E-papieros a zakaz palenia

Opinie do artykułu: E-papieros a zakaz palenia.

W związku z pojawieniem się znacznego grona użytkowników e-papierosów, coraz częściej spotykają się oni z zarzutem omijania zakazu palenia w miejscach takim zakazem objętych, takich jak przystanki komunikacji publicznej, biblioteki, uczelnie, urzędy czy nawet autobusy i pociągi. Słusznie?W świetle obowiązujących przepisów tzw. ustawy antynikotynowej objęte zakazem są działania polegające na paleniu wyrobów tytoniowych w miejscach przez ustawę wskazanych. Za naruszenie przepisów ustawy grozi ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

100% odpłatnosc za leki stosowane w chorobach oddtytoniowych

Niech NFZ wyda korekte do refundacji leków wziewnych stosowanych w chorobach płuc u osób które pala papierosy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Plaga z e -fajkami

Plaga rozszerza sie Kazdy d...n z e papierosem uważa ze moze z nim wszędze chodzic /spotkałem sie juz z takimi w pociagu oraz szpitalu/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

po ewusiu e- ubezpieczenie od jarania

Proponuje dla palaczy ubezpieczenie zdrowtne nikotynowe.
Wystarczy że lekarz rodzinny wstawi do system osobe paląca - automatycznie zwiększa mu sie stawka ubezpieczenia i po sprawie Niech palacze zbieraja kapiał na swoje leczenie!!!! Pala za swojto niech leczą sie za swoje. To samo niech dotyczy gorzały
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jaraj!

Ma tylo nadzieje że ku-wa zapłacisz w tym oku ubepieczenie zdrowotne- stawka razy 50 I wtedy jaraj wszystkimi otworami na raz oczywiscie u siebie w chacie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

owszem, śmierdzi

masz za słabe powonienie

" Silna wola "

Po pierwsze silna wola nie ma nic wspólnego z rzucaniem nałogów. Kto chce więcej wiedzieć niech zagłębi się w temat.

Osobiście znam wielu ludzi którzy przestawili się na e-papierosa i chwalą sobie że się o wiele lepiej czują i jest wielu takich dla których e-papieros był etapem przejściowym i pomógł im rzucić palenie.

Sam jestem palaczem, przestawiam się na e-papierosa ale nie wydaje mi się żebym chciał się z nim afiszować i palić w autobusie czy w sklepie i innych zbyt publicznych miejscach, krępowało by mnie to . Każdy ma swoją metodę na rzucenie , ktoś tkwi w nałogu to raczej budzi moje współczucie a nie potępienie , nienawiść czy pogardę .

No cóż, tak samo uważam że każdy ma prawo do swojego zdania na każdy temat , moje jest takie. Tylko jedna podpowiedz : uważaj co myślisz bo Twoje myśli stają się uczuciami , uważaj co czujesz bo Twoje uczucia stają się Twoją rzeczywistością :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratuluje. Jasna sprawa , silna wola nie ma nic wspólnego z nałogami .

Ta nałóg to Twój wybór , następny ekspert się znalazł co nie ma pojęcia o nałogach. Jak już to żaden nałogowiec nie ma wyboru bo jest to poza jego wolą i kontrolą jak już.

słaba wola

widać koleżanko czy kolego nie masz pojęcia o nałogach ani psychice ani psychologii bo silna wola nie ma tu nic do rzeczy .

Ludzie żal mi co poniektórych z Was...

Po pierwsze, e - papieros nie śmierdzi!!! To co wydycha e - palacz, to zwykła para wodna - taka sama, jak ta, która wydziela się wam z czajnika, kiedy gotujecie wodę! Ok, skoro woda Wam śmierdzi, nie mam więcej pytań. Po drugie, e - papieros pomaga rzucić palenie, bo do cholery nie każdy ma tyle silnej woli, żeby rzucić z dnia na dzień, istnieją też przypadki, że nagłe odstawienie nikotyny powoduje "buntowanie się" organizmu. Mój kumpel właśnie w taki sposób trafił na tydzień do szpitala, bo mu serce zaczęło fiksować jak odstawił fajki. A co chemii, przeczytajcie sobie ile różnego rodzaju dodatków oznaczonych symbolem "E" (co najmniej połowa z nich jest rakotwórcza) zjadacie każdego dnia, zanim zaczniecie robić nagonkę na e - palaczy. Palę e - papieorsa od jakiegoś roku. Przez 5 lat paliłam ok paczki fajek dziennie, odkąd przestawiłam się na e - fajki czuję się o niebo lepiej, lepiej oddycham, nie mam problemów z sercem i krążeniem. Z początkowej dawki 24mg nikotyny/ml liquidu zjechałam do dawki najniższej czyli 6 mg,ostatnio kupiłam sobie liquid beznikotynowy, bo pozostał mi problem, że jak nie palę to nie wiem co z rękami zrobić ;) Więc nie pier*** ludzie, że to guano, zło itd itp. Bo większym złem są te całe pastylki, gumy i plasterki co niby mają pomóc rzucić. Po gumach za przeproszeniem rzygałam jak kot, platerki wywołują wysypkę i alergie skórne. Wiadomo, ten kto nie chce, nie rzuci, choćby nie wiadomo z jakich wynalazków korzystał. A TAK W OGÓLE ZAMIAST ROBIĆ NAGONKĘ NA E - PALACZY, ZRÓBCIE JĄ NA STARE PUDERNICE WYLEWAJĄCE NA SIEBIE HEKTOLITRY TANICH PERFUM, BRUDASÓW, KTÓRZY NIE WIEDZĄ CO TO MYDŁO I ANTYPERSPIRANT ORAZ LUDZI WYZIEWAJĄCYCH ALKOHOLOWE OPARY, BO WEDŁUG MNIE, TO WŁAŚNIE JEST NAJWIĘKSZĄ ZMORĄ KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coś jest nie tak...

