Euro Styl

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
czy slyszal ktos moze cos ciekawego o tym developerze? buduja wlasnie osiedle "nowy horyzont" blisko kowal, dokladnie na łostowicach. zastanawiam sie czy to moze byc dobry zakup.
czy jest to wiarygony developer? jak z jakoscia wykonania robot ?

bede wdzieczny za wszelkie informacje

pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Euro Styl

Ja też planuje zakup mieszkania na osiedlu Nowy Horyzont. Dostała już umowę przedwstępną pod wglądu. Wybieram się również na osiedle Pana Tadeusza, które jest również i inwestycją Eurostylu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pewnie tez tak zrobie, ze sie wybiore na tamto osiedle.
sek w tym ze nie za duzo wiem o nich i nie wiem jakiej jakosci uslugi wiadcza,a osiedle pana tadeusza troche drozsze jest od tego kolo kowali,takze zastanawiam sie czy wykonanie robot nie bedzie adekwatne do ceny. miejmy nadzieje ze nie ale wole sie podpytac ludzi ktorzy mogli miec badz maja cos wspolnego z nimi,badz tez sie juz czegos dowiedzieli i chca sie podzielic.

pozdrawiam

kupuje od nich mieszkanie na osiedlu Pana Tadeusza.... mieszkanie bardzo OK a moim zdaniem jakosc jest lepsza od sredniej na rynku, wszystko dopracowane..... firma wygląda na bardzo solidną

A jaki maja kapital?

Chcą zbyt mało kasy jak na tę lokalizację i na to co chcą zbudować - przedszkole, hale garażowe, tarasy, fontanny itp; pooglądaj ceny innych firm w okolicy i zobacz co za to dają, a to sa juz wyjadacze. Ja bym sie bał, że ES się wyłoży, bo nie dadzą rady za tak małe pieniądze wybudować tego wszystkiego. Albo wybudują ale nie całkiem tak jak obiecywali ;).

Cena jest tak stosunkowo niska bo osiedle Nowy Horyzont podlega już pod gminę Pruszcz i pierwszy blok budują. Będą budować 16 i wszystko mają przygotowane, a każdy następny blok będzie droższy. poza tym jak by ktoś nie wiedział to Eurostyl był podwykonawcą bardzo znanego dewelopera.

ja np nie wiem ze byl podwykonawca,ale skoro ty wiesz to moze sie podzielisz opinia?

też interesowałam się ta ofertą, cena jest wyjątkowo niska ale developer nie gwarantuje, że nie wzrośnie do momentu oddania, a wtedy nie ma wyjścia - trzeba dopłacić bo umowa już podpisana, jakoś nie wzbudzili mojego zaufania, chociaz może się mylę, na razie budują jeden blok, w którym nie sprzedano jeszcze nawet 15% mieszkań, jeśli nie będzie zainteresowania to jaka jest gwaranja, ze wybudują całe osiedle?

Razem z mężem przyglądamy się tej inwestycji, rozważamy zakup tam mieszkanka, ale to nie prawda, że budują 1 bud. Byliśmy tam dwa dni temu po południu i pokazano nam, że jednocześnie budują 4 budynki. To chyba bardzo dobrze.Stać ich na budowę 4 a sprzedawać tylko 1.Widać, że nie liczą tylko na kasę kupujących.

Czy ktos z was byl sprawdzac spolke w KRSie?

maja 7 spolek na kazda inwestycję. Kazda z niklym kapitalem.

Spolka ktora ma 148 mln kapitalu w zadnym stopniu nie jest powiazana z tymi spolkami. W zwiazku z tym ze to spolka komandytowo-akcyjna to musi miec komadytariusza. Komandytariuszem jest społka z o.o. ktora UWAGA odpowiada w ew. postępowaniu upadlosciowym do kwoty 50.000 zł. (kazdy z was dostanie grosze...)

Ja mialem plan zakupic u nich mieszkanie ale po konsultacjach z prawnikiem odpuszczam sobie...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proponuje kupić gotowe mieszkanie, takie mają, więc (JEŚLI!!!) mają one tez założone odrębne KW można kupować raczej bez obaw. Oczywiście przedwstępna w formie aktu.

ps. Rozmach budowy tego osiedla mnie zadziwia, w czasach gdy developerzy budują po 1-2 bloku oni naraz budowali chyba ze cztery (latem) i nadal tam stoją 3 duże dzwigi (czwarty był bodaj na przedszkole albo market a te są chyba (?) już gotowe)

ps2. Większość developerów zaklada spółki celowe do budowy konkretnego osiedla a niekiedy konkretnego bloku. Ot, zabezpieczają się - w razie wtopy traci wykonawca i kupujący a kapitął chronią w spółce -Matce

Jestem zainteresowany ich inwestycją pn. Oliwa Park, stąd zbadałem dosyć dokładnie tą spółkę i grupę kapitałową.
Jak się dowiedziałem, wyodrębnienie poszczególnych inwestycji do spółek córek jest głównie wymogiem banków finansujących, a nie widzi mi się dewelopera. Ma to na celu doprowadzenie do pełnej transparentności przepływów, gdzie deweloper pieniędzy od klientów na jedna inwestycję nie "przepuści" na drugą. Trochę mam do czynienia z bankami i w ich opinii Euro Styl to dobrze poukładana firma z bardzo wysokim kapitałem - przeszło 148 mln PLN (warto porównać to z innymi).
Dla mnie osobiście fakt, iż PKO BP jest bankiem finansującym Oliwę Park, stanowi dodatkowy atut, gdzie inspektorzy bankowi kontrolują, na co są przeznaczane wpłaty klientów. Tak na marginesie, ta inwestycja jest realizowana przez spółkę córkę Euro Styl'u.

