Fame (Sława)

Temat dostępny też na forum: Fame (Sława)
Opinie do spektaklu: Fame (Sława).
Fame
Przekład: Klaudyna Rozhin

Nowy York - trwają egzaminy wstępne do szkoły artystycznej kształcącej tancerzy, aktorów i muzyków. Wśród przyszłych studentów znajdują się m.in.: ambitna piosenkarka, utalentowany tancerz i komik...tak zaczyna się opowieść o młodych artystach i ich drodze do tytułowej sławy. Śledzimy ich losy, od rygorystycznych egzaminów, poprzez mordercze treningi, aż po ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co komu taki nudny musical?!

Próbowałem obejrzec film pól roku temu i nie dałem rady bo był koszmarnie nudny:(a wątpie żeby teatr muzyczny zrobił z tego coś wiecej... Podejrzewam, że to bedzie strata pieniędzy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 24

Wersja sceniczna FAME i ekranizacja to dwie różne sprawy. Fabuła jest ta sama, ale w wersji teatralnej jest zupełnie inna muzyka niż w filmie. Może spróbuj wpierw obejrzeć spektakl i nie spisuj go na straty, jeśli go nie widziałeś i nie znasz?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziwne

ciekawe jak możńa ocenić spektakl nie oglądajć go??? CiEKAWE
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spektakl można bylo już zobaczyć.
To było dyplomowe przedstawienie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do Czarownicy

Mam plyte z polska wersja Fame i plyte z wersja angielska.
Muzyka az tak bardzo sie nie rozni...
Chyba sama (jesli masz jakies pojecie o musicalu) zdajesz sobie sprawe z tego ze to nie jest jakies wybitne dzielo... Tym bardziej boje sie tego w wersji TM :/Ktory juz nie raz udowodnil brak profesjonalizmu...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

ludzie

jakie dyplomowee to bylo dwa lata temu,teraz robi to inny rezyser i inna obsada.....czlowieku jak ty nienawidzisz teatr skoro jeszce nie bylo a juz sie wypowiadasz.....ZAZDROSNIK.....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

czlowieku

nie przychodz jak nie chcesz......skoro tak ci sie to nie podoba to po co poswiecasz ,czas i nerwy na to by tu pisac i dawac oceny czemus czego niewidziales...............ZAZDROSNIK.....czy to ze Sen nocy letnie byl wystawiany setki razy i jedna wersja z nich komus sie nie podobala to znaczy,zejuz nie pojdzie na inna,co wiecej bedzie transparentnie krzyczal nie idz na sen kiedys widzialem byl do dupy....Biedny czlowieku zawisc nic nie da....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Andrzeju

Ależ ja nie mówię o muzyce z wersji polskiej i angielskiej (choć i tu są pewne różnice - chodzi o odmienne aranżacje). Wyraźnie napisałam, że inna jest muzyka W FILMIE i inna W WERSJI SCENICZNEJ musicalu (obojętnie, czy mówimy o produkcjach polskich, czy zagranicznych).
Tak jak pisałam wcześniej - FILM I WERSJA TEATRALNA FAME RÓŻNIĄ SIĘ MUZYCZNIE.

PS. A pojęcie o musicalu mam całkiem spore :]

no dokładnie

zgadza się, po prostu akcję filmu przeniesiono na scenę ale napisano do tego nową muzykę, od początku. i tak powstał musical. Inaczej niż w Footloose gdzie z filmu przeniesiono zarówno fabułę jak i muzykę.

