Egg Beater MXR

Witam!
Mam pytanie czy do pedalow Egg Beater MXR mozna urzywac butow Shimano SH-M072??? Dokladniej czy mozna w tych butach zamontowac bloki od wymienionych pedalow. Ma to byc moj 1-szy komplet SPD, takze nie mam zupelnie w tym obeznania.
Z gory dzieki za odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Egg Beater MXR

jasne ze mozesz. bloki sa dodawane do pedalow a nie do butow i mozesz je wkrecic do kazdych butow MTB. pzdro

Szymon400 napisał(a):

> Witam!
> Mam pytanie czy do pedalow Egg Beater MXR mozna urzywac butow
> Shimano SH-M072???

Nie lepiej SH-M121 z trzema paskami?

robimy zakłady czy rozwalisz ubijaki w poł roku czy w rok!

Właśnie, zamiast wydawać 3sta na trzepaki, może lepiej wydać 1,5sta na PD-M540 szimano, a resztę kasy dołożyć do butów SH-M181B szimano że szpszrzęczką?

Yary napisał(a):

> Właśnie, zamiast wydawać 3sta na trzepaki, może lepiej wydać
> 1,5sta na PD-M540 szimano, a resztę kasy dołożyć do butów
> SH-M181B szimano że szpszrzęczką?

Kupilem te pedaly za 160 zl :) takze mysle ze to dobra cena. Co do butow to tak jak pisalem wczesnij beda to moje 1-sze SPD dlatego chce kupic wzglednie jak najtansze. Z czasem jak wszystko bedzie OK ( mam namysli problemy z kolanami - niektorzy narzekaja) zainwestuje w porzadne.

rB napisał(a):

> robimy zakłady czy rozwalisz ubijaki w poł roku czy w rok!

Myslalem, ze te pedaly sa OK, dlatego sie na nie zdecydowalem. Myslisz, ze sa az tak beznadziejne?

nieee, sa lekkie, system jest prosty i skuteczny, bardzo fajne ale łożyskowanie jest DO DU PY! ja takich nie mam. Ale, kolega, nazwyjmy go nr.1 co by nazwiskami nie rzucać, po niecałym roku musiał je dać do serwisu bo mu sie wszytsko zatarło (wersja Ti2). Podobnie kolega nr 2 i 3. koledzy nr 4 i 5 mieli mniej szczęści bo zamin sie pokumali że coś nie tak to mi pedał w środku lasu odpał (zmielone łożyska zerwały śrubą gwint i wszystko z ośki zlazło). Serwis to naprawia za darmo ale co za radocha :) Pedałki jak juz masz to często czyść i smaruj i dbaj i unikaj deszczu :) ja tam mam tajmy ataki już drugi komplet, 20 mm łożysko na ośce + igiełkowe w korpusie jest nie do rozwalenia. teraz już takich nie produkują.

Wielkie dzięki za informacje:) Faktycznie pedały już mam, więc pozostaje mi postępować według Twoich porad.

"problemy z kolanami"

kto narzeka? mi problemy z kolanami przeszły własnie jak zaczałem jeździć w kilkach....

Osobiście nie mam w tym temacie doświadczenia. Obawiam się tego gdyż słyszałem od innych, że takie problemy mogą się pojawić.

to jakas bzdura...

Ubijaki jak każdy produkt nie są idealne.Przejechałem w nich 10tys.km. i mogę,że niewątpliwą zaletą jest wpinanie,dobre trzymanie stopy no i waga.Jedną z wad to łożyskowanie,ale bez paniki,co 2 tys zrobić przegląd bo można przypadkowo zostać z częścią pedała w bucie.Serwis Cranków jest znakomity-wysyłasz i przesyłają ci zrobione pedały jak nowe i nic nie płacisz-rewelacja jak na Polskę.Drugą poważną wadą jak dla mnie to,że niszczą podeszwę buta i szybko ścierają się bloki.AAA i jeszcze jedna sprawa,jak złapiesz glebę to lecisz razem z rowerem,a to już mniej przyjemna sprawa.
Mimo tego są to dobre pedały i mogę je polecić każdemu,temu czego szuka coś innego.Na jesienne błoto i śnieg -super.

Maryśka Jaworska jeździ na trzepaczkach i jeszcze nigdy nie wyglebiła z rowerem. Trzeba mieć nogi luźne w kostkach... :)

Oczywiście Yary,wszystko zależy od okoliczności.Samo wypinanie jest jak najbardziej Ok.

Hmm, tak... Zauważyłem, że dziewczyny jakoś tak bardziej się wypinają... :-))))

może bloki zamiń stronami ;)

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...