EKO-BUD Banino-proszę o opinie

Zamierzam zakupić mieszkanie w szeregu od tej własnie firmy. Bardzo proszę o wszelkie informacje oraz opiniie na temat tego dewelopera
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 18

Re: EKO-BUD Banino-proszę o opinie

punkt 2 nie czytelny :)

. Ciężko mi jest to wytłumaczyć ale jak mój maister kładł kafle na podłodze to mimo że kąty były to i tak trzeba było wykleić ściany.( były wklęsłe).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

1 otwory najczęściej są za duże zawsze o jakieś 2-5cm(szer. i wys.) i szerokość ścian jest zmienna raz 17cm a raz np22.
2. Ciężko mi jest to wytlumaczyć ale jak moj maister kładł kafle na podłodze to jednej ścianie było oki a na przeciw uległej miał na początku ściany tylko 0,5cm braku kafelki a na końcu brakowało już z 2,5cm. i zaczynało się wyklejanie ścian pytami gipsowymi:)
3. sprawdź czy dobrze ci wysuszyli mieszkanie.
4. więcej poważnych błędów nie zauważyłem ale teraz czeka mnie jeszcze sprawdzenie dachu ale to dopiero jak zima przyjdzie. :)

Co do tych otworów drzwiowych, to jakiś problem z otwierającymi się drzwiami? Krzywa ściany - chodzi o wykończenie - nierówności, czy uciekają na kątach? Ja jestem przed odbiorem także uwagi mile widziane, z chęcią się zapoznam z zastrzeżeniami - będę wiedział na co zwracać uwagę.

przedszkole i szkoła to nie moja działka jeszcze
dojazdy - moja znajoma powiedziała "to masz jak na Osowej" czyli mogłoby być lepiej , ale nie jest najgorzej
okolica jak okolica zobaczymy jak będzie się prezentować za rok , 2 , 3 lata bo na pewno się bardzo będzie zmieniać
A mieszkanie ... na początku podczas wykończenia wyszło kilka felerów jak nieprzemyślane byleby były otwory drzwiowe, krzywe ściany i kilka innych rzeczy do poprawy , ale teraz jak na razie jest ok może trochę hałasy się niosą od sąsiadów zewsząd , ale nie jakoś tragicznie

Sąsiedzi jak się mieszka? Czy już ktoś odwazy się wystawić opinie o mieszkaniach, okolicy, dojazdach, szkole, przedszkolu itd.

Poszkodowana Prosze o podanie wiecej informacji. W jakim domu? Która inwestyca? Co poszło nie tak?

typowe zachowanie konkurencji......
obrzucanie blotem bez podawania konkretow...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Odradzam kupowania domu mieszkania u tego dewelopera Pana N jest tylko bardzo mily i obiecuje złote góry przy zakupie domu ,a później w ramach gwarancji nic nie robi i potrafi zignorować po prostu zachowuje się jak prostak i h.. ,sama tego doświadczyłam bo mieszkam w domu kupionym od od niego i wszystko po niedługim okresie zamieszkania jest do poprawki a on udaje że się nic nie stało,i nic nie robi.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szczerze sterowanie mam "analogowe" jak na razie pokrętła a pompkę przez bezpiecznik wł.(widać że robiłem coś niestandardowego bo podłączyli mi ją do gniazdka w pomieszczeniu gospodarczym).
Jak na razie na piecu ustawiam około 45stopni żeby mieć temp 40 st.C w układzie(mowa ogrzewanie podłogowe) . Co do opłat to mam nadzieje że będą niższe niż standardowo no ale cóż trzeba będzie to dopiero sprawdzić jak przyjdzie zima :).
Co do opłat to mogę powiedzieć że koszt dostępu do gazu to jakieś 100zł a prądu z 60zł - reszta to realne zużycie wg. liczników :)
Ogólnie jestem zadowolony :)

my wzieliśmy od firmy JMT ze względu na podłaczenie za 1zl:)
śmiga, jak narazie problemów nie ma, umowę podpisuje się na rok

pozdr

jak na razie ciężko powiedzieć bo jeszcze się nie wprowadziliśmy . Ogrzewanie mamy w tej chwili w podstawowej postaci , ale zastanawiamy się nad zamontowaniem czujek do każdego pomieszczenia choć jest to nam przez niektórych odradzane tyle na razie inne info będziemy mogli podać najszybciej za 2-3 miesiące jak pomieszkamy i zobaczymy co i jak

mam pytanie do posiadaczy mieszkań w zakończonej pierwszej inwestycji. Wiem, że były mieszkania z ogrzewaniem podłogowym - proszę o informację jak nim sterujecie, czy montowaliście czujki, czy cała instalacja, rodzielnia, pompa jest na swoim miejscu? Jak szacujecie koszt ogrzewania - w sezonie letnim(ogrzewanie wody) w zimowym wszystko?

w AMELEK.NET. może nie jest najtańszy ale trzyma prędkość a właściciel jest bardzo solidny. no i maszt z nadajnikiem jest blisko bo na Morelowej.

a w jakiej firmie jeśli można wiedzieć ?

Mieszkam na Wspólnej cztery lata i już kiedyś jedna firma miała kłaść kable. Obsuwało się, obsuwało i ucichło. Mam nadzieję że volta się wywiąże z obietnicy. Tymczasem korzystam z radiówki 3 MB i powiem szczerze że jestem zadowolony. a co najważniejsze nie mam umowy terminowej.

trochę szkoda że tak przekładają bo ja właśnie chciałam się za ten temat zabrać tak żeby wprowadzając się od razu net był :) a radiowym to nie bardzo jestem zainteresowana bo mam z takimi złe doświadczenia

mi w zimę mówili, że na pewno w maju będzie. później zimą się wykręcali. teraz mi napisali że lipiec/sierpień w skrzynkach będzie oferta. na stronie już widać co i za ile, ale to chyba oferta w miejscach gdzie już są a nie gdzie będą

witam
my mieszkamy od maja:)
wczoraj dzwonilem do firmy volta, bo to oni maja swiadczyc uslugi dostepu do kablowki i internetu

niestety maja obsowke..... dostalem info ze przelom lipca / sierpnia byc moze bedzie zakonczona inwestycja tym samym powinna sie pojawic oferta.....

my chyba jednak pojdziemy w kierunku radiowego

kablowka miala byc w czerwcu najpozniej, kolejna zmiana terminu , niewadomo czy to ostatnia obsowka

bez tv mozna zyc ale bez stalego netu to juz slabo

pozdr

Czy ktoś mieszkający już na wspólnej lub zaraz wprowadzający się podpisał umowę z firmą która oferuje internet i kablówkę po światłowodzie? proszę o jakieś info na temat ofert ?

Nowych mieszkańców chyba całkowicie pochłonęła przeprowadzka, bo nie mają czasu napisać ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (16 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...