W sprawie formy prawnej, to spółka komadytowo-akcyjna NIE MA KOMANDYTARIUSZA, tylko KOMPLEMENTARIUSZA, który odpowiada całym swoim majątkiem, a jego rolą jest zarządzanie spółką. Spółka, a właściwie jej akcjonariusze, odpowiadają do wysokości wniesionego kapitału, co w przypadku Euro Stylu to prawie 150 mln PLN. Nie wierzę, aby ktoś ryzykował takimi pieniędzmi, jakby chciał się "zawinąć" z rynku.

Przy moim skromnym wykształceniu prawnym, współczuję takich konsultacji z prawnikami, którzy nie potrafią przeczytać Kodeksu Spółek Handlowych.

chciał bym kopić mieszkanie na nowym horyzoncie ale słyszałem od znajomych którzy tam mieszkają ze nie warto kupować mieszkania na 3 piętrze, bo jest tam jakiś problem z wentylacją. czy wiadomo wam coś na ten temat ?

a ja slyszlam ze nie warto kupowac na kowalach i w poblizu bo sa to podmokle niezdrowe tereny i straszne zadupie trudny dojazd bez samochody to katastrofa,pozdrawiam -zagladajacy

kowale, gdan sk południe i okolice szadółek - smród, brud i wieczne korki

Uważam że smrud z szadółek może iść w każdą stronę obwodnicy :-) My kupiliśmy mieszkanie z wykończeniem pod klucz na NH i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jak narazie nie mieliśmy problemów z dojazdami i wyjazdami aby dojechać do pracy potrzebuję tyle samo czasu co potrzebowałam na dojazd z przymorza :-) Nam się bardzo podoba, nasi jedni znaiomi mieszkają już w bloku obok a drudzy przymierzają się do zakupu :-)

To oni sprzedają mieszkania wykończone pod klucz?! A ile kosztuje wykończenie i jaki jest standard? Możesz podać szczegoly?
My rozważamy mieszkanie na Czterech Porach Roku właśnie ze względu na możliwość zrobienia mieszkania gotowego do zamieszkania i to za niezłą kasę. W ogóle nie wiedzieliśmy o takiej ofercie na NH.

prawda,zadupie straszne!

Tak naprawdę od nas zależało jaki będzie statndard wykończenia i na co nas stać dostaliśmy do dyspozycji projektantkę spotkała się z nami kilka razy wypytała wybaliśmy co chcemy mieć (tj drzwi wanny kafelki podłogi ściany zabudowy itd) przygotowała nam projekt nanieśliśmy kilka naszych poprawek no weszli z robotą chyba 1.12 pojechałam po 2 tygodniach i byłam w szoku ile było już zrobione mieszkanie ma być gotowe na 15 stycznia dodam że to są 3 pokoje. Jesteśmy bardzo zadowoleni cenna przystęna nic nas nie interesuje. A o ile dobrze pamiętam to też pytali czy chcemy robić przez nich szafy i kuchnie ale ja mam kolegę stolarza więc nie chciałam. Polecam to rozwiązanie

Iwonka, napisz proszę jak tam efekt końcowy wykończenia "pod klucz" :)

Napiszcie wasze relacje z EUROSTYLEM odnosnie wykonczen mieszkan proponowanych przez tego dewelopera. Odbieramy mieszkanko w kwietniu i tak sie zastanawiam czy skorzystac z ich oferty.O cenniku jeszcze nic nie wiemy/.

ja słyszałam dużo ciekawych rzeczy, ale zależy co cię interesuje

Jestem bardzo zadowolona, mieszkanko dobrze wykończone chociaż były małe poprawki przy odbiorze więc troszkę się nam przesunoł termin końcowy, ale już tu mieszkamy chociaż jeszce bez drzwi wewnętrznych no ale to nie wina eurostylu tylko producenta. Ale ogólnie wszystko ok nprawdę nie wiele mieliśmy poprawek. Polecam takie rozwiązanie, nic się nie martwiliśmy a mieszkanko super zrobione w szykim czasie, bo robi kilka ekip jednocześnie. Znajomi co robią sami w bloku obok są jeszcze daleko w polu chociaż zaczynali równo z nami.Polecam

ciekawe rzeczy?hmmm interesuje mnie tyle abym byl zadowolony i nie zaiczyl 'wpadki'..cos opowiesz?

Iwonka, super, że jesteście zadowoleni :)

Nie polecam tego dewelopera, umywają ręce od wszystkiego tylko chcą sprzedać jak najwięcej mieszkań zrobionych na odczepnego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlaczego masz taką opinię?

Inne tematy z forum

Zielona Park (51 odpowiedzi)

Zielona Park, jak sama nazwa wskazuje, zlokalizowana jest w okolicy licznych terenów zielonych. W...

Oxygen Park (4 odpowiedzi)

Osiedle powstanie w jednej z najmłodszych, a jednocześnie już w pełni zagospodarowanych części...

Polana Kampinoska (7 odpowiedzi)

W pobliżu powstającego osiedla przyszli mieszkańcy znajdą wszystko co wpływa na komfortowe życie...