworcy google wymyslili e papierosa

chociaz w zalozeniu mial to byc wibrator do oralnych pieszczot
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4