Euro-Pol agencja zatrudnienia

Czy ktoś wysyłał tam aplikację? poszukiwali do pracy w Norwegi. W necie próżno znaleźć informację o tej firmie (pośredniaku).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Euro-Pol agencja zatrudnienia

ja tam wyslalem pianiadze....poprosilem o wyslanie mi przetlumaczenia mojego cv i listu motywacyjnego na emaila ... z polskiego na norweski dostalem ... a co bedzie pozniej to sie zobaczy ... PRAWDY JEST DWIE ... NIE ZARYZYKUJESZ NIE MASZ .... TO PIERWSZA PRAWDA ...A DRUGA PRAWDA...CZLOWIEK BEDZIE MIAL NAUCZKE ... i mozecie wierzyc czy nie pisze do osob ktore pieerwszy raz wyjezdzaja na saksy ... styka ze jestes ogarniety ... znasz komunikatywnie angielski ... dostajesz prace pokazuja tobie co masz robic ..i robisz a reszta sama wychodzi w praniu

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z tego co widać powyżej, niektórzy mają ustalone nieodległe w czasie terminy wyjazdu. Jestem ciekawy ile z tych osób zajrzy tutaj jeszcze raz, by napisać czy wyjazd się odbył czy nie. To byłoby w miarę pewne kryterium oceny rzetelności firmy EURO-POL. W miarę, bo przecież nie sprawdzimy, czy osoba pisząca dany post nie uczestniczy w domniemanym przekręcie. Tak czy inaczej - czekam na nowe fakty.

właśnie , proszę napisać to wielu z nas chętnie się z Wami spotka i porozmawia . A tak całkiem poważnie przekręt do kwadratu . Kilku cwaniaków chce się dorobić na ludzkiej krzywdzie

Bardzo proszę o przeslanie skanu dokumentow jakie dostaliscie na maila wtedy bedzie ta agencja bardziej wiarygodna pawelnowicki31@wp.pl i dajcie wiecej info o tej agencji pod jakim adresem byla rozmowa kwalfikacyjna,wogole jak to wszystko wygladalo.Pozdro

Do kolegi: Tomasz Samełko
Możesz podać skąd lecisz i o której godzinie?
pozdr

witam ja dzis rowniez otrzymalem tel z oferta pracy ale nic nie znalazlem na temat tej agencji. dziwi mnie jedno! dlaczego akurat ta agencja chce otrzymac cv+lm w jezyku norweskim ? wszystkie inne agnecje otrzymuja w j. polski badz angielskim... dlaczego tutaj norweski ?? malo powszechny jezyk. oferta pomocy 95 zl za przetlumaczenie ? jak dla mnie dziwne. i dlaczego nie ma w wymaganiach znajomosci jezyka ang badz nor. ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

witam, ja rownież mam jutro wylot, poki co wszystko bylo zalatwiane profesjonalnie, pozyjemy zobaczymy

zgadzam się chca tylko zarabiać na tłumaczeniach i tyle niema żadnej pracy ,jak ktos ma za duz o 95 zł niech próbuje ale dokładnie Norwegia cięzko wyjechac bez znajomości języka przynajmniej angielskiego albo jak mój znajomy był przez dużą polską firme budowlaną jako dobry fachowiec Mysle że dajcie sobie spokój
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

reasumując działania agencji:

- szukają niewyspecjalizowanych (bez obrazy) pracowników, takich jak kierowcy kat. B, malarzy, pomoce kuchenne, pracowników budowy, prace przy pakowaniu zabawek - z tego co się orientuję, Norwegia to jeden z najbogatszych krajów świata i raczej jeśli kogoś szukają do pracy to są to ludzie wyspecjalizowani w swoich fachach (lekarze, inżynierowie, informatycy, górnicy, ect.)znający dobrze chociażby język angielski, a wielu przypadkach język norweski jest konieczny!

- wymagania stawiane pracownikom są ogólnikowe, dla przykładu - elektryk:

- brak nałogów
- pracowitość
- dobra kondycja fizyczna
- odpowiedzialność i sumienność
- wykształcenie zawodowe lub techniczne elektryk
- chęć do podjęcia stałej pracy

gdzie jakieś uprawnienia SEP'u, język, brak informacji o pracodawcy (czy będziemy pracować przy żarówlach w kurnikach czy też np. montować linie energetyczne napowietrzne 400kV)

- informacji o agencji próżno szukać w internecie, jedyne dane to te niewiele mówiące ze strony http://www.kraz.praca.gov.pl i z UM oraz wyskakuje odnośnik do tego wątku na forum

- ogłoszenia porozrzucane są po całej Polsce, malarzy szukają w zielonej górze, kierowców w warszawie, pracowników na myjnie w Krakowie, elektryka w Gdańsku, itp. - pytanie dlaczego nie szukają np. tylko w pomorskim (skoro posiadają certyfikat Marszałka woj. Pomorskiego), albo w całej Polsce? - czy jeśli aplikowałem na kierowce w mazowieckim będę musiał jechać do Warszawy na rozmowę?

