EKO-BUD Banino-proszę o opinie

Zamierzam zakupić mieszkanie w szeregu od tej własnie firmy. Bardzo proszę o wszelkie informacje oraz opiniie na temat tego dewelopera
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 18

Re: EKO-BUD Banino-proszę o opinie

No to proszę się przyznać kto się już wprowadził i jakie pierwsze wrażenia ? :) Na co możecie zwrócić uwagę , a czym jesteście zachwyceni ?:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam z odbiorem nie bylo problemu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

I jak poszły pierwsze odbiory mieszkań ? Podzielcie się wrażeniami i kiedy planujecie zamieszkać ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pewnie:)

a sasiad na wspolnej w tych szeregach czy na przeciwko ekobudu zamieszkuje?:)

co do odwodnienia, drenaze na wlasnej dzialce, wiec problemu z odplywem wody na droge gminna nie bedzie:)

pozdrawiam

asterinx

podoba mi się że przybędzie spora porcja świeżego optymizmu. mam nadzieję że poznamy się na Wspólnej i przedyskutujemy parę ciekawych spraw ;) pozdrawiam.

no wlasnie, temat plyt mysle ze wczesniej czy pozniej jest do ogarniecia
w ilosci sila pamietaj

na wspolnej zabudowa mieszkan da sile w kierowaniu roszczen "o leszpe jutro"...:)

developer zadbal o taki drenasz o ktirym mowisz wiec nie powinno byc teoretycznie problemu

jak bedzie zycie pokaze

po przestudiowaniu forum i zaangazowaniu mieszkancow banina w sprawie obalenia wariantu niekorzystnego dla Banina smiem twierdzic ze i z drogami damy rade

pozdrawiam

walka o odwodnienia, czyli uregulowanie wód opadowych w naszej wiosce trwa od lat. Płyty jumbo-przyłączam się do pomysłu.

§ 28.
1. Działka budowlana, na której sytuowane są budynki, powinna być wyposażona w kanalizację umożliwiającą odprowadzenie wód opadowych do sieci kanalizacji deszczowej lub ogólnospławnej.
2. W razie braku możliwości przyłączenia do sieci kanalizacji deszczowej lub ogólnospławnej, dopuszcza się odprowadzanie wód opadowych na własny teren nieutwardzony, do dołów chłonnych lub do zbiorników retencyjnych.
§ 126.
1. Dachy i tarasy, a także zagłębienia przy ścianach zewnętrznych budynku powinny mieć odprowadzenie wody opadowej do wyodrębnionej kanalizacji deszczowej lub kanalizacji ogólnospławnej, a w przypadku braku takiej możliwości - zgodnie z § 28 ust. 2.
Ja mieszkam w domu jednorodzinnym i rozsączam wodę systemem rur drenażowych w ogrodzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a jak Pan/Pani sobie poradzil/a z tym problemem

odprowadzenie wod na droge gruntowa bez odwodnienia nie jest lamaniem przepisow ale celowe podtapianie innych tez mnie nie interesuje

swoja droga z tego co mi wiadomo byl ukladany drenaz, ale nie preoblem sprawdzic

bardziej interesuje mnie ewentualna walka z gmina by doprowadzic do wybudowania odwodnienia, ewentualnie do spowodowania ulozenia plyt tak jak m to miejsce na ksiezycowej

Nie jestem z żadnej konkurencji. po prosty mieszkam w pobliżu od kilku lat i przeżyłem parę podtopień. Jako przyszli mieszkańcy będziecie właścicielami budynku z dachem włącznie. Z tak dużej powierzchni dachu jaki będzie w Waszym budynku można w przybliżeniu obliczyć ile podczas deszczu zostanie odprowadzonej wody. pytanie tylko gdzie ona zostanie odprowadzona. jak wcześniej wspomniałem zabronione jest odprowadzanie wody z rynien poza obręb działki. Trzeba ją zagospodarować na działce np: instalacje rozsączające,studnie chłonne itp. to jest w naszym wspólnym interesie. W styczniu 2011 roku po trzech dniach deszczu całe Banino było podtopione.