NIEZADOWOLONY :/

Nie wiem czy to jest normalne oceniać spektakl nie wiedząc jak będzie wyglądać. Może o jego sukcesie zadecydują dobrze wykonane piosenki i energia jaką aktorzy dadzą ze sceny ludziom. Nie zawsze fabuła jest najważniejsza. Kurcze, wkurza mnie to, że wszyscy wszystko wiedzą, a tak naprawdę kołamują się, żeby się dowartościować. Zawiodłem się:/

a mnie tylko zastanawia skąd się wzięły te 44 opinie, na 4 dni przez premierą musicalu... pomijam średnią: 2. Znaczy sie są jakieś tajne pokazy, czy ktoś tu komuś źle życzy?:)

moje zdanie

to znaczy ja uważam że akurat dopuszczalne są opinie ale ogólnie o samym musicalu, jako dziele, utworze, a nie o tym konkretnym z Teatru Myzycznego jeśli się nie widziało. No ale już za chwileczkę już za momencik i wszystko będzie wiadomo bo niedługo premiera. Muszę napisać również że byłem w kilku teatrach w Europie i na prawde jak na nawet nie stolicę ale jedno z miast (umówmy się w ogóle nie znane w Europie dla przeciętnego mieszkańca) biednego postkomunistycznego kraju to TM, cały zespół, orkiestra i wystawiane musicale są na prawdę na wysokim poziomie /no może poza paroma wyjątkami/.

Doraaaa

ja wam powiem, ze gra tam Dorotka i z tegoz faktu spektakl bedzie swietny :D, jezeli tak nie uwazacie, to znaczy ze nie macie pojecia o prawdziwych talentach wspaniałych ludzi.. ( alez to adekwatne do oceny spektaklu) tak czy siak: bedzie swietnie... ( mam nadzieje ze taniec bardziej dopracowany niz w footlosie, a głosy wam sie chyba nei pogorszyly :) )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

premiera!!!

Witam! A ja idę jutro na premierę i jak tylko z niej wrócę umieszcze tu "3 słowa" o nowym dziele Teatru Muzycznego. Ciekaw jestm jak pan Staniek wybrnie z pełnionej przez niego funkcji reżysera... Będzie dobrze! Teatr - powodzenia! :)

UWAGA

coś wspaniałego.tzn.BRAWA dla Reni i Karoliny.Ren- nie miałam pojęcia że jesteś tak z****iiistą aktorką(w 2.akcie poprostu umarłam razem z Tobą) a hieh Karolina Merda- CUDO.na prade GRATULACJE.(pierwszy akt byłtaki w kit, ale za to 2.to normalnie rzucił mnie na kolana. Najpierw poprostu ryczałam ,kiedy Carmen śpiewała piosenkę, podczas której umierała.prawdziwe aktorstwo- serio) a potem, przpraszam, ale musze o tym wspomnieć.Latający Tomek P.:D:D:D:D.bk., hieh, ale tak naprawde, to Karolina M.rozśmieszała mnie tak szczerze do łęz.Świetnie, na prawde świetnie:)GRATULACJE

Super!!!!! :P

Pierwszy akt był średni ale II akt był super! naprawde podobalo mi sie!!! super taniec , śpiew a najbardziej mi sie podobala Carmen niepamietam jak miała ona ale napewno kto widzial to bedzie wiedzial ta co ciągle byla głodna i facet z parasolka (latający) i ta co była Julią :P jeszcze raz gratuluje!!!!

Po Premierze- REWELACJA!

BARDZO mi się podobało, od czasów Hair- najlepszy spektakl, brawo, brawo, brawo, dla wszystkich! Renia rządzi, wszyscy SUPER! Nawet pałeczka od perkusji wpadająca do orkiestry była urocza:)

:)

"Fame, przepis na nieśmiertelność" - te słowa wciąż pobrzmiewają w mojej głowie:) Piękne show. Ręce nadal bolą od klaskania:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

gratualcje

Dawno nie byliśmy na spektaklu w TM. I od razu na premierze, trafiło nam się jak ślepej kurze ziarno. Pamiętaliśmy Stańka jako tancerza, a tu teraz zastrzelił nas reżyserią. Piękne dziewczyny, piękny śpiew, piękny taniec. Po prostu pięknie.

