Re: Euro-Pol agencja zatrudnienia
Więc tak zacznę od tego że rozmyślając nad firmą euro-pol czy są oszustami czy też nie, zadzwoniłem do firmy Adecco i zapytałem czy pobierają jakiekolwiek opłaty za tłumaczenia CV itd czy robią to na własną rękę, przemiła Pani odpowiedziała mi, że Adecco nie pobiera żadnych dodatkowych opłat od potencjalnych kandydatów gdyż po pozytywnym przejściu rekrutacyjnym pracodawca norweski płaci im za każdego pracownika którego sobie sam wybierze pieniążki i na koniec jeszcze dodała że nie każdy norweski pracodawca wymaga koniecznie CV w języku norweskim (choć to jest duży plus) niektórym pracodawcom wystarcza tylko CV w języku angielskim.Oczywiście zaznaczyła że dlatego Adecco dokładnie sprawdza każdego potencjalnego kandydata gdyż jeżeli by brał po koleji wszystkich lub tych którzy mogą się nadać ale np nie mają udokumentowanych lat pracy Norwescy pracodawcy niechętnie współpracowaliby z taką firmą która nie jest na tyle zorganizowana by sama w sobie wszystko posprawdzać i wysłać im tylko tych kandydatów którzy przeszli ich wymagania:)
0
0