FIRMA EGERIS GDYNIA -KTOŚ JĄ ZNA?

A dokładnie chodzi mi o prace jako telemarketer..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: FIRMA EGERIS GDYNIA -KTOŚ JĄ ZNA?

Ja znam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

i co możesz o niej powiedzieć..zastanawiam się czy nie wysłać do nich CV
jakie płace?
czy to umowa czy umowa zlecenie?
na czym polega praca?
nie mają szczegółowo opisane zadań..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ktos moze pracowal u nich jako mobilny doradca??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja znam aż za dobrze...Ta pseudofirma to nic innego jak Protrade, działają nawet pod tym samym adresem. Egeris to firma żony właściciela Protrade Damiana D..Nie wiem jak wyglądało Twoje dotychczasowe życie ale niezależnie od tego jeśli pójdziesz tam pracować będzie to z pewnością najgorsza decyzja w Twoim życiu. Zresztą to nie ma nic wspólnego z pracą bo za pracę się płaci a w Egeris nie płacą, mnie np 3 miesiące nie płacili. Większość ludzi pracujących tam nawet nie wie że ma pieniądze potrącane za paliwo do wyjazdów w teren pomimo, że muszą zwracać faktury ze stacji oraz o tym, że ich wynagrodzenie jest rozliczane w systemie brutto brutto - płacą składki za siebie i za "pracodawce". Ludzie tam do pracy przychodzą głodni bo wypłat nie dostają albo dostają na poziomie 30 PLN za miesiąc pracy. Działają w całej Polsce i najbardziej żal ludzi którzy chcą rzetelnie pracować a padają ich ofiarą, po czym przychodzą następni którym obiecują gruszki na wierzbie a kończy się tak, że nie mają co jeść ani za co dojechać do biura. Zatrudniają więc następnych nieszczęśników. (...)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dzieki za wyczrerpujaca odpowiedz. Przydala sie bardzo!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam,
jestem pracownikiem w firmie Egeris od dłuższego czasu i jestem bardzo zaskoczona opinią napisaną powyżej. Nie wiem, czy pan "okradziony" pomylił fora, mam na pewno inne zdanie o mojej firmie. Mianowicie, nigdy nie było tak, że pieniądze nie zostały mi wypłacone, albo było ich mniej aniżeli należało mi się za dany miesiąc pracy. Niestety, praca handlowca, czy też telemarketera jest zleceniem, którego efekty widać poprzez swoje własne zaangażowanie. Jeżeli pan "okradziony" nie pracował przez cały miesiąc to nie ma co się dziwić, ze nie dostał spodziewanej przez siebie wypłaty. Wynagrodzenie tak naprawdę zależy, jak juz wcześniej wspomniałam, od własnego zaangażowania i wkładu w własną pracę. Ponadto atmosfera w biurze jest bardzo dobra, dodatkowo dochodzą elastyczne godziny pracy i możliwość dogadania się z pracodawcą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 34

jak komus sie nie chce pracowac to nigdy nie bedzię zadowolony.

Proponuję wysłać CV i przekonać się jak pracuje się w firmie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 22

gdyby praca była ok to nie powtarzały by się ogłoszenia na praca.trojmiasto.pl.
Jak dla mnie to nie jest ok że człowiek ma tylko płaconą prowizję, nie ma normalnej umowy.................
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jak mogłem pracować przez miesiąc skoro wyraźnie napisałem, że wypłaty nie otrzymałem za 3 kolejne miesiące pracy? Widać, że osoby zarządzające Egeris nie potrafią nawet czytać ze zrozumieniem... W tej "firmie" wynagrodzenie nie zależy "od własnego zaangażowania i wkładu we własną pracę" tylko od tego jak Jarosław L. a obecnie Damian D. zaakceptują przelew. Do Gdyni przychodzą listy płac ok 10-go dnia miesiąca od kierowników biur, do 15-go teoretycznie ma być przelew, 19-go okazuje się, że wypłaty są obcięte. Obcięty przelew wychodzi 20-go, 5 dni po terminie obcięty o 1/3. Tak np. postąpiono w tym miesiącu z telemarketerami, bezprawnie bez żadnych podstaw wynikających z umowy 5 dni po terminie otrzymali dużo niższe przelewy niż wynika to z sytemu prowizyjnego. Tak to się odbywa co miesiąc. Jak ludzie z Egeris będą w dalszym ciągu robić wode z mózgu biedakom którzy zastanawiają się czy iść pracować do tego gułagu i wypisywać jak w tej pseudofirmie jest wspaniale to umieszczę więcej informacji dotyczących działalności tej nędznej instytucji.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

