EKO-BUD Banino-proszę o opinie

Zamierzam zakupić mieszkanie w szeregu od tej własnie firmy. Bardzo proszę o wszelkie informacje oraz opiniie na temat tego dewelopera
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 18

Re: EKO-BUD Banino-proszę o opinie

odbiory sa na koniec miesiaca przewidziane:)

odbioru mozna dokonac bez wad badz z usterkami gdzie od spisania protokolu developer ma do 30 dni na usuniecie owych usterek jesli takowe by wystapily

z P. Krzysztofem wspolpraca uklada sie bardzo dobrze i ma duza cierpliwosc do nabywcow wiec nie sadze zeby byl problem jesli wystapily by jakies zastrzezenia

my na budowie jestesmy doslownie co tydzien a ja codziennie przejezdzam obok jadac do pracy

wiec przebieg inwestycji oraz jego kolejne etapy mamy pod kontrola

co warto sprawdzic czy odbiorze to napewno : okna, posadzka, piec, tynki i elektryke najlepiej z jakims miernikiem czy wszsytko dziala, wspominam o tym gdzy bylem na odbiorze u "konkurencji" u znajomego i wiem co mowie:)

pozdrawiam sasiada i sasiadke:)

pozdr
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli chodzi o punkt zaczepny to oczywiście chętnie się zapoznamy z nowym sąsiadem:) Z którego mieszkanka Pan pochodzi? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie nie znam się na tym.....Poprzednie mieszkanie tez odbieraliśmy bez specjalnej ekipy. Każdy robi jak uważa. My sami zauważyliśmy (w poprzednim mieszkaniu) ze np. okno było krzywe bo się źle otwierało...jakieś rysy na szybach....i to było reklamowane. Ale wtedy nie wchodziliśmy tak często na budowę. Tu wydaje się być wszystko solidne. bardziej im chyba chodzi o to czy np. ściany stoją tam gdzie powinny ;))

No wlasnie ja takiej mozliwosci nie mialem bo jak wczesniej pisalem jestem fresh tutaj i przyznam sie szczerze ze nie znam sie na tym totalnie takze podpytuje sie i wyrazam swoje zdnie(poza tym byl by to dobry pynkt zaczepny zeby poznac nowych sasiadow :-) ). xxx rozumiem ze znasz sie na tym i wiesz dokladnie jak to wyglada ja osobiscie wole zostawic to osobie z odpowiednimi uprawnieniami. :-) pozdrawiam

My już akt podpisaliśmy, ale odbioru jeszcze nie było. Firmy nie zatrudniamy, sami jesteśmy w stanie zobaczyć czy są proste czy krzywe okna, zarysowane bądź nie, itp itd. Zresztą kontrolujemy budowę od samego początku jej powstawania i na bieżąco dogadywaliśmy się w takowych sprawach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam wszystkich sąsiadów
Jestem tu nowy
Mam do was pytanie czy ktoś z was wykonywał przed podpisaniem aktu notarialnego(chyba jeszcze nikt nie podpisywał) odbioru mieszkania ale na własną rękę tzn. zatrudniasz gościa od odbiorów budowlanych i on wykonuje dla Ciebie takowy odbiór i wypisuje jakie są zastrzeżenia no chyba że wszystko jest si i daje błogosławieństwo. Zastanawiam się właśnie nad tym czy czegoś takiego nie zrobić przed podpisaniem aktu bo potem będzie już po ptakach... .
Zaznaczam że nie jest to wpis "anty" a raczej przestroga dla tych co kupują np.: gdzieś wyczytałem że gościu znalazł 40 takich "niedociągnięć" w jednym mieszkaniu NIE CHODZI TUTAJ o eko-bud a jakiegoś innego dewelopera, także myślę że warto by było się nad tym zastanowić albo np żeby było taniej umówić się z sąsiadami i taki audyt zrobić od razu w kilku mieszkaniach (nas mniej po kieszeniach będzie boleć (choć nie są to duże koszta przy takiej inwestycji max do 400 zł) i będziemy spać spokojnie w naszych pięknych mieszkaniach :) ).
Jakby co proszę na priv jeśli byli byście chętni to byśmy coś takiego mogli zorganizować. :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam
odbiory sa zaplanowane na koniec miesiaca
po odbiorach jakies info bedzie

pozdr

czy ktoś może napisać jak z odbiorem mieszkań , czy nie było żadnych problemów jak były to jak zostały rozwiązane?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My niby też...ale potem dostaliśmy na maila pismo , że przesuwa na 30kwietnia. ale to był czas gdy był problem z prądem . Później podczas rozmowy tel. była kolejna informacja ze mieszkanie będzie oddane szybciej bo jest prąd ;)

my tez ale jeszcze wiesci brak, ale z tego co widzialem to poslizg jesli bedzie to kilku dniowy,
a pzoatym niech chlop sie nie spieszy tylko dobrze wykonczy
kilka dni w ta czy w ta nie zbawi

chyba ze macie jakies inne info:)

Witam my mamy na 28 luty w Wy?

Na kiedy macie ustalony termin odbioru w swoich umowach?

nie....

jakieś wieści by się przydały ;)

i jak tam maja Panstwo wiedze od developera kiedy akty notarialne i klucze dostaniemy?
pozdr

niemal całe Banino "stoi" na glinie i jakoś nie wszystko się sypie....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie zdziwiłam się tą wypowiedzią. Wszystko również zależy od tego jak się co buduje ;)

tak tylko że te domy stoją wszystkie na glinie, i z czasem wszystko będzie pękać,i w tedy właściciel pa Niedrowski nie pomoże
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

jaki dalmax Panie, to inwestycja Eko-Budu na Wspólnej
chyba fora sie Panie pomyliły
pozdr

sprawdz szambo i inne sprawy prawne w dalmaxie

Re: EKO BUD

a to juz tylko na priv, na forum ogolnym danych prywatnych nie udostepniam:)

Inne tematy z forum

Hocki klocki (110 odpowiedzi)

Wiecie kto prowadzi tą placówkę ?

Nowa szkoła w Baninie (9 odpowiedzi)

Rodzice dzieci z AB zakładają nową, własną szkołę, na obecnym etapie szukają kadry, poszukiwani...

koszta utrzymania domu (8 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu domu w Baninie, ale ciekawa jestem ile wynoszą opłaty m.in gaz, prąd,...