Eurazja

Temat dostępny też na forum: Eurazja
Opinie do spektaklu: Eurazja.
- Eurazja to nie wycieczka krajoznawcza, tylko poszukiwanie inności kulturowych poprzez emocje - mówi Izadora Weiss autorka spektaklu - to poezja ruchu i muzyki. To droga do oswajania piękna, którego coraz mniej w sztuce i wokół nas. Dzięki tak wspaniałemu zespołowi baletowemu, w którym udało nam się zebrać same indywidualności, ta poezja jest możliwa.

W spektaklu poruszone zostaną tak ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

OOO! -N.Kennedy,M.Lorenc,Lisa Gerrard,Yamato,Weiss -COŚ NOWEGO!Cóz za różnorodność i kreatywność!;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Golizna!!!

Widzę, że ta Marzena to tak lubi pokazywać się na golasa! Jeszcze żeby miała co pokazać!!! Brrr... To już drugi balet w którym świeci d...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jakie na golasa?

Bardzo prosze nie wprowadzać kołtuńskiego nastroju. Nie ma golizny - za dużo bielizny ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

chcemy wiecej!

takie spektakle sa w naszej 3miejskiej dziurze bardzo potrzebne.

Bylem na pozostalych dwoch i choc wyszedlem bez lez zachwytu, to zaloze sie, ze spektakle przyciagaja na balet wiecej nas mlodych niz reanimowany dziadek do orzechow.

Jakosc taka sobie, ale przeciez to sa dopiero poczatki!

Klasyka jest dobra, ale potrzeba jakiejs alternatywy. Nie mozna cale zycie jesc samej szynki.

Dla wymagajacych polecam teatr piesn kozla.
Znacie jakies zjawisko, oprocz niedozwolonych srodkow odurzajacych, ktore choc w polowie im dorownuje?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

:):):).......................

Widocznie chce coś pokazać i ma czym!!!
Jeśli to nazywasz ,,golizną,,,to w życiu chyba gołego człowieka nie widziałeś-aś.
CZEP SIĘ CZEGOŚ INNEGO :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

STARY DZIAD:)

WIDOCZNIE MA CZYM ŚWIECIĆ :)
JEST BARDZO PIĘKNĄ KOBIETĄ,KTÓRA WIE CO ROBI.
A TĄ KRYTYKE ZOSTAW DLA SIEBIE EMERYTOWANY DZIADZIE :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nic przeciw

Widziałam jej balet "...z nieba" i bardzo mi się podobał, nie widziałam "4&4" ale z recenzji sądzę, że jest średnie, mam nadzieję, że Eurazja będzie lepsza - ale mam jedno pytanie - czy już nie czas na jakiś balet, który przygotuje inny współczesny choreograf?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z tego co sie orientuje,to kolejną pozycja baletową będzie "Romeo i Julia"w chor.I.Weeis
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spektakl jest ponoć bardzo podobny do "...z nieba", ale może to i lepiej, bo mam wrażenie, że w klimatach etnicznych Izadora Weiss sprawniej prowadzi fabułę, niż w quasi-filozoficznych etiudach, jakie mogliśmy zobaczyć w "Four and four"...

ekshibicjonistka :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chodze juz jakis czas do opery i znazylem poznac sklad baletu,wiec nie rozumiem dlaczego w obsadzie sa ludzie, ktorzy nie biora udzialu w spektaklu? Mam na mysli jedna dziewczyne ale nie bede wskazywal palcem. Czy pani Izadora chce sie pochwalic duzym zespolem, z ktorego tak naprawde odchodzi coraz wiecej dobrych tancerzy, bez komentarza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

@borek

Po prostu niekiedy artyści występujący danego wieczora się zmieniają. Głowa służy do myślenia

:|

O co chodzi? Jakieś chore wnioski

Po premierze

Świetne! :) Naprawde super! Może dziewczyny chwilami troche nierowno... Ale faceci? Rewelacja... Azja lepsza od Europy :)

To nie balet!!!

