Emilia Pérez

Temat dostępny też na forum: Emilia Pérez
Opinie do filmu: Emilia Pérez.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie idźcie na ten film
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 24

Muzyczne widowisko

Nie jest to typowy film fabularny, który powinien jak najrealniej przedstawiać meksykański świat. Raczej przedstawienie muzyczne opowiadające o emocjach, namiętnościach, kobietach w świecie zdominowanym przez kartele, gangi, skorumpowanych sędziów. Zaskoczona byłam formatem filmu, ale bardzo mi się podobało.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pozytywne zaskoczenie, ja polecam!

Nie wiedziałam o tym filmie nic poza widzianym fragmentem, w którym Zoe Saldana wykonuje utwór muzyczny brzmiący jak akt oskarżenia (nie znam hiszpańskiego) oraz komentarzem stąd o treści "nie idźcie na ten film" (serio ;).
Zaskakujący, interesujący, wciągający.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Odradzam

Przeciętne kino. Aż dziw, że tyle nominacji do Oscara
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Szkoda.

Mógł z tego powstać film, który bym zapamiętał na długo. Zamiast tego z poważnego tematu zrobił się disneyowski melodramat z rozmemłanymi "obowiązkowymi" obecnie w Hollywood i na Netfliksie wątkami. Do formy musicalowej nie mam absolutnie zastrzeżeń, bo wcale nie razi podczas filmu. Nie powiem, że stracony czas, ale ot, po prostu odhaczony wieczór i do domu na lampkę wina i spać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nieszablonowy

Poszłam nie czytając żadnych opinii i też byłam zaskoczona formą narracji ale w sumie pozytywnie.Film porusza szereg aktualnych tematów i problemów współczesnego świata.Skłania do refleksji.Nie nudziłam się ani przez chwilę bo akcja wartka i często zaskakuje.Uważam,że warto zobaczyć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

najlepszy film od lat

najlepszy film od lat
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

film bardzo mi się podobał

to nie jest film muzyczny, jak to piszą, ale jest utrzymany w konwencji musicalu, co na początku mnie bardzo irytowało, nawet miałam myśl, żeby wyjść, natomiast później ta konwencja się sprawdziła jak najbardziej; fabuła dobra, tematy bardzo aktualne, na czasie, gra Zoe Saldany świetna, warta Oskara

Idźcie na ten fim!

Na ten film trzeba iść z otwartą głową i bez uprzedzeń a wtedy naprawdę może pozytywnie zaskoczyć. Dla mnie był to interesujący eksperyment. Film dopieszczony i dobrze zagrany. Połączenie wielu gatunków sprawdziło się i dla mnie to film 8 / 10.

Inne tematy z forum

Drużyna A(A) (8 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Drużyna A(A) . Przeczytaj o filmie.

The Brutalist | Brutalista (10 odpowiedzi)

Opinie do filmu: The Brutalist | Brutalista . Przeczytaj o filmie.

Kompletnie nieznany (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Kompletnie nieznany . Przeczytaj o filmie.