Szaco...

Byłem na premierze. I jak zwykle spektakl broni się energią tych wspaniałych ludzi. Wielkie szaco dla Was wszystkich a w szczególności dla Reni, Karoli i Czarka. Z każdą kolejną premierą (na których byłem) widać progres. I chyba to jest najważniejsze. Nie będe pisał co mi sie nie podobało. Dzięki wielkie i pozdrawiam..

dla aktorow brawa za gre i taniec.spiew troche cierpial, bo wczoraj byla premiera i pewnie bankiecik ;)

ale co do samej spojnosci sztuki to wielki minus.
jakis taki rozwlekly w formie i malo tej slawy w slawie...oraz dazenia do niej.nie widzialam fame w zadnej wersji przed spektaklem i uwazam ze rezyser sie nie popisal.
bez rewelacji i zachwytow.
ale na pewno lepsze od kina :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

super

Rewelacja! Widziałam wczoraj ( 6 maja). Genialne:)

W niedziele grał Tomasz Bacajewski

niestety nuda;/

Wczoraj wybrałem się na spektakl...no i tak..Pierwszy akt bardzo nudny. Jakby robili wszystko na siłe. Drugi lepszy co nie znaczy ze dobry uratowal go chlopak pokazujacy otoczenie za pomocą ust i mikrofonu:)) ( nie wiem jak to sie nazywa, ale według mnie robił to niesamowicie.Fajna była tez ta dziewczyna , ktora grała głowną postać Carmen( niesamowita kreacja aktorska) Nie podobała mi sie za to całkowicie bezbarwna i kiepska wokalnie dziewczyna odtwarzająca Serene. Ogólnie ten spektakl nie zachwyca. Wydałem pieniadze liczac na cos ciekawego ale po raz kolejny sie rozczarowałem te spektakle nie sa warte swojej ceny. Wydają się raczej amatorskie

REWELACJA !!!!!!!

Zastanawiam się kiedy ostatnio taki spektakl był na deskach Muzycznego.Totalny czad.

po spektaklu niedzielnym

Dziękuję serdecznie osobie, która odpowiedziała na moje pytanie dot. Tomasza Bacajewskiego. A może znasz również Jego adres mailowy, numer gg, telefon - cokolwiek, żeby sie skontaktować? Chciałabym napisać list do Tomasza Bacajewskiego. Proszę o pomoc.

DO WSZYSTKICH WIELBICIELI Aktorów.

Korespondencje do nich można kierować na adres TEATRU MUZYCZNEGO W GDYNI..... Oczywiście z dopiskiem np: Do lub Dla Tomasz Bacajewski...

super

byliśmy ze znajomymi w niedzielę i wspaniale się bawiliśmy
carmen była niesamowita, ale inne dziewczyny też szałowe

:)))))

Mozna sie przyczepiac do roznych brakow i niedociagniec spektaklu,jednak jako calosc mnie sie podobalo,bawilem sie swietnie! kilka scen wrecz rewelacyjnych:)
no ale najwazniejsze ,dlaczego warto zobaczyc ten spektakl,to rola carmen diaz-REWELACJA!!! ostatni utwor,wolanie o pomoc,po prostu zwala z nog!!! druga osoba,ktora warto zobaczyc,to odtworca roli zbuntowanego hip hopowca-super swiezosc i nieskazenie maniera, prawdziwosc.POLECAM WSZYSTKIM!

To było coś

Strasznie mi się to podobało. Taniec , Taniec , Taniec!! Super!!!!

Cudeńko!

Od wczoraj siedzi mi w głowie piosenka "Sława to nieśmiertelnośc..".. mnie tam się wszystko podobało! Bo przecież było wszystko- breakdance, balet, śpiew, muzyka.. Polecam wszystkim!!

Fame - Warto !!!