- bez względu na jakie stanowisko aplikujesz, wszystkim dają 2 dni na dosłanie CV i LM w mało popularnym języku, oferując jednocześnie swoją pomoc za jedyne 95 zł

- mało profesjonalny adres e-mail, brak strony www

- treść ogłoszenia zmienia się tylko w stanowisku pracy, a reszta jak np. od dodatku socjalnym na dziecko, zatrudnieniu zgodnie ze standardami norweskiego prawa, itp..są iście skopiowane z ofert pracy ADECCO

Ktoś tu zarzucił, że Polacy są podejrzliwi - dziwisz się? Tyle się słyszało o nieuczciwych agencjach zatrudniających w Anglii, Irlandii, czy przy Platformach Wiertniczych, o bajońskich zarobkach, o zaciągniętych kredytach na wyjazd, o sprzedaży aut, rzucaniu pracy, po czym lądowali w konsulatach z prośbą o kredytowany do Polski, w skrajnych przypadkach osiedlając się na dworcach w parkach, jako bezdomni - bo po co wracać jak w PL nie mam nic.

Według mnie to mało cwany oszust - banda oszustów, która wpadła na pomysł jak w dobie 13 % bezrobocia dorobić się na "głupich polakach" szukających szczęścia w Skandynawii. (Wyspy już się przejadły).

Obym się mylił!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

może lepiej będzie zapukać do nich do drzwi i sprawdzić co robią ;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja takze dzis dostalem tel z tej agencji ....wyslalem pieniadze a co z tego bedzie to sie zobaczy ...kto nie ryzykuje ten nie ma ...albo strace 95 zl albo wyjade lub nie kto to wie

witam!!!
ja i żona dostaliśmy dzisiaj telefon w sprawie pracy w hurtowni zabawek,wysłałem im kilka pytań ale jeszcze nie odpowiedzieli,wygląda mi to na przekręt,jak będziesz mieć jakieś nowe wiadomości daj znać
pozdrawiam

Ja dziś dostałem telefon w sprawie pracy w hurtowni zabawek. Schemat identyko jak u poprzedników. Ciekawi mnie dlaczego wszystkim dają 2 dnia a nie konkretny termin np wszyscy kandydaci mają miec norweskie cv do 25.02-wkońcu pewnie wszystkie cv były by wysłane za jednym razem. Poza tym kwestia darmowej poczty nie przemawia za profesjonalizmem tej agencji. Generalnie według mnie sprytne oszustwo!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

SKORO TAKIE ZYCIE DROGIE W NORWEGII I PODATEK ITD TO CHYBA LEPIEJ JECHAC GDZIE INDZIEJ DO PEWNEJ PRACY A NIE Z TYM PEWNIE PRZEKRETEM EURO-POL. A CI CO ZACHECAJA TO PEWNIE OD NICH PISZA KOMENTARZE. MOIM ZDANIEM TO SCIEMA ALE MOGE SIE MYLIC. I STAWKI WSZEDZIE TAKIE SAME CZY TO MURARZ CZY LAKIERNIK CZY DO MYJNI PRAKYCZNIE TAK SAMO. EH NIE WIEM

mnie napisali tylko ze pisze europol kraków malopolskie. odnosze takie wrażenie jw to pewnie sciema. jakbym zlapał takiego głąba to uhhhh :)

Hey dajcie znac na gg jak cos bedziecie wiedziec o tej agencji 26293950 Pozdrawiam.
Jak dla mnie to legalni naciagacze na cv i tyle ale moze sie myle piszcie

