E-papieros...

Mam pytane do "e-palaczy". Jakie używacie liquidy? Chodzi o zawartość nikotyny. Czy przeliczanie że 1ml to pół paczki papierosów jest poprawne? Kupiłam liquid z zawartością 18 i 12mg nikotyny ale 18 chyba była zbyt dużą dawką-żle się czułam, teraz zmieniłam na 12 ale chyba kupię 6 :) przypuszczam, że zanim dobiorę odpowiedni olejek zbrzydnie mi to palenie całkowicie :)))

Kupiłam takiego e-papierosa, jak dla mnie odpowiedni...

image

jakie macie doświadczenia w "e-paleniu" ? staram się go traktowac jak papierosa, tzn nie chodzę z nim bez przerwy tylko odkładam kiedy kończę palić :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: E-papieros...

Paliłem e-peta dwa miesiące i przeliczenie, że 1ml to pół paczki to trochę kłamstwo, ponieważ liquid starczał mi na max 2 tygodnie. Niemniej jednak opłaca się palić e-peta. Najgorzej jest się przyzwyczaić, ale potem leci już z górki.

Ale jaka pojemność liquidu wystarcza Ci na dwa tygodnie? :)

Pale e-papierosa od dwóch miesięcy....liquid 18 marlboro i m z e-dyma. teraz pozwolę sobie na 14 lub 12. Z analogami skończyłem, zona tez. Miesięcznie na fajki wydawałem ok. 1000 zł. teraz ok. 50 zl. I jestem baaardzo zadowolony.

a ja kiedyś paliłem e-faje ok 2 miesiące ale jak zapiłem pałe to zaraz był powrót do normalnych teraz pale e faje od grudnia i jak zapije pałę
to już nie pamiętam że są normalne fajki oczywiście mniej wydaję na wsady do e ale wszystko co zaoszczędziłem na fajkach przepijam więc
na jedno wychodzi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a próbowałes do e-p. wlac żoładkową??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pisz szybko o co chodzi bo czuję że będzie coś co lubię

sęk w tym, że nie próbowałem....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wkurzyłam się. Taka byłam pełna zapału, spaliłam ostatniego papierosa i zanim zdecydowałam pójśc do sklepu po następną paczkę listonosz przyniósł mi e papierosa. Myślę sobie-znak! Stwierdziłam-tylko e papieros. Zadowolona z siebie że od godz 15 do rana nie spaliłam żadnego papierosa, cały czas na "e"...rano, kawka i "e" ale co jest...coś mi miga-BATERIA! no tak, zostałam bez "e" i bez papierosów. Poleciałam do sklepu i zamówiłam od razu dodatkową baterię, żeby juz mnie nic nie zaskoczyło. Zaczynamy...ale co jest, "e" zaczyna dusić... hmm liquid za mocny. Wrrr teraz "e" lezy w torebce a ja pale dalej. Ech ale mam mocne postanowienie, ostatnia paczka i potem już tylko "e" ciekawe co tym razem stanie mi na drodze...

A nie dali Ci ładowarki?? Paląc e- wykonuje się określone dodatkowe czynności których przy analogach nie robisz...no niestety..nic za darmo. Nastawiaj ładowanie na noc, zaopatrz się w dodatkowe grzałki i odpowiedni liquid a nie będziesz żałować. Nigdy idealnie nie trafisz w smak dotychczas płaconych papierosów, ale skoro mojej żonie się udaje (paliła przez 40 lat!!!!!) to chyba warto spróbować. Powodzenia.

"Ech ale mam mocne postanowienie, ostatnia paczka i potem już tylko "e" ciekawe co tym razem stanie mi na drodze..."

A może spróbuj tak:
"Ech ale mam mocne postanowienie, ostatnia paczka i potem już tylko... rzucenie palenia.

Ja nie pale ale z chęcią zaopatrzyłabym w "e" palaczy w moim domu. Bo już nie idzie wytrzymać tego smrodu.

Cross próbowałam ale głupota i znikome zasoby konsekwencji nie pozwoliły zakończyć tej próby powodzeniem. Ładowarkę mam, mam już też dodatkową baterię "na zapas" zawsze naładowaną w portfelu. Może się uda tym razem :)

"Cross próbowałam ale głupota i znikome zasoby konsekwencji nie pozwoliły zakończyć tej próby powodzeniem."

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby spróbować po raz kolejny.
:)

Dzisiaj nadszedł wielki dzień. Nie spaliłam jeszcze ani jednego papierosa-cały dzień na "e" :) Trzymajcie kciuki... Cross-nie da się, wiem, wiem, jak się chce to się da....tylko, że ja lubię palić ;/ wrr wiem jak głupio to brzmi, wiem ile na to wydaję pieniędzy, wiem że śmierdzę papierosami i wiem że siebie zabijam a mimo to TO DIABELSTWO MNĄ RZĄDZI....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzisiaj drugi dzień na "e"... wiem, przeżywam strasznie ale jak na razie się nie poddałam a to cud :)

Inne tematy z forum

Punki z Zabianki (18 odpowiedzi)

Podobno w latach osiemdziesiątych na zabiance była jakaś punkowa ekipa czy ktoś wie coś na ten...

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (205 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...