Ekspres do kawy do kawiarni

Przymierzam się do otwarcia niewielkiego lokalu, w którym m.in. chciałabym podawać kawę. Dobrą, aromatyczną, świeżo mieloną, bo sama taką najbardziej lubię, chociaż kompletnie się na tym nie znam - tzn. chadzam do kawiarni, piję tam kawy, ale nigdy nie interesowałam się tym jaka to kawa, jaki ekspres, jak mielona... W domu mam ekspres na kapsułki, który zastąpił stary wysłużony przelewowy :) dlatego zwracam się do was z pytaniem - jaką kwotę powinnam przygotować na dobrej jakości ekspres kolbowy, czy kupić taki od razu z młynkiem, czy młynek osobno, jakie firmy poleciacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ekspres kolbowy to doskonały wybór, jeśli zależy Ci na przygotowywaniu wysokiej jakości espresso i innych kaw z esencji kawy. Pozwala on na większą kontrolę nad procesem przygotowywania kawy, ale wymaga umiejętności baristy. Jeśli nie masz doświadczenia w przygotowywaniu kawy, możesz potrzebować szkolenia.

Dobrej klasy gastronomiczny ekspres do kawy pomogą dobrać w Tchibo Coffee Service.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...

Czy to już ten czas by się zacząć martwić? (52 odpowiedzi)

Jutro mam 27 urodziny i w związku z tym naszła mnie dzisiaj pewna refleksja.. Otóż, jutro wejdzie...

Kosmetyki na lato (30 odpowiedzi)

Jakie stosujecie kosmetyki na lato? Zależy mi przede wszystkim na dobrych kremach nawilżajcych,...