Firma naciaga ludzi,obiecuje wspaniala prace za granica ale nie ma ani www ani tel stacjonarnego w ogloszeniach prosza tylko o cv po polsku pozniej dzwonia i mowia ze zapraszaja mnie na piatek na rozmowe kwalfikacyjna w jezyku polskim,angielskim lub norweskim bez znaczenia,jednak jest jeden warunek zeby im przeslac swoje cv po norwesku bo tylko takie biora pod uwage i jesli sie takiego nie ma to proponuja napisanie za 95zl.Poprosilam w @ o wyslanie adresu spotkania rozmowy kwalfikacyjnej i dostalam odpowiedz ze jak wysle cv po norwesku i pracodawca wtedy mnie zaakceptuje to dopiero dostane w nastepnym tygodniu adres rozmowy.Nic nie ma skladu ani ladu,rozmowa moze sie odbyc w kazdym jezyku ale cv tylko po norwesku a w ogloszeniu nie bylo o tym wzmianki.Oto przyklad jak w legalny sposob oszukuje sie ludzi i zarabia na tlumaczeniu cv,a pozniej wysylaja @ ze pracodawca nie przyjal kandydatury.Uwazajcie i nie dajcie sie oszukac.!!!!!!!

witam
mam pomysł jak rozwinac ten problem pan Nowak pisze że wyjezdza w piatek niech pan poda z kąd ja moge podjechac zobaczyc czy ta grupa 12-15 osób faktycznie jedzie czy pan NOWAK to poprostu ktos niby z tej agencji.A odnosnie tłumaczeń jezeli jakaś agencia rekrutuje do jakiegos państwa to raczej we własnym zakresie bez pobierania za tłumaczenia robi je i tak to sobie odbija.To panie Nowak prosze nam podac z kad lecicie i kiedy godz z checia wam pomachamy ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja powiem tylko tyle... Ktoś kto im zaufa ostro się przejedzie i w życiu bym nie pojechał i nie podpisał żadnych dokumentów z firmą która naraz ma mnóstwo ofert w Norwegii z atrakcyjnymi zarobkami która działa od miesiąca.. nawet Adecco który jest tam pionierem nie ma tyle ofert i z takimi zarobkami to po pierwsze. Po drugie ktoś kto ma pocztę z końcówką vp.pl czyt. darmowa z onetu to totalna porażka i nie agencja tylko firma kogucik, która kompletnie nie ma pojęcia o temacie i wymija się z odpowiedziami na pytania. List motywacyjny do Euro-Polu z ich adresem oczywiście po Norwesku haha. Założę się że te osoby co tu piszą pozytywnie to ta firma, wystarczyłoby pewnie gdyby admin zerknał na IP i wszystko byłoby jasne. Koleś siedział na taksówce który mieszka w bloku naraz załatwia sobie jakiegoś taniego tłumacza który zarabia sobie na CV i założe się, że to zleca i zgarnia tylko prowizje i wszystko ok bo może wystawić fakturę. Oni doskonale wiedzą że już nikt nie chce płacić z góry na konto oplaty to wymyślają teraz tłumaczenie CV. Obudźcie się ludzie i nie nabijajcie im kapuchy za tłumaczenie, które nawet nie wiecie czy zostało dobrze zrobione. Agencja, która ma tylko wpis działalności to jeszcze nie agencja takich przekrętów jest pełno. Ponieważ ten gościu nadal pewnie jest taksówkarzem to dopisał sobie PKD do firmy i działa teraz jako pośrednik tłumaczy. Agencja nie mająca strony www to nie agencja tylko kurnik. Chyba wiecie czemu każdemu z was podają termin 2 dni do przesłania CV + LM bo zależy im na tym żebyście im zlecili tlumaczenie a oni na tym zarabiają. Nie patrzcie na jakiś wpis czy certy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

waldek, tak mam bilet, grupa okolo 12-15osob ze mna leci z tego co wiem, jesli chodzi o rozmowe to jakis z tych przedstawicieli z norwegi taki stary gbur natomiast z agencji przedstawiciel mlody elegancki facet. a tutaj do kolezanki (prawdopodobnie, wnioskuje bo mocno kobiecym podejrzliwie tonie) co nade mna napisala, troche powagi, zastanawia mnie fakt dlaczego ludzie zawsze doszukuja sie wszedzie walku tak jest chyba tylko w PL, prawda jest taka ze czy to na zachodzie czy w skandynawii pracodawcy cenia sobie polskich pracownikow, pomijajac fakt ze mniej nam trzeba zaplacic to po prostu Polak jak idzie to robi, a norwegowie czy dunczycy mają zwiazki zawode i nikt nie fika.

Inne tematy z forum

kurs szkolenie dla męża (4 odpowiedzi)

mój mąż chce podnieść kwalifikacje, zastanawiamy się nad szkoleniem na spawacza, bądz np...

Praca za granicą. Niemcy (10 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

Stres w pracy (36 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...