E-papieros a zakaz palenia

Opinie do artykułu: E-papieros a zakaz palenia.

W związku z pojawieniem się znacznego grona użytkowników e-papierosów, coraz częściej spotykają się oni z zarzutem omijania zakazu palenia w miejscach takim zakazem objętych, takich jak przystanki komunikacji publicznej, biblioteki, uczelnie, urzędy czy nawet autobusy i pociągi. Słusznie?W świetle obowiązujących przepisów tzw. ustawy antynikotynowej objęte zakazem są działania polegające na paleniu wyrobów tytoniowych w miejscach przez ustawę wskazanych. Za naruszenie przepisów ustawy grozi ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

( E ) Elektroniczny czy ekologiczny ?

e - papieros = elektroniczny papieros

e - seks = elektroniczna lalka / facet na razie mamy dmuchane ( chyba )

e - samochód = elektroniczny / elektryczny samochód mamy już takie

e - więzienie = elektroniczna opaska na nogę z wbudowanym GPS śledząca daną osobę czy nie ucieka z miasta lub kraju

co do obiadu i gorzały to nie wiem ;)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wielkość dawki pozostaw dawkującym, oni sami to regulują. W sprawie kosztów leczenia popieram. Nikt, ja i Ty również nie powinniśmy mieć lekarza za darmoche. Każdy pracuje na siebie więc nie ma odkładania żadnej składki chorobowej. Nie ma NFZ, nie ma ministerstwa zdrowia, nie ma kolejek, nie ma łapówek... Każdy dba o siebie, a jak nie daje rady zadbać to prosi o pomoc rodzinę, bank, a jak przyciśnie to i na ulicy. A jak wszystko zawiedzie to sam sobie winien, że wcześniej nie pomyślał o dzieciach tylko o playstation, karierze, bmw i ściance wspinaczkowej. Rozmarzyłem się.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

z wary

to ci śmierdzi
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Dla kogo?

Kara dla Bąka? Ojca czy syna? Czy może dla oba cwaj?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Palę i bede palił,bo tak sobie winszuję!

Wyjdż! Wyjdż natychmiast buszmenie!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co z zależnością od jedzenia i oddychania?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

a skąd ci wezmię rabarbar?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytaj trochę co Ci ludzie odpisują, potem pomyśl i się ustosunkuj bo mam wrażenie, że klepiesz 100 razy to samo jak dziecko za karę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie przede wszystkim ale między innymi. Uzależnia też psychicznie. W zależności od organizmu, charakteru i jeszcze paru czynników można wpaść bardziej w uzależnienie psychiczne jak i fizyczne. Reguły nie ma. Rozumiem Twoją definicję zdrowia i fundamentalnie ją popieram, jednak nie jest ona ogólnie obowiązującą. Lekarz bez problemu wypisze palaczowi kwit, że jest zdrowy. Poza tym uzależnienie to taki dosyć dziwny wyraz. Wiesz kawa, herbata, tv, czekolada i seks też mają właściwości uzależniające i mnóstwo z nas jest od nich uzależnionych, jednak trudno byłoby określać kogoś takiego jako chorego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

są juz plyny zatwierdzone przez Włoski instytut zdrowia firmy Ovale :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nikotyna przede wszystkim uzaleznia fizycznie

Czlowiek uzalezniony od czegokolwiek (nie mylic z instynktami) nie moze sie uwazac za zdrowego
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Arcan, wg. nieautoryzowanych badań, ale jednak badań, w wydychanym powietrzu e-palacza znajduje się około 5% pierwotnej zawartości nikotyny ale również i ona w ciągu kilkunastu sekund się neutralizuje. Dla porównania zawartość nikotyny w wydychanym dymie papierosowym to około 60% pierwotnej zawartości i utrzymuje się w nim o wiele dłużej. Te różnice wynikają głównie ze sposobu emisji nikotyny: w e-papierosie zwykłe jej odparowanie jak wody w garnku, a w dymie w wyniku spalania w ogniu suszu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

bez sensu te nagonki

komu to przeszkadza? e - papieros to dobry wynalazek. Nie jestem za tym , żeby można było go palić wszędzie bo tzreba mieć kulturę do pewnych miejsc ale co niektórzy piszący na tym forum są śmieszni. Skoro E - Papieros wam przeszkadza to wtedy stwórzmy zakaz puszczania bąków - zawierają ponoć siarkę. A może obowiązek mycia żębów , żeby z gęby nie waliło? A najlepiej zakaz oddychania jak nie chce się wdychać szkodliwych substancji , któych w powietrzu i na ulicy jest wszędzie...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

restaurator

I bardzo dobrze. Masz do tego absolutne prawo jako właściciel lub najemca lokalu. Ja korzystając z tego samego prawa chciałbym aby w mojej restauracji można było jarać fajki wszędzie i bez przerwy. Nie mogę. Sprawiedliwy tfu! ustawodawca twierdzi, że to nie moje tylko nasze.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

siedz dalej na fejsie... kupuj na gruponie, glosuj na swoja partie...i pij wodke..

tylko to da ci wolnosc
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

siedz w domu...podlacz usb do brzucha...wleci Ci chleb z torentow...

podlacz usb pod narzady i bedzie bezpieczny seks... podlacz mozg pod usb i sluchaj tego co maja do powiedzenia...ogolnie jeszcze jakies kilkadziesiat lat i nie trzeba bedzie z domu wychodzi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podaj proszę przynajmniej jedną nazwę groźnej substancji poza nikotyną, które znajdują się w oparach płynu z e-papierosa? Możesz potoczną lub łacińską. Podaj też proszę nazwę handlową i producenta tego płynu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

a czy ludzie do twojej dennej knajpy wpadaja na piechote?? czy moga smrodzic

ludziom spalinami?? ale wiocha kasztanowcu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3