sprecyzuj...."odprowadzenie wod opadowych przez przyszlych mieszkancow..." bo nie do konca rozumiem to stwierdzenie....
natomiast uwagi obecnych mieszkancow sa oczywiscie jak najbardziej wskazane, nikt nie negeguje Twoich intencji jesli sa faktycznie bez podtekstow.....

bo mozna odebrac to tak ze badz konkurenncja robi antyreklame

badz nastepuje proba zachamowania naplywu potencjalnych kupcow z zewnatrz

badz faktycznie interesujesz sie nie tylko wlasnym ogonem co w dzisiejszych czasach jest rzadkosica.....

ale tak jak wspominalem w poscie wczesniejszym od czerwca 2012r. bywam na budowie dosc intensywnie i opisywanych prze Ciebie problemow nie napodkalem, tak jak wspominalem kaluze moze blocka jest troche ale jak to na drogach gruntowych po prostu tak bywa

a deweloper jest zobowiazany do utwardzenia nawierzchni po zakonczonej inwestycji, w jego trakcie to bez sensu bo i tak rozjezdza auta ciezarowe wiec mija sie calkowicie to z celem...

a za stan drog odpowiada gmina, taka czy taka, jesli przez zle utrzymanie komus cos sie stanie badz powstana szkody to zglasza sie ten fakt na gmine celem odszkodowania, i nie ma bata by tego nie wynegocjowac bo takie jest prawo a wszystkie drogi gminnne i powiatowe nalezace do danej gminy sa ubezpieczone

niestety malo kto o tym wie

pozdrawiam i zycze milego wieczoru

w miejscu budowanego waszego budynku po ulewach robiło się na polu wielkie rozlewisko. proszę zwrócić uwagę na ukształtowanie terenu na Wspólnej. po środku jest najniższy punkt terenu. nie będę pisał już więcej na ten temat bo widzę że fakty nie docierają. życzę powodzenia. a jeżeli chodzi o odprowadzanie wód opadowych to nawet Państwa to dotyczy drodzy przyszli mieszkańcy!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ten blog biega juz chyba na wszsytkich forach, z tego co sie orientuje dotyczy innej czesci banina, na wspolnej ten problem nie istnieje

wiem co mowie bo od czerwca 2012 roku bywam na budowie co tydzien - --- droga do pracy wiec stan drog w tej okolicy jest mi bardzo dobrze znany

o zalewaniu nie ma mowy, fakt sa to drogi gruntowe, fakt jest glina, fakt brak odwodnienia w drodze ale jak o to dbac jak droga nie jest utwardzona, ale takiego faktu jak wyzej w poscie nie ma

ps. w sobote odbieramy mieszkanko:)

pozdrawiam

polecam do obejrzenia:
http://www.banino.bloog.pl/
nie żeby zniechęcić lecz aby zmusić do pilnowania swojego interesu!

Nie jeszcze nie. Mam nadzieje że jeszcze w tym miesiącu. :) Jak by co już piece gazowe zainstalowali i przygotowują ścieżki :)

Zapraszam na nowe forum mieszkańców Banina.
http://www.naszebanino.pl

Co słychać u sąsiadów?:) Czy wszyscy już podpisali akty notarialne? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

przypominam przyszłym mieszkańcom że wody deszczowe nie mogą być odprowadzane poza teren działki, a tak się dzieje w przypadku pierwszych szeregowych domów na Wspólnej. musicie wymusić od dewelopera jakieś studnie do odprowadzania deszczówki ponieważ po pierwsze możecie mieć później duże nieprzyjemności i koszty a po drugie sami siebie będziecie zalewać. niestety w drodze nie ma burzowca, a glina słabo przepuszcza wodę.

;) skojarzyło mi się z 'numerkiem na telefon' :D a tak serio to na prv można pisać :)

Jeśli chodzi o numerek to na priv z przyjemnością podam :)

co do Pana Krzysztofa też nie mam nic do zarzucenia :)

Inne tematy z forum

Gdzie kupić mieszkanie?? (36 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

dom czy mieszkanie??? (427 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...