Do tego aby nie zgadzać się na ofertę Energii już chyba nikogo nie trzeba przekonywać na tym forum. Otrzymałam chyba najwyższą kwotę za gwarancję stałej ceny bo aż dodatkowo 24,99 zl co miesiąc. Dzięki temu forum moja reakcja wobec Energii była natychmiastowa. Nie czekając na pismo, które mialo przyjść ma emaila w ciągu 7 dni- (a nie przyszło), wystosowałam do nich pismo z informacją, że rezygnuję z oferty i wnoszę o kontynujację umowy na dotychczasowych warunkach. Dodatkowo nadmieniłam, że nie otrzymałam oferty ani na piśmie ani na innym twardym nośniku, więc umowa w świetle prawa nie została zawarta. Pismo zostało wysłane listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Wciągu 3 dni roboczych otrzymałam potwierdzenie, że proces wprowadzania zmian w mojej ofercie uległ anulowaniu, a umowa będzie realizowana na dotychczasowych warunkach. Wysyłajcie pisma jak najwcześniej i jasno precyzujcie swoje żądania w przeciwnym wypadku będą z nami robić to, co będą chcieli. Niestety wszędzie i do każdego należy podchodzić z nieufnością. Takie czasy :(
4
0