To nie balet tylko teatr tańca!!! Nawet niezły co prawda, ale nie podpisałbym się pod tym jako balet! Do baletu to ho ho a może i więcej!
Rażą amatorzy w zespole tancerzy! Jest ich paru prawda?!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To juz bylo!

Przeciez to juz bylo grane we Wroclawiu wiem bo bylam na tym. To zadna premiera tylko powtorka tego co juz bylo wystawione wczesniej, nie poruszylo mnie. Szkoda ze balet zmienia swoje oblicze.Tylko dla mlodych? Wydaje mi sie ze wiecej jest tej starszej widowi, ktorej poczynania pani W. sie nie podobaja!

Ile?

A ile to trwa??

a ja bym poszla popatrzec na tych pieknie zbudowanych panow....eh......sa cuda na tym swiecie:):):):)

panowie, to ćwiczen!!

rewelacja

coś cudownego, dreszcze przechodzą po ciele z zachwytu, niesamowite solówki,

i to jest premiera, bo Weiss zmieniła nieco program i dodała solówki (genialne zresztą).

Balet trwa ok 2 h.

Eurazja....Wczoraj miałam zaszczyt zobaczyć....

Tak .!!!..jest niesamowity ! ....no i osobiście ,. mężczyżni pokazali większa klasę tańca ....Niektóre programowe układy ,często były powtarzane ...nie wiem czy to było pytanie na odpowiedż ...czy odpowiedż na pytanie ??..---.....niezrozumienia młodych i dojrzałych życiem ludzi....Ogólnie ..bardzo mi się podobało ...bo moje stopy również zabierały się do tańca....

Teatr tańca w Gdańsku

Składam wyrazy najwyższego szacunku dla pani Isadory Weiss oraz Jej Zespołu.
Za podjęcie wyzwania oraz konsekwentne działania w tworzeniu teatru tańca w Operze Bałtyckiej.
Miałam okazję obejrzenia wszystkich premierowych spektakli i stwierdzam,że powstaje zespół o którym w niedalekiej przyszłości usłyszy Europa.
To są profesjonaliści ,ludzie z pasją i talentem z dużą dozą determinacji w dążeniu do celu.
Osiągną ogromne sukcesy.
Eurazja jest tego dowodem.Przepiękne widowisko,genialna muzyka i choreografia oraz w większości piękne wykonanie.
Stojące owacje potwierdzją tylko moją opinię.

BZDURA

jak czytam takie bzdury to az mi sie zal robi ludzi ktorzy to pisza a pan x to albo pracuje dla pani izadory albo jest slepy -mysle ze to i to

faktycznie, znakomici...

w szczegolnosci duzy pan, ktory zrobil duze bum w II akcie i lezal jak dlugi na scenie!
full professional...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

no i potem się już obudziłam...

p.s. chciałam jeszcze dodać, że mam bardzo dobrego dealera, a poza tym, to nigdy nie łączcie leków psychotropowych z alkoholem...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ujdzie ale tylko w jakimś klubie

Oburzenie i odrazę budzi kolejne wystawione w tym roku przez Operę przedstawienie bazujące na nagości-czyżby był to sposób choreografa na odwrócenie uwagi od tandety jaką przedstawia widzom? Brak jakiegokolwiek zachęcenia widza do głębszych przemyśleń, brak dopracowania no a przede wszystkim brak tańca i kostiumów w przedstawieniu reklamowanym jako BALET. Chodzę od lat na premiery baletów wystawianych w Operze i niestety ten rok jest tragiczny pod względem oferowanego widzowi repertuaru - wszystko co zostało wystawione jest robione "na jedno kopyto". Z reguły spektakle oglądam po parę razy aby uchwycić każdy moment i niczego nie przeoczyć. W tym jednak przypadku każde zrealizowane obecnie (oraz to wystawiane już wcześniej gdy jeszcze zaspół baletowy tańczył przedstawienia baletowe) przedstawienie oglądam tylko raz i przyznam, że cieszę się iż w tym sezonie kończy się wystawianie tzw. premier ponieważ chętnie odpocznę od tego typu tandetnych widowisk.
Do tej pory mimo niewielu premier widać było wielki talent tancerzy biorących udział w baletach, ich klasę, poziom oraz chęć do wykonywania swojego zawodu. Obecnie to co dzieje się na scenie wygląda na gonitwę zagubionej grupy amatorów przewracających się przy tak śmiesznie prostych "układach". Takie coś i w taki sposób to można wystawiać ("tańczyć"?) w gdańskich klubach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Amatorow niestety mozna poznac!