No właśnie, to trochę dziwne skoro linie lotnicze pozwalają żeby na pokładach papierosów palić sobie e-papieroska, a u Nas byle kierowca komunikacji miejskiej może nas wyprosić. Już abstrahując od przytoczonego przez ciebie przykładu, bo to w ogóle śmiech na sali. Jak już bierzemy się za poprawianie rzeczywistości, to może warto by się wziąć za coś poważnego...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stop psychozom i fobiom!

Glikol propylenowy jest składnikiem leków i kosmetyków.

Glikol propylenowy rozkłada się w organiźmie na cukry proste, będące podstawowym składnikiem odżywczym dla naszych komórek.

Glikol propylenowy odparowywany w e-papierosie jest nośnikiem śladowych ilości nikotyny i substancji zapachowych stosowanych w kosmetykach i w żywności.

Czy już komuś w tym kraju tak bardzo psychozy i fobie uderzają do mózgów, że te same składniki stosowane w lekach i w jedzeniu - nagle stają się źródłem nagonki na ludzi, którzy wdychają je w postaci ciepłej i "zapachnionej" mgiełki cukrów i perfum?

Pajacujecie ludzie!

Po wielu latach palenia papierosów, kupowanie w aptekach i próba żucia kilogramów legalnych gum zawierających tę samą szkodliwą nikotynę i takie same substancje smakowo-zapachowe w celu pozbycia się nałogu nie odnosiła żadnego skutku.

Zawartość nikotyny wciąż była taka sama i tak samo jej pożądałem...

Od wielu miesięcy jednak nie palę i nie śmierdzę, bo miałem możliwość korzystania z osobistego inhalatora, w którym stopniowo "zjechałem" do liquidu o zerowej zawartości nikotyny...

Dziękuję wynalazcy e-papierosa z całego serca ja i moja rodzina!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

zmiana trybu życia

nie rozumiem was ludzie , mam 18 lat i strasznie wczesnie zacząłem palić , teraz gdy wyszły elektroniczne od 2 miesięcy nie tknąłem papierosa co poprawiło mój stan zdrowotny gdyż miałem problemy z płucami i sercem dokładniej z lewą komorą sercową , po 2 miesiącach moje płuca są czystsze o 85 % i tym samym odstawiłem tabletki a co lepsze nie narażam innych ludzi na moje poprzednie problemy , a egoiści tacy jak wy "bo mi przeszkadza ten dym" powinni pomyśleć zanim powiedzą/napiszą , przeszkadza Ci to powiedz i poproś grzecznie czy mógłby kierować dym w inną strone bo Ci zapach nie podchozdi i tyle , zapach trzyma się 7 sekund , tak Ciężko to znieść?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

para wodna wydychana z e papierosów nie truje innych debilu...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

efajek

zwykłe pedalstwo i hipsteria, kto widział żeby normalny gość stał z fletem w ustach??? megazorda wzywa, czy jak? a moze to jakies melodie na ultradzwięki wygrywa? no dajcie spokoj...a ryzyko zapalenia płuc 20 razy większa niz przy zwykłych papierosach, zgąbczenie płuc i nasączenie ich wodą zabija !!! póżniej dekompresja będzie potrzebna...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak się zastanawiam, gdyby podłączyć niepalącego do papierosa to..... najwyżej się pożyga, a podłączyć pod rure wydechową to zdechnie, może u nas w rzeczypospolitej zakażmy samochodów, i wtedy będzie cacy, więc może ci krzykacze się także zastanowią także ile jest chemi w zwykłym jedzeniu, a wtedy... zakaz jedzenia, wiem przynajmniej jedno ci którym już nawet epapieros przeszkadza, to może niech sie wyniosą na antarktyde i wtedy będzie spokój, aha niech zabiorą za sobą pewną znaną w polsce partie NIEPODLEGŁOŚCIOWĄ, a na koniec dodam że powinno się zamknąć wszystkich facetów, bo każdy kiedyś choćby raz robił sobie dobrze a więc.......... zabił ileś tam dzieci, pozdrawiam normalnych itp
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

kasa

Palenie e-papierosa kosztuje mnie miesięcznie ok. 35 zł. Może boli to kogoś kto uchwala te durne ustawy że nie wydaje na normalne fajki które kosztowały mnie 10 razy tyle. Zabroncie sprzedaży...barany.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0