Re: Ekolan Talosi
~poldek:
Zgadzam się z Tobą. Czasem jest tak, że spieszą się z zakonczeniem prac, żeby oddać o czasie i nie mają czasu na pokazywanie mieszkań wcześniej.
~ali:
Tak to prawda u mnie na jednym z pierwszych spotkań też tak mówili, ale nie przypominam sobie, żeby taka informacja była zapisana w umowie. Pamietam jak mowili, że przed odbiorem będzie można 2x wejść na budowe. I chciałem to zrobić jakos w styczniu/lutym, ale wtedy spotkałem sie z odmową, że jeszcze nie wiadomo co i jak...
Na pewno jest tak, że dla klienta, ktory jeszcze nie podpiszą umowy, zrobią wszystko łacznie z wpuszczeniem na budowe, a tych co już maja w garści troszeczkę na bok odstawiają. Szczerze mówiąc nie mam powodów do narzekań póki co. Dużo gorsze wrażenie zostawiła po sobie Hossa, mimo ze na wizycie u nich byłem tylko raz, ale mam znajoma, ktora teraz walczy z Hossa o swoje (spoznienia w odbiorach, przeciaganie poprawek itp).
~Pati:
Klatka B, parter ;)
~Paula:
Tak byłem na podpisaniu umowy aranzacyjnej, zajeło to jakies 10-15min. Za stworzenie umowy aranzayjnej nic sie nie płaci. I nie płaci się przy jej podpisywaniu! Wprowadzili nas w bład, bo rozmawiajac wczesniej dowiedziałem sie ze nalezy miec przygotowana gotówke, przy podpisaniu - okazuje się ze nie trzeba, i płaci się dopiero po odbiorze aranzacji, czyli de facto po odbiorze mieszkania (czas na zapłate to 14dni, na wskazany numer konta)
BTW. Należy o wszystko się ich dopytywać! Podpisując wczoraj umowe aranzacyjną dowiedzieliśmy się miedzy innymi, że te przeglady przedodbiorowe (ktore odbeda sie miedzy 6-8kwietnia) będą trwały zaledwie 30min, wiec nie ma za bardzo sensu przychodzic ze specjalistą, bo ten w ciagu 30min niewiele sprawdzi. Lepiej go przyprowadzić na koncowy odbiór, ktory odbędzie się w ostatnich tygodniach kwietnia. Oni robią te przeglady przedodbiorowe bo duzo ludzi juz do nich przychodziło i prosiło o wejscie na mieszkanie i chcą to zrobić hurtem, zeby ludzie mogli sobie wszystko pomierzyć i oczywiście jezeli znajdą coś to przy okazji zgłosić. Powiedziano nam, że lada chwila dostaniemy na maila zaproszenie na ten przegląd.
Ogolnie to ich rozumiem, Nas jest sporo, mieszkan jest sporo a kazdy chciałby wejsc, zoabczyc, wiec zdecydowali się to zrobić za jednym zamachem. Drodzy sąsiedzi jeszcze tylko miesiąc. Myśle ze robią wszystko zeby dotrzymać terminu odbioru mieszkania.
Jeżeli chodzi o wpuszczanie na budowe, to nie jest to najwiekszy problem, gorzej, gdy podczas odbiorów będą zarzucać, że np mamy krzywy kątownik, tak jak to miało miesce u mojej znajomej gdy odbierała mieszkanie w Hossie...
1
0