A opisuj, i przy okazji powiadom PiP.
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7

Witam!
(...) Potwierdzam w całości wszystko co napisał "okradziony", bo sam tego doświadczyłem. To co oni płacili to były marne ochłapy bo jak nazwać 200zł za miesiąc pracy? Do tego ta umowa tak skonstruowana, żeby ludzie pracowali prawie za darmo. Kpina. Powinni ukarać takich pracodawców za wyzysk pracowników.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyli co jak pracował przez 3 tygodnie to nie ma co się dziwić że nie dostanie za nie wypłaty ??? jakieś nowe przepisy weszły "nieokradziona" że wypłaty tylko dla tych co pracują cały miesiąc?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

znam i napiszę tylko, że Ci którzy tu tą firmę oczerniają to ludzie bez twarzy, fałszywi słabeusze którzy z powodu swej nieudolności odpadli jako słabe ogniwa i nie mając innych zajęć w życiu wypisują bzdury na forach bawiąc się tym, oczywiście tylko pod warunkiem, że pozostają anonimowi

ludzie nie czytajcie tych bzdur, na takich forach siedzą anonimowe fałszywe hieny !!!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 31

ja miałam nieprzyjemnośc pracować w protrade-3lata!!! pliki rozliczeniowe z TP na moje nazwisko były w wysokości 8-10 tyś zł, a wypłaty z protrade dostawałam 40% z tego!! i nikt mi nie raczył wytłumaczyc za co moje pieniądze sa odciągane! pracowałam bardzo ciezko(...) Z niecierpliwościa czekam na moja sprawę- prokurator sie już zajął... ..
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

anonimowy doradco - jak się nazwałaś :) ??? musisz być wielkim nieudacznikiem skoro masz czas aby o 10:40 w poniedziałek wypisywać takie oszczerstwa, a nazwałbym nawet Twoimi żalami na forum, nigdzie nie pracujesz co? bo tak wszystkim pracodawcom wystawiasz opinię, to Twoje zajęcie :> masz nadzieję, a nie masz ambicji

Prokurator zajmie się prędzej Tobą bo pamiętaj, że w dzisiejszych czasach internet nie jest niestety anonimowy :> i za pisanie takich bzdur dalej oszczerstw mogą spotkać Cię konsekwencje

a na koniec dam ja Ci radę - jedź do Anglii robić tosty w chlebie razowym jak wszyscy nieudacznicy bo na prawdę brak mi słów na takie podejście
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 26

Pochlebne opinie o protreide a obecnie egeris wypisują mbh tej firmy ponieważ mają budować grupy handlowe a prawda napisana na forach im tego nie ułatwia.
Niestety prawdziwi handlowcy piszący o wyzysku ,braku wypłat mówią prawdę,obojętnie czy są z Bydgoszczy ,Inowrocławia ,Poznania lub Gdyni .Pracowałam z mbh w Bydgoszczy Moniką D .dlatego wiem jak robione są pliki rozliczeniowe,zaliczenia usług i obciążenia pracowników -piszę tu o odgórnych przykazach Drogiego Szefostwa :)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

