EKO-BUD Banino-proszę o opinie

Zamierzam zakupić mieszkanie w szeregu od tej własnie firmy. Bardzo proszę o wszelkie informacje oraz opiniie na temat tego dewelopera
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 18

Re: EKO-BUD Banino-proszę o opinie

mmm
Chodzi mi głównie o to , że czasem deweloper oferuje coś więcej w wykończeniu niż stan deweloperski (tj gołe ściany , podłogi , czasem brak drzwi wewnętrznych) . Może być to okazja z tego względu, że przy zakupie hurtowym np. sanitariatu, kafelek itp.deweloper moze liczyć na rabaty więc dla nas może wyjść to taniej niż samodzielny zakup.
Mam nadzieję , że zbyt zawile nie napisałam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

..... w stanie deweloperskim.....
pozytywnie czy negatywnie ...?

Czy ktoś kupował u tego dewelopera mieszkanie w stanie pod klucz ? Wiem czego się spodziewać po stanie deweloperskim i zastanawiam się co wchodzi w skład , cenę wykończenia "pod klucz".

jedynie gmina moze przymusic do zrobienia drogi zgodnie z ustawa, utwardzenie drogi nie jest zawarte w aktach notarialnych wiec szczerze mowiac tylko dobra wola developera by zrobic cos z droga, i zrobic sobie dobra reklame

czy jest ograniczenie tonazowe na tej drodze? jesli tak to mozna developera zmusic do odworzenia,utwardzenia po robotach itp, jesli nie to nic nie mozna zrobic.....

Ludziska - deweloper powinien Wam utwardzić drogę przy własnej inwestycji jak tego nie wyegzekwujecie utoniecie w błocie.
Bierze pieniądze od was to niech położy płyty jambo. Jest tylko jeden developer w Baninie który to robi - VII niebo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

trzeba bedzie pomyslec, odpowiednio zadzialac zobaczymy jak to bedzie,

a pytanko jeszcze...
jest ktos z przyszlych mieszkancow z ekobudu moze?

spokojnie bedzie nas wiecej moze cos nam sie uda zadzialac

w gminie naszej wywalczenie taczki gruzu jest cudem, o płytach i odwodnieniu nie wspominając.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

"ale jezeli wspolnie wywalczymy od gminy sprawe odwodnienia i utwardzenia plytami drogowymi naszej ulicy"

MARZYCIEL !!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie jest to niecheć do nowych mieszkańców, z racji prowadzonego biznesu cieszę się, ze Banino sie rozrasta, przybywa potencjalnych klientów, tak jak wspomniał ktos powyżej to dobra rada, ja mam na tyle duza działke i garaż, że parkuje w garazu a goście na mojej działce. sasiedzi parkują wzdłuż drogi zasłaniajac widoczność, a zima jest rzeczywiście problem, bo narzekaja, ze pługi zawalaja ich samochody sniegiem, w takim razie najlepiej by było, żeby nie było odśnieżania?? Na szczęście nowi mieszkańcy znają realia odśnieżania w miastach, wiec spodziewam się, że nie będa narzekać. Chyba, że tak jak zwykle punkt widzenia zmienia się wraz z miejscem siedzenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to raczej doswiadczenia z mieszkania w miescie i wszelakich wspolnot mieszkaniowych, nie istotne co by sie robilo i tak jest nie dobrze,
mi rowniez zalezy na dobrej adaptacji...:)

co do drogi i miejsc, z tego co widac zagospodarowanie dzialki developera nie przewiduje wiekszej ilosci miejsc parkingowych, ale jezeli wspolnie wywalczymy od gminy sprawe odwodnienia i utwardzenia plytami drogowymi naszej ulicy mysle ze i z miejscami parkingowymi da sie cos wskorac

i tutaj tez sie zgodze ze w grupie razniej:)

pozdrawiam

ani to niechęć ani psioczenie na dewelopera. pan deweloper jest miłym człowiekiem i nie ma powodu żeby psioczyć. ťak też cieszę się na nowych sąsiadów bo zawsze to raźniej no i nowe znajomości:-). sprawa parkingu to raczej dobra rada wynikająca ze zwykłej obserwacji, więc proszę się tak nie obruszać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

droga jest dość szeroka z tego co mi wiadomo, ale ogólnie widać niechęć do nowych mieszkańców na ul. Wspólnej, z góry zakładacie że będzie źle, z tego co mi wiadomo to nie macie wyłączności na to miejsce wobec tego inni też mają prawo tu mieszkać

sądziłem ze tylko w miescie jest tendencja do narzekania na wszsytko ale widac tutaj lepiej nie jest....

a czy w waszym przypadku nie jest tak ze goscie badz wy sami stawiacie swoje samochody wzdluz ulicy? hmm bo naocznie widzialem ze tak wlasnie sie dzieje...

developer zobowiazal sie do utwardzenia tej drogi po zakonczeniu inwestycji, inaczej nie ma to sensu ale jest jedno ale
nie mozna jej ulozyc z plyt betonowych bo nie ma odwodnienia,

sadze ze nalezalo by sie glownie skupic na wnioskach do gminy zukowo o zaprojektowanie i wykonanie odwodnienia a nie psioczyc tylko na dewelopera nie uwazacie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

przy szeregowych jest już cienko z miejscami postojowymi a u was będzie dwa razy więcej lokali na tej samej powierzchni. dla wspólnego naszego interesu powinniście mieć parking na całej długości bloku.

obyście nie parkowali pod czyimś domem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

bedzie odśnieżana jak wszędzie ;) poza tym to chyba nie nasza wina że deweloperzy o parkingi nie dbają... my zrobimy sobie dwa miejsca parkingowe ale jak ktoś przyjedzie to nie ma wyjścia- bedzie musiał stanąć na ulicy ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

bardzo mądrze i zasłaniac widoczność innym uzytkownikom drogi, dziwna moda się zrobiła na wykorzystywanie drogi jako parking. Prosze pomyslcie o tym jak zima będzie odśnieżana droga...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jedno platne- prywatne, droga jest gminna - szeroka, nie ma zakazu postoju wobec czego mozna z niej korzystac parkujac kolejne auta wzdluz ulicy,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

developer ma zobowiązanie co do utwardzenia tej drogi po robotach ziemnych kruszcem, domyslam sie ze po zakonczeniu inwestycji tego dokona, bedziemy go cisnac...., spokojnie, wydaje mi sie ze ta droga powinna byc zrobiona po inwestycji bo inaczej rozjezdza ja samochody budowy

mieszkam na Wspólnej i zastanawiam się gdzie będziecie parkować samochody bo z tego co widzę na jeden lokal przypada jedno miejsce parkingowe ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

droga jest ale zrobiona z prywatnych pieniędzy, a właściwie była bo wlaśnie ją rozkopują pod kanalizę :(

Inne tematy z forum

Indygo (3 odpowiedzi)

Z osiedla Indygo szybko dojechać można do obwodnicy oraz do lotniska. Dostępna jest tu także...

Szkola podstawowa (45 odpowiedzi)

Witam poprosze o opinie o szkole podstawowej i nauczycielach w Baninie , syn od września ma...

koszta utrzymania domu (8 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu domu w Baninie, ale ciekawa jestem ile wynoszą opłaty m.in gaz, prąd,...