FIRMA ASKAR

Cos wiecie o niej???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: FIRMA ASKAR

Złodzieje
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znowu zalegają z pieniędzmi,któryś miesiąc z kolei.

Widzę, że jest jakiś wątek na temat firmy Askar. NIE PRACUJCIE TAM!!! Askar zalega wypłatami. Nie którzy walczą o swoje pieniądze. Słyszałem, że firma pójdzie pod młotek zwijają swój interes. Wszyscy pouciekali z stamtąd. Wiadomość dla wszystkich jeśli zobaczycie ogłoszenie od firmy Askar nie podejmujcie u nich pracy jeśli chcecie nie zobaczyć kasy a lubicie pracować za free.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

oto oni
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/ochrona-obiektow-handlowych-w-gdansku-ogl7212567.html

Widzę, że wstawili ogłoszenie żałośni są nie mają ludzi bo odeszli więc szukają nowych co będą pracować za free szkoda słów. Nigdy nie podejmujcie pracy w Askarze. Lepsza jest firma Konsalnet.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widzę, że ktoś naskarżył adminowi iż usunął wątki ech żałośni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie więc napisze jeszcze raz,że w ochronie nie może być podpisywana umowa o dzieło,lub zlecenie.Dlatego że na takich umowach zlecający(pracodawca)nie może narzucać godzin pracy,miejsca pracy i wykonywania jej pod jego kierownictwem(art 22par1 1,1 1,2 kodeksu pracy).W ochronie więc jeżeli ktoś chce zatrudnić pracownika,musi mu dać umowę o pracę a nie jakieś 2,40zł albo nawet7 czy 8 zł,musi być co najmniej najniższa krajowa i umowa o pracę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nigdy nie dojdzie aby w ochronie była umowa o pracę jedynie można mieć taką umowę jeśli masz licencje I lub II stopnia, renta lub emerytura albo mały stopień.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wiem,ale wystarczy to zgłosić do sądu pracy i 3 lata wstecz zażądać naliczenia(bo tyle można zgodnie z prawem)nadgodzin,i wszystkiego jak byśmy mieli umowę o pracę,i firma przegrywa sprawę.Znam osobiście takie przypadki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

są firmy które dają umowę o pracę i wcale nie trzeba mieć licencji lub grupy. Po prostu trzeba najpierw jakiś czas pracowac na zleceniu i sie sprawdzać. Ja tak zrobiłem i pracuję już jakiś czas na umowie o pracę.
Oczywiście pracuję na sklepie jako pracownik ochrony w agencji ochrony.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jaka firma ochroniarska daje umowę o pracę nie mając grupę ani licencji jestem ciekaw.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Konsalnet , Solid, Locus.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Powiem tak Solid nie daje umowę o pracę jak nie masz grupy Locus to beznadziejna firma ochroniarska nie płaci na czas i wykorzystuje maksimum pracownika a jak coś im nie podoba to dostajesz od nich kopa w d..pę Konsalnet tylko daje umowę na zlecenie wieć kolego masz złe informacje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Pracuję w Locusie już kilka lat i nigdy nie czekałem dłużej na wypłatę jak do 10 - tego , umowę dostałem po pół roku pracy na rosmanie , więc nie ściemniaj że wiesz jak to jest w tej firmie !!!!
Co do reszty to nie wiem jak to jest-bo tam nie pracowałem .
A twoja wypowiedź świadczy o tym że chyba masz coś wspólnego z Askarem ?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oczywiście pracowałem od pierwszego dnia pracy na umowie zleceniu - po pół roku dostałem umowę o pracę i nie mam grupy inwalidzkiej !
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

powinno jej nie byc!!!
oni nie mają zielonego pojecia o ochronie
i ta cała ich organizacja, obiecują wszystko ,a co do realizacji ... DNO

od lat ta firma ma problemy z płatnościami , ale naiwnych do pracy zawsze znajdą :)

Inne tematy z forum

Czy znacie firmę Nuga Best? (11 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

Życie za granicą to też nie bajka... (50 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...