ta pani ma rację skoro jest anonimowa to proszę aby poani sie przedstawiła,pracowałem za ProTrade i pracuje za Egeris,za Protrade było jako tako ale teraz doszło do stanu że (...) szajstają naszymi pieniędzmi,skoro jesteś taka mądra to ty się przedstaw,pani/e kierownik/kordynator co masz stałą pensję i jesteś poplecznikiem prezesury a tak naprawdę PIONKIEM:) ja szukam innej pracy i dopóki nie znajdę innej będę w tym syfie nadal siedział bo lepiej mieć coś niż nic,a jak znajdę inna to ani chwili nie będę się zastanawiał:)
Prezesura i ich podwładni kierownicy i kordynatorzy z nazwy jeszcze się przejada na tym,więc dla zdrowych z zdrowym umysłem i myśleniem jeśli tego jeszcze nie zrobiliście to SPIERD.....JCIE stamtąd:)
Bo ostrzegam tutaj pójdzie nie mały dym w końcowym efekcie a wygrają pokrzywdzeni:)

PS.Podejście mam bardzo dobre,najlepiej sprzedaję usługi w pewnym biurze,w pewnym mieście na pewno większym niż GDYNIA ale się tak popierd.... tam że tam nie ma co siedzieć:)
Sam nie mogę się doczekać kiedy stamtąd ucieknę,powód?
Bo zmądrzałem kochani ZMĄDRZAŁEM:)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeżeli pracowałaś to pisze do ciebie kolega z biura :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

praca w egeris to najlepsza droga do tego by zrujnować sobie życie
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Droga koleżanko.
Lub kolego.

Znam tą firmę od podstaw, byłem jej pracownikiem, wiem jak wyglądają sprawy rozliczeń od tzw "kuchni" i wiem, że było mnóstwo osób, które pracowały i starały sie pracować rzetelnie, ale np kierownictwo z Bydgoszczy i Inowrocławia (ludzie ci trzymają się tam pomimo wielu narzekań) skutecznie im utrudniało uzyskiwanie należnego wynagrodzenia.
Przykre jest to co piszesz, bo w dobie kryzysu bardzo ciężko znaleźć dobrą pracę i uczciwego pracodawcę, a z tego co wiem PT nie grzeszy uczciwością. Wykorzystywanie szeregowego pracownika woła o pomstę do nieba a nie propozycję pracy w Anglii....co moja droga koleżanko nie jest znowu takim złym pomysłem, bo na robieniu tostów w Anglii można zarobić na życie a na robieniu umów w Protrade czy EGERISIE można się wrzodów na żołądku dorobić....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może u was w Gdyni mają umowy RH albo stałą pensję i jest okey,ale proponuje posprawdzać jak to się odbywa w innych miastach takich jak np.Bydgoszcz... ludzie robią na prowizję i nie płaca jak trzeba!!!
Jestem dobrym sprzedawcą,ludzie sam szukam czegoś innego i to PRAWDA!!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

I skoro to są fałszywi ludzie bez twarzy to jak jesteś taka/i mądry/a to się przedstaw to pogadamy inaczej:)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

ile ci zapłacili za taka opinię???? jakim trzeba być.....żeby tak kłamać ludzi???
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

więc ja pracuje jeszcze do teraz jest to ponad rok,i Egeris to dno(...) Szukam innej pracy juz teraz nie związanej z telemarketingiem,ponad rok wystarczy,i pan okradziony szanowna pani ma świętą rację,u większości miast to tylko wyzyskują ludzi:)
I niech się pani nie zakłamuje sama sobą,albo pani jest jakąś kierowniczka albo jakąś kordynatorką co trzyma z prezesura pana Damiana,i ma stała stawkę dlatego taka opinia od pani strony:)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ej, nieokradziona ...
Za to co piszesz też Ci płacą czy jesteś prezesem?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wysyłaj jest wiele innych lepszych firm niż Egeris dostanie tam po d*pie twój czas,twoje zdrowie,i twoja głowa...NIE POLECAM ;)

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/konsultant-telefonicznyelastyczny-grafik-ogl6556826.html

Od jakiegoś czasu na infopraca.pl i tutaj widuję ogłoszenie dotyczące pracy w RAMSAT jako konsultant telefoniczny... Tyle, że w mailu podanym w ogłoszeniu po @ jest egeris? Czyżby nastąpiła zmiana nazwy tej firmy (tyle niepochlebnych opinii)?