Golizna, obmacywanki i amatorstwo. Ludzie bez dyplomów w profesjonalnym teatrze, skandal!

Bardzo dobre przedstawienie .POLECAM

Jeśli tylko tak płytko potraficie ocenić spektakl, to tylko świadczy o Waszej pseudo inteligencji ...
Tak, wiem wiem, czekam na kąśliwe riposty brrr
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

SKłAD

nie chodzi o chwalenie sie licznym zespołem, ale jest to wymóg kodeksu pracy. Pracownik, to pracownik, nie wazne czy tym razem nie bierze udzialu w premierze, z róznych wzgledów.

Dot. art. "Ani Europa, ani Azja"

Niech Pani Barbara Kanold najpierw raczy zapamiętać tytuł spektaklu na którym była, a dopiero później pisze recenzje.
Była? - no właśnie, oto jest pytanie. Recenzja świadczy o tym, że jednak nie, więc nie dziwne, że i tytuł pomyliła. Cały tekst jest jednym wielkim błędem od samego początku.
Tak na marginesie, proszę podzielić się z czytelnikami, droga Pani Barbaro, jakie Pani ma przygotowanie zawodowe do pisania recenzji z wydarzeń kulturalnych?

Porazka

Ludzie nie marnujcie pieniedzy.
Dno zupelne!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Miłość jest ślepa

Niech P. Weiss realizuje swoje pozbawione talentu i gustu realizacje w domu kultury, a nie w państwowej instytucji. Na te "dzieła" nie powinien być wydany ani 1 grosz z publicznej kasy. Czemu wspaniały reżyser operowy próbuje wmówić ludziom, że jego żona to uzdolniona pani choreograf? Sławę Eurazja zyska tylko dzięki kłótni między dyrektorami Capitolu i Opery. Nie polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

ciągle to samo

rety to juz nie ma innych choreografow tylko P.Izadora-to juz nudne9dyrektor Weiss proces przegral ale co tak ma to gdzies przeciez ewentualna kare zaplaci OPERA)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak to przegrał?

Ratujmy Bar "OPERA"!

Nowy dyrektor Opery Bałtyckiej zamknął Bar "Opera"! Podpisujcie się na liście - proteście przeciw tej decyzji!
Więcej tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=1&i=20660&t=20660

Nie czas...klasyczni tancerze sie zwolnili.Klasyczny tancerz uczy sie swego zawodu od 6 roku zycia.Poczekamy

yhm

W naszej Operze pachnie nepotyzmem.
Eurazje widziałam w Capitolu według mnie bez ładu i składu ale co ja tam wiem o balecie.

Goście? A może wystarczy podpisać się jako gość? Myślę, że Wrzeszcz jest na tyle rozbudowaną dzielnicą, że goście poradzą sobie z jedzeniem na mieście :) Pozdrawiam

zrobi koszerny

z cenami z publicznych pieniedzy i vipami na etatach publicznych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

z tego co sie orientuje to kilka tygodni temu odbyła sie premiera z choreografiai trzech innych wspolczysnych choreogtafow. odpuscie sobie ludzie te tendencyjne krytyki

OPINIA

Nie ujmując nic aktorom, musieli włożyć w swoją pracę dużo energii zdobytej poprzez ćwiczenia, spektakl zamiast być choć trochę " inteligentny " stał się bezładną plątaniną ciał, nic nie mówiącą ani o Europie, a tym bardziej o Azji. Kompletnie chybiony pomysł, a choreograf nie odrabiał pracy domowej tylko się ślizgał aż się doślizgał do Opery Bałtyckiej.
Aż strach pomyśleć ile talentów zostało zjedzonych przez tak słabą i mierną Panią od Eurazji.

