Energa Gdańsk Maraton 2025

Temat dostępny też na forum: Rozrywka
Maraton to prawdziwe święto biegaczy. Ukończenie biegu na królewskim dystansie 42 195 m jest marzeniem wielu osób uprawiających amatorsko bieganie. Po dwóch latach przerwy, 6 kwietnia 2025 roku, bieg na tym dystansie ponownie odbędzie się w Gdańsku. Siódma edycja gdańskiego maratonu odbędzie się pod hasłem "Biegnij w mieście wolności!".Start w Maratonie to święto dla każdego biegacza. Jest to ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super znowu miasto będzie stało.
Proszę zrobić trasę wzdłuż morza. I pięknie i zdrowo bez spalin i mieszkańcy będą zadowoleni i garstka biegaczy też.
Po co paraliżować miasto. Tylko po to żeby ego biegaczy było podziwiane.
Jakie to koszty: zmiana organizacji ruchu, pełno policji zaangażowanej w obstawianie trasy oraz kupa ludzi którym trzeba zapłacić. Czy wpływy z biletów na bieg pokrywają w całości koszty organizacji, czy miasto musi się dorzucać i podatnik musi sponsorować tą zabawę.
Czy ktoś policzył koszty jaką mieszkańcy Gdańska musza ponieść w związku ze zmianą organizacji ruchu, dodatkowe kilometry przejechane samochodem (zmiana organizacji ruchu, pozamykane drogi), przecież to też są koszty, których nie uwzględniono,
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 15

Kierowca to nie jedyny użytkownik miasta

jeden dzień w miesiącu kiedy samochody nie mają pierwszeństwa, to raczej nie koniec świata.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie tylko samochody. Komunikacja miejska też będzie miała utrudnienia. I czemu to ma dotykać ciągle te same dzielnice? Niech sobie pobiegają po centrum albo po Szadółkach raz dla odmiany.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

.. niezdrowo dla kolan, miasto blokują, fo lasu biegać. Odchaczone, już nie musicie pisać
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

znowu?

Jezu, błagam nie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

A biegajcie po betonie aż wam rzepka pęknie

wtedy zaśpiewacie baranim głosem beee beee , i do ortopedy a on wam wyjaśni że już tylko dwie kule wam potrzebne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na szczęście ma być +3

Więc przynajmniej spotka ich jakaś kara za paraliż miasta :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

I mam nadzieję, że będzie wiało i sypało gradem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tam lubie 3 stopnie przy bieganiu

Także dla mnie fajnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla miasta jak można przeczytać w artykule impreza prestiżowa ale dla kierowców i mieszkańców nie sadzę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stan dróg w tym mieście klasyfikują obecne drogi do roli chodnika, stąd ten chory pomysł z maratonem.

a nie mogą biegać wokół Wyspy Sobieszewskiej?!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po wodzie? to będą raczej regaty jeżeli wokół wyspy :-)