W dodatku na stronie RAMSAT nie ma wymienionego salonu w Gdyni na Krzywoustego...
Chociaż... Na stronie egeris widnieje logo Orange-RAMSAT... (swoją drogą - jakaś biedna ta ich strona)

Cholera, nie rozumiem już tego xD Kto w końcu w tych ogłoszeniach jest pracodawcą (zleceniodawcą)?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tutaj tego na dobrą sprawę nikt nie wie,jest taki burdel że jest dużo niedomówień opinie niestety ale w większości przypadków sa prawdziwe,płaca ci jak im się podoba,ba,mało tego zarabianie na klientach polega na kłamaniu...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie rozumiesz - idź do szkoły, oceniasz, a nie rozumiesz?, sorry idź zatem najpierw idź do przedszkola może tam coś zrozumiesz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ojejciu, za to z Ciebie taki mądrala, że nie potrafisz wytłumaczyć, tylko dennym tekścikiem zarzucić...
W tym ogłoszeniu podane były sprzeczne informacje, więc jak je należy odbierać? W dodatku nie oceniam, tylko pytam, ale widzę, że Ty masz jakiś problem z rozróżnieniem tego.

No i kolego (koleżanko)! Śmieszne jest, że odsyłasz mnie do przedszkola, mimo, że to Ty wykazujesz się nieumiejętnością napisania poprawnego zdania w języku polskim (wersaliki, znaki interpunkcyjne).
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obojętnie Protreide obecnie Egeris ,jest podwykonawcą Ramsatu który ma umowę z Orange na sprzedaż usług TP I Orange dają umowy zlecenie-wynagrodzenie prowizyjne zależne od realizacji ,ale będą tak kręcić że nidgy nie wypłacą Ci pełnej stawki ,zawsze zgubi się klika zamówień itp ...Jeśli lubisz pracować charytatywnie ,i być notorycznie oszukiwany:) to jest praca dla Ciebie

Dziękuję za konkretną odpowiedź :) Nie będę więc tam aplikować...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hejcia! ;)
pracowalam w tej firmie jakis czas, niestety mam bardzo zle wspomnienia..(...) na dodatek bezczelnie potraktowana na sam koniec wspolpracy. zero zrozumienia, zero niczego. wyplata obcieta o polowe a umowa byla taka, ze pracuje na godzinowce...a co sie okazalo? nie dostalam kasy za caly wymiar.. szczyt chamstwa!! o tym, ze zmieniali nazwy tez slyszalam. (...)
Pozdrawiam i serdecznie odradzam. wolalabym prace na zmywaku, zdecydowanie.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja bym na Twoim miejscu tam aplikowała, bo na prawde ciezko teraz znalezsc prace, a tam nie jest wcale tak jak opisuja a na poewno nie w biurze w Gdyni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

Może w Gdyni tak bo stamtąd jesteście,ale w innych miastach jest wręcz źle,jak nie powiedzieć katastrofalnie...NIE POLECAM
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

dla zainteresowanych Biuro Handlowe Gdynia - jesteśmy na Facebook

https://www.facebook.com/pages/Egeris-Gdynia/220113018132238?ref=stream

polecam odwiedzić naszą stronę, zadać pytanie, bez anonimowych wpisów tworzonych przez konkurencję lub osoby nie związane z BH Gdynia,

pozdrawiamy

HSMTO
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Nie przez konkurencje tylko przez byłych pracowników. Zresztą o jaką konkurencje chodzi? W robieniu wałków nie macie konkurencji
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

piszesz z biura protade?
znam to IP komutera :)))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pamiętam jak Krzysiek L. potraktował chłopaka, który przyjechał z Lęborka zeby domagać się swoich pieniędzy, chłopak nawet na powrót nie miał, ale został zwyzywany i ponizony przy innych pracownikach...bardzo fajne metody pracy, zero mobbingu...dziewczyny z administracji tez milutkie.