;]

byłam dziś na Eurazji razem z chłopakiem, bardzo nam się podobało ;] zarówno taniec jak i muzyka bardzo fajne, gorąco polecam ;]

DOBRY SPEKTAKL

Świetnie dobrana muzyka, dobra choreografia. Najważniejsze, że widać u artystów wielki zapał i dużą radość z tego co robią. Polecam, warto!

nie aż tak źle

Gdybym sugerował się wyłącznie opiniami widzów, nie zobaczyłbym co najmniej połowy dobrych spektakli. Ten balet jest wspaniały! Świetnie dobrana muzyka i efektowna choreografia przesądzają o wysokiej wartości spektaklu. Brawa za ciekawe chwyty inscenizacyjne - pewne elementy wręcz "wyparowywały" ze sceny. No i ze zwykłych, czasami najprostszych ruchów powstawały piękne układy taneczne (np. ostatnia scena). Pochwalam też ograniczoną do projekcji filmowych i efektów świetlnych scenografię. Poza tym, spektakl działa łagodząco na umysł. A to już zasługa cudownej muzyki orientalnej ;-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Genialny !

Byłam na tym spektaklu 2 razy!
Wspaniała muzyka,taniec, choreografia...
To było wspaniałe wzruszające oraz inspirujące doświadczenie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

rodzinne balety

za publiczna kase

cudowny!

cudowne przedstawienie, poruszające.
Świetni tancerze, bardzo dobrze dobrana muzyka.
Mój odbiór nieco różni się od założenia twórców, nie mniej - takie prawo sztuki, nie narzekam.
zdecydowanie 5.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

WARTO!

WCZORAJ BYŁAM NA "EURAZJI"..TO NIEZAPOMNIANY WIECZÓR"..OGLĄDAJĄC SPEKTAKL CZUŁAM JAK CIEPŁY WIATR MUSKA MOJĄ DUSZĘ..WYSZŁAM CZUJĄC SIĘ JAK PO SPOTKANIU Z KIMŚ KTO DAJE DOBRĄ ENERGIĘ..POLECAM LUDZIOM W KAŻDYM WIEKU.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cudo... Czułam się jak zahibernowana. Doskonała uczta dla zmysłów. Piękna choreografia, cudownie dobrana muzyka. Nic tylko ogladać...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fantastyczne przeżycie!

Czas na te dwie godziny się zatrzymał! Nie mogłem oderwać wzroku od sceny! Tancerki i tancerze - byliście niesamowici! Najchętniej oglądałbym Was, wasz taniec dużo dłużej. Na prawdę byliście zjawiskowi! I to wszyscy - zarówno soliści, jak i osoby tworzące drugi plan. Patrzyłem na Was ze szczeną na ziemi :) Wielkie BRAWA!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niezapomniane nowe doświadczenie

Cudowne przedstawienie. Byłem pierwszy raz na balecie i myślałem że nie zrozumie tego typu sztuki. Tylko na początku miałem z tym problem by się zaadoptować. Ale z czasem muzyka plus wizja na scenie napływała mi do duszy. I byłem poskromiony przez taneczny świat. Wzruszałem się i śmiałem. Może nie jestem koneserem baletu ale znam się na kulturze i sztuce. Czuję że się otwiera we mnie nowy etap. Czuję się zafascynowany nowym doświadczeniem dla ucha i oczu. Gryzło mnie jedynie brak zgrania i spójności artystów i widoczne spóźnienia artystek w choreografii.
To nie była wycieczka krajoznawcza ale pełna kultura dwóch światów, dwóch półkul. I czułem że jestem tam gdzie gra muzyka, że widzę barwy zmysłów i taniec emocji :) Wyszedłem z Opery Bałtyckiej pełen świeżej energii. Niestety chłód i zimno wieczora pozbawił mnie tego ciepła. Ale pamięć pozostała :)

Bardzo polecam. Mam nadzieję że jeszcze kiedyś wystąpią :) Gdyż wybrał bym się ponownie :)

Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba zahipnotyzowana???

Fantastycznie!

