Euthyrox25 na brak okresu ?

Witajcie
Zaczynam dopiero stosowanie euthyroxu od polowy dawki
Problem moj jest taki ze czuje sue oslabiona,zmeczona,a co najgorsze mam brak miesiaczki,od str.ginekol.jest wszystko ok
Powiedzcie ? Ten lek mi unormuje wszystko ?
Moje wyniki to
Tsh. 4,510 mlu/ml.
Ft3 3,8 pg/ml.
Ft4. 1,49 ng/dl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja na przed leczeniem miałam THS dwa razy wyższe i miałam miesiączkę, w dodatku regularną. Także nie wydaje mi się to normalne... Ale najlepiej sprawdzić poprzez doświadczenie. Może po miesiącu, dwóch brania euthyroxu Twój organizm wróci do normy i i miesiączka się pojawi... A na pewno pomoże na inne dolegliwości. Ja też miałam mało energii, wypadały mi włosy, miałam słabe paznokcie i często bolała mnie głowa. Od pół roku biorę, wyniki w normie, czuję się też dużo lepiej ;)

Kazdy przypadek jest inny, ja rowniez mialam dwukrotnie wyzszy poziom tsh i tez zanikla mi miesiaczka. Ginekologicznie wszystko ok, wina niedoczynnosci i Hashimoto. Dostalam luteine na wywolanie miesiaczki, a euthyrox unormowal mi cykl. Obecnie biore dawke 150 i czuje sie naprawde dobrze, cykl mam dlugi, ale regularny, sporo schudlam, a przede wszystkim mam energie, zeby wstac z lozka, co wczesniej w dni wilne od pracy prawie sie nie zdarzalo... leczenie zaczelam w wieku 22-23 lat, wiec najlepszy czas zmarnowany, ale wciaz jestem mloda i teraz mam sile sie z tego cieszyc ☺pozdrawiam

Inne tematy z forum

Domowe sposoby na trądzik różowaty (4 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (9 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...

Hiszpańska mucha (45 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...