FIRMA KRZAK

http://www.infopraca.pl/praca/reprezentant-handlowy-pracownik-wsparcia-sprzedazy/gdynia-trojmiasto/8769062

to ogłoszenie dotyczy chyba tej firmy tylko jest nie zrozumiałe, napiszcie więcej o co chodzi? piszą, że chcesz być rozliczany/a i wynagradzany/a zgodnie z efektami pracy czyli podstawy nie dają?

warto przesłać CV???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie radze startowac do egeris pieniadze dostaniesz jak cos sprzedasz tak mowia pozniej okazuje sie ze zaszly jakies zmiany i dostaniesz jakies marne grosze na co ci powiedza ze kazdy dostaje tyle ile wypracowal, oglnie masz sprzedawac nowe abonamenty dla orange nekac nekac i jeszcze raz nekac staruszkow wciskajac im nowa umowe, po miesiacu pracy okaze sie ze zarobilac 200-300 zł strata czasu daj sobie spokoj lepiej wziasc prace sezonowa w ogrudku piwnym fast food a co do ogloszenia to stosuja rozne sposoby wystepuja tez pod innymi nazwami protrade ramsat egeris rozne adresy tresc zmieniane sa na potrzeby skolowania ludzi szukaja reprezentantow a zostajesz telemarketerem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam się i potwierdzam, do tego wszystkiego należy dodać że dobrze żyją sobie tylko managery którzy mają umowy porządne podstawy i jeżdżą tylko na jakieś bankiety firmowe gdzie zapewne rządzi wodka i sex - bawią się za przycięte podległym pracownikom pieniądze

nie znam pawła s. może dlatego że pracowałem w innym mieście, ale napiszę tylko że w Bydgoszczy osoba która zarządza jest kompletną pomyłką, niestabilna emocjonalnie wybucha z jakimiś dziwnymi sprawami, widać że nie radzi sobie z funkcją którą pełni, zresztą firma takich a nie innych ludzi zatrudnia - co tu się dziwić skoro samemu prezesowi jak kiedyś u nas był słoma z butów wystawała, na koniec napiszę tylko, że podziękowałem im ponieważ z moich wyliczeń wynikało że zarobiłem jakieś 1600 zł a wypłacono mi niecałe 600 zł :))))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

z tego co wiem firma już ledwo dyszy, pieniądze wyniósł zarząd firmy zwalniają ludzi zamykają oddziały sprzedają swoje narzędzia, co dużo mówić prędzej czy później tak musiało się skończyć firma nie inwestowała w ludzi nie rozwijała się cel jeden za wszelką cenę nachapać się kasy Ci z góry, a tak poza tematem wie ktoś może czy w Szczecinie nadal rządzi Paweł S.? bo według strony firmowej przenieśli oddział a jakoś nie można go pod nowym zastać???

Re: Szczecin

Tak Paweł S ze Szczecina ma się dobrze, tak jak wcześniej było pisane Firma mieści się na ul.Nowy Rynek 3 budynek Głosu Szczecińskiego.
Totalny bałagan tam panuje, ludzie zapierniczają i dostają 200- 300 zł a handlowcy około 1000 zł.
Rozmowy kwalifikacyjne nie są prawdziwe, co innego się mówi a w inny sposób ocenia się pracownika.
List z telefonami , koszmar kilka razy dzwonisz do tego samego klienta
Nie polecam nawet biedakowi tej firmy.

Pracowałem w Egeris jako RH (reprezentant handlowy) Największa sciema i wyzysk pracowałem tam 3 miesiące zasuwałem po 9/10h a już mija pół roku jak nie zobaczyłem za to żadnych pieniędzy. Obiecywali wielką karierę i pieniądze a tak w sumie to po prostu oszuści. Jeśli ktoś godzi się na charówkę za darmo to spoko ale nie zobaczyćie za swoją pracę ani złotówki
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...