Fantastycznie przekazane emocje i cudowna gra tancerzy :)
Bardzo, bardzo mi się podobało!!!
Polecam Serdecznie :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale gniot!

Nuda, nuda i jeszcze raz nuda.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

WARTO ZOBACZYĆ

Bardzo dobre widowisko. Tyle się dzieje, że można by oglądać ten balet kilka razy i ciągle odkrywać nowe rzeczy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

odsprzedam 2 bilety na "Eurazja" na ndz. 24 stycznia 17:00

Mam do sprzedania 2 bilety na balet "Eurazja" 24 stycznia godz. 17:00 po 15 zł każdy,rząd X nr 20 i 21. Para znajomych nie może niestety skorzystać z wyjścia, a balet podobno świetny! Mało czasu zostało, proszę zainteresowanych o kontakt pod moim e-mail`em: kastra@poczta.fm.

tytuł spektaklu

mam pytanie odnośnie spektaklu który jest pokazany ok 3 min. bardzo będę wdzięczna za pomoc!

Nigel Kennedy & The Kroke Band - Ederlezi.
btw. "Ederlezi" - bardzo popularna pieśń bałkańska
Polecam wykonanie Kayah i Bregovic..

Bardzo Zadowolona

Piękny i wzruszający czas. Faktycznie tancerze odstają od siebie i grupowym układom daleko do ideału. Niemniej jednak muzyka i ekspresja tancerzy powala autentycznymi emocjami. Można się tylko zasłuchać i zapatrzeć, i wszelkie mankamenty tracą na znaczeniu. Cudna jest też możliwość przyglądania się temu jak pracują mięśnie tancerzy. Naturalnie na panów było mi przyjemniej patrzeć :) ale muszę przyznać, że rzeźba pań była również wielce imponującą. Zdecydowanie piękny spektakl.

Tak na koniec mam pytanie czy ktoś potrafi rozszyfrować i podać tytuły utworów wykorzystanych w balecie? Konkretnie intryguje mnie pierwszy utwór. Byłabym bardzo wdzięczna.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

niektóre utwory w "Eurazji"

Twórcy spektaklu "Eurazja" podają tylko nazwiska autorów muzyki: trochę
szkoda, że brakuje tytułów wykorzystanych utworów.

Pierwszy utwór pt. "Ederlezi" - można odsłuchać na YouTube
Na zakończanie pierwszego aktu "Eurazji" słychać utwór
"Ajde Jano" ( śpiewa Natacha Atlas), który wykonują także:
- zespół Kroke,
- Nigel Kennedy z zespołem Kroke,
- Edyta Gepert & Kroke, song pt. "Śpiewam życie"
- Justyna Steczkowska,pod innym tytułem"Wędrowni sztukmistrzowie"
Wszystkie wersje można odsłuchać i oglądać na filmikach, na YuoTube.

W "Eurazji" p.Izadora Weiss wykorzystała także pieśń, którą znam tylko
pt. "Świt, świt", w wykonaniu J. Steczkowskiej, z przedstawienia
"Alkimia". Zespół Kroke też go gra.

"Kazimierz"

Nigel Kennedy and Kroke - Kazimierz: to ten drugi utwór wymieniany przez Ciebie

+++++

byłam dwa razy i jestem zachwycona pomyslem ,muzyką pięknem tańca..polecam ,to świetny odpoczynek pełen poetyckich wzruszeń...zaskoczona jestem komentarzami o goliznie????chyba widz pomylił teatry(WYBRZEŻE !!tam golizny pełno bez związku z treścią spektaklu)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

jak zwykle kicz

niestety tancerki niedosc że brzydkie to jeszcze amatorki,kiedys byłem na "edith" i bardzo mi sie podobało i pod względem tanecznym i genialnym pokazaniem życia tej piosenkarki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

dziwna opinia

Taką opinię o "Eurazji" mógł wystawić tylko prowokator, podszywający się pod dyrektora szkoły baletowej, który pewnie cieszy się, że BTT zatrudnia
absolwentów z"jego" szkoły. Niedużo ich zatrudniono, ale dobre i to.