No i stało się. Po moim długim czasie nieobecności w Teatrze Muzycznym w Gdyni spowodowanej brakiem chęci ogladania gniotów postanowiłem zaryzykować. Zaryzykowałem tym bardziej gdyż poddałem się presji mojej małżonki zachwyconej reklamą radiową w radiu Gdańsk.. Z każdą chwilą przybliżającą spektakl napięcie w moich wnętrznościach rosło. Rosło wraz z ilością czytanych recenzji. Zresztą niezbyt pochlebnych wyłączając Wirtualną Polskę ale to już inna sprawa. Być może jednemu ze sponsorów jakim Była WP wypadało po prostu się wyłamać. Sala zapełniła się do ostatniego miejsca (czyt. miłe zaskoczenie) , światła zgasły , podniosła się kurtyna i...... No właśnie nie bardzo wiem jak opisać zdarzenie. Zostałem naocznym świadkiem eksplozji muzyki, tańca i śpiewu. Młody i energiczny zespół pokazał klasę której mogą pozazdrościć inne tego typu placówki. Reżyseria i choreografia Jarosława Stańka w przypadku Fame to majstersztyk w każdym calu. Tym bardziej, że fabuła samego przedstawienia jest dziecinnie prosta i daleko jej a nawet bardzo daleko do takich przedstawień jak Les Miserables czy Skrzypka na dachu. Po nudnym jak flaki z olejem Opętańcu czy Draculi udało się reżyserowi i choreografowi w jednej osobie zbudować energiczny, pełen tańca, muzyki spektakl poruszający publiczność od pierwszej minuty do ostatniego taktu. Spektakl który na przemian bawi i wzrusza. Świadczą o tym żywiołowe reakcje widzów po każdym wykonanym songu. Całej produkcji niesamowitego smaczku dodają popisy breakdance. Widowni która z tym rodzajem sztuki nie miała do czynienia nie tylko może ale na pewno będzie się podobać. Scenografia wystarczająca chociaż niektórzy twierdzą że zbyt skromna. Ale czy do teatru w którym króluje muzyka idzie się oglądać stertę kartonu, aluminium i dykty? Chyba nie do końca. Fame to nie tylko reżyser. Fame to zespół młodych aktorów. Obsada dobrana profesjonalnie tak jak powinno być .Praktycznie nie można znaleźć momentu gdzie można by się przyczepić. Aktorstwo oraz przygotowanie wokalne świetne i w pełni profesjonalne. Nagrodzone przez publiczność owacjami na stojąco (wraz z małżonką wstaliśmy pierwsi a rzadko nam się to zdarza).Gratulacje dla Pani Reni Gosławskiej (jest Pani boska, na samo wspomnienie W L.A. czy finału dostaję dreszczy w pozytywnym tego słowa znaczeniu), Doroty Białkowskiej (nie idzie rozróżnić czy jest Pani Sereną czy gra Pani Serenę), Karoliny Merdy (sprezentuję Pani batonika). Panowie niczym nie ustępują genialnym paniom. Marek Kaliszuk (szkoda że nie mógł Pan zostać Romeem dla Sereny, ale za to przy końcu ZAGRALIŚCIE SCENĘ), Tomasz Bacajewski (jako Jose Vegas jest Pan nie do pobicia, kondolencje w związku ze zgonem ciotki), Robert Kampa (nieszczęśliwie zakochany, wyczulony na koszerność – super!!!) Szczególne wyrazy uznania dla nie pasującego do całości (tak twierdzą krytycy) Cezarego Krukowskiego. Wykazuje Pan wyśmienity talent. Pańskie breakdancowe popisy sceniczne mogą niejednego przyprawić o zawrót głowy. Kilka słów o orkiestrze. Aranżacje wykonane pod dyrekcją Pana Dariusza Różankiewicza były niesamowite. Porywająca muzyka mistrzowsko dopracowana. Wspaniała sekcja dęta . Nie wypowiem się o sekcji rytmicznej – do dziