E-papieros a zakaz palenia

Opinie do artykułu: E-papieros a zakaz palenia.

W związku z pojawieniem się znacznego grona użytkowników e-papierosów, coraz częściej spotykają się oni z zarzutem omijania zakazu palenia w miejscach takim zakazem objętych, takich jak przystanki komunikacji publicznej, biblioteki, uczelnie, urzędy czy nawet autobusy i pociągi. Słusznie?W świetle obowiązujących przepisów tzw. ustawy antynikotynowej objęte zakazem są działania polegające na paleniu wyrobów tytoniowych w miejscach przez ustawę wskazanych. Za naruszenie przepisów ustawy grozi ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak się odebrało odpowiednie wychowanie lub posiada się wrodzony intelekt

to pewne rzeczy są w oczywisty sposób nie na miejscu. Paradowanie z e-papierosem gdzie popadnie, głośne infantylne rozmawianie przez komórkę w zatłoczonym autobusie miejskim przez pół godziny, wystawione na wierzch plebejskie tatuaże w dziale z przecenionym nabiałem, czy puszczanie samopas psa, by ten wypróżnił się gdzie bądź, to sytuacje wręcz komiczne i świadczą o tym, że mamy do czynienia z człowiekiem mikrym intelektualnie lub pochodzącym z nizin społecznych dla którego takie zachowania są normalne.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Fotka w przeciwieństwie do codziennych fotograficznych gniotów ( panów ukasza ucostam i kosyciarza ) tego portalu

wręcz zachęca do zajarania nawet jakby tam w środku opony zmieszane ze słomą były hehe. Kuzwa ten portal jest porąbany! Jak chcecie wywolac co najmniej neutralny oddzwięk to nie zamieszczajcie fotek reklamowych !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie mylmy pojęć

Matka pali to-to w autobusie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

na forum większość palaczy ,dyskusja nie ma sensu

leczcie sie z nałogu a nie wpadajcie w następny, ja palaczy nienawidze,ale rozumiem, ale cudzych smrodów nie bede wdychał
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Człowieku, czym, parą wodną? Naucz się czytać. Epapierosy nie dotyczą niepalących. NIE EMITUJA DYMU. Teraz rozumiesz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

No tak...

...ponoc wszystkie te zakazy palenia w miejscach publicznych podyktowane były zdrowiem niepąlacych, aby nie narażać ich na bierne palenie. Narzekali, że im śmierdzi, że dzieci, że kobiety w ciąży (w pubach, klubach też? LOL!) - no i proszę. Poprzewracało się tu i tam, wszystkiego chcą pozabraniać. A może by tak zabronić fochów, much w nosie i nieopanowanej żądzy narzucania własnego zdania co poniektórym, to by spokój wreszcie był???
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ja proponuje żebyąście się mysli bo śmierdzicie i nie chlali bo dobija mnie zapach wydychanego alkoholu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

hahahaha czym sie truć? parą wodna?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

myslec ludzie myslec ,ustawy wszystkiego nie zalatwia .

Trochę logiki i kultury osobistej wystarczy . Jak się jedzie w autobusie to raczej nie wypada ..tak samo jak chuchanie komuś w twarz czosnkiem czy wyziewem niemytych zębow. Ale na przestankach ,dworcach ,lokalach ..odsunąć się dla przyzwoitości metr ,czy dwa i nie widzę problemu .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

czad też nie, przeszkadza komuś?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

jakieś argumenty?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karać.

Dlaczego skoro nie pale mam się truć
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Narkotyk to narkotyk - nikotyna, czy amfa - dla mnie jeden pies.

Czy to w sąsiedztwie substancji smolistych wywołujących raka biernego palacza, czy nie. Czemu miałbym czuć dyskomfort czując mentolowy smród tego chemicznego paskudztwa?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

masakraaa

nie ma Cie sie juz czego czepiac? nie ma wazniejszych problemow?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

dawno nie czytałem większej głupoty... żenada człowieku!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kulturalnie być cool

regulacji prawnych jeszcze nie ma wiec póki co musimy polegać tylko na kulturze osobistej... wyobraźcie sobie pani urzędnik obsługuje petenta z e-papieroskiem w ustach a co tam!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

co do gorzały - zgłaszam patent na nazwę e-wódka

może być w @-opakowaniu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wiem jak z gorzałą, ale e-obiad też jest

stary: co na obiad?
stara: eee, obiad?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem jak najbardziej za rzucaniem palenia ale tez mnie wkurza puszczanie dymka ( tak naprawdę nikt do końca nie wie co się tam z tego ulatnia) w autobusach czy skm czy tez w budynkach. Niech se palą e- ale na wolnym powietrzu, albo w swoim domu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5