DYREKTORZE MIAŁEŚ ZŁY DZIEŃ

zestresowany dyro

Ten typ - tak ma , jak mawiał mój mechanik od malucha

Dyrektor ma dużo złych dni, a raczej ma dużo lipnych tygodni

kobiety są piękne

Nie ma brzydkich kobiet - tylko wina brak

po czszynastej pisałaś?

Podpis świadczy, że troszeszke alkoholu było wzienteszszsz...
Prawda Marto? Pozdrawiam ;-)))

synchronizacja ZERO!!!!!!!!!

fajny pomysł, fajna muzyka ale balet powinien wyglądać a nie każdy sobie w którą stronę chce.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

co wywalili ciebie z teatru

ewentualność

wywalili ossa z teatru, ale może tańczyć na rurze

Rura

Na rurze można tańczyć ... po wygraniu castingu

Super spektakl

Byłem dziś w Operze Bałtyckiej, na cudownej "Eurazji" i zostałem oczarowany.
Dziękuję :)
Ps. W obsadzie nie wymieniono tancerki, która dziś występowała wśród
dziesięciu pań :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

wszystko gra

W aktualnej obsadzie w/w tancerka baletu była i jest wymieniona. Sorry.
A przy okazji: na tym forum niektórzy, żałośni "recenzenci" często pastwią się
nad spektaklem, choreografem, artystami baletu, oczerniają - co tylko potrafią
i plują jadem zazdrości, zawiści, niechęci i złości. Uważam, że tak mogą
wypowiadać się tylko żałośni ludzie, nieudacznicy, frustraci i malkontenci,
którym w życiu nic nie wychodzi. Przysłowie, o szczekających psach i jadącej dalej karawanie, jest ciągle aktualne. Dlatego jeszcze raz gratuluję wszystkim
osobom, związanym z powstaniem i realizacją spektaklu "Eurazja" .

Nic nowego

Wszyscy nasi kłócą się w każdej dziedzinie, zwłaszcza w polityce. Kultura
i sztuka nie stanowią wyjątku. Jest to polskie piekiełko.

Wspaniałe

WSPANIAŁE WSPANIAŁE !!! BYLIŚMY ZACHWYCENI I OCZAROWANI DZIĘKUJEMY CAŁEMU ZESPOŁOWI I PANI IZADORZE WEISS - UCZTA DLA DUCHA
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przepiękny spektakl

Też mi się bardzo podobało

Nieuniknione

Eurazja to świetne widowisko, ale 17 czerwca odbyło się pożegnanie z tytułem.
Szkoda ...

2 utwór

Szukam i szukam czy ktoś może podac co to za 2 utwór był na spektaklu - tańczyły to dziewczyny w kapeluszach i białych sukienkach

Zmiany na pożegnanie tytułu

Tytułu utworu nie znam, a dziś 19.06. '11 panie nawet nie występowały w kapeluszach na główkach. W spektaklu trochę zmieniono choreografię oraz scenografię, wprowadzając elementy komizmu, dodatkową postać ( ninja ),
zmiany w garderobie panów ( płaszcze czarne,5szt. + 2szt białe )
Na zakończenie drugiego aktu były solo puszczane bańki, a posąg Buddy też "wystąpił".
Jednym słowem wspaniały spektakl, świetnie dobrana muzyka, co syciło
moje serce i duszę na trzech, oddzielnych, przedstawieniach.

peruki

Wczoraj użyto kilka, różnokolorowych peruk

chyba to nieprawda że pozegnanie z tytułem

Eurazja to świetne -wspaniałe widowisko i mam nadzieje że w przyszłym sezonie teatralnym będzie grane, mam zamiar wybrać się drugi raz

Inne tematy z forum

Księżniczka czardasza (9 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Księżniczka czardasza . "Księżniczka czardasza" Imre Kálmán reżyseria:...

Gang godziny duchów (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Gang godziny duchów . Światowa prapremiera teatralnej adaptacji książki...

The Strings (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: The Strings . The Strings - przezabawny spektakl komediowy o przyjaźni,...