Energa- gwarancja stałej ceny

Witam. Proszę o pomoc. W dniu 17. 03. 2016r zadzwonił do mnie konsultant z Energa i zaproponował mi zmianę umowy na SUPER ENERGA na 36miesiecy. W skrócie przedstawił mi ofertę i zapytał czy zgadzam się na przysłanie mi umowy do zapoznania się warunkami umowy, zgodziłem się. Powiedział ze zadzwoni jeszcze raz i zapyta mnie czy się zgadzam na tą umowę. Umowa dotarła do mnie listem poleconym 5 kwietnia 2016r , zadzwonił do mnie 8 kwietnia 2016r zapytał czy potwierdzam zawarcie umowy , zgodziłem się . Nie znam się na tych różnych wyróżnieniach opłat , ile za co. Na umowie piszę że została zawarta 17 marca 2016r . Chcę zrezygnować z oszustwa i teraz nie wiem od kiedy jest ważna umowa czy od potwierdzenia przez telefon czy od daty która jest w umowie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Energa- gwarancja stałej ceny

Skoro w umowie jest podana data zawarcia 17 marca, to najprawdopodobniej będziesz miał problem, bo minęły 2 tygodnie, kiedy można jeszcze było zrezygnować z propozycji. Na Twoim miejscu spróbowałabym jednak wysłać jak najszybciej formularz odstąpienia od umowy.

Lektura na wieczór:
http://forum.trojmiasto.pl/Energa-gwarancja-stalej-ceny-pilna-prosba-o-opinie-t599765,1,55.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Szukam towarzystwa (48 odpowiedzi)

Hej, jestem kobietą po 40, nie mam dzieci. Kilka miesięcy temu rozstałam się z mężem, u związku z...

gdzie chodzicie do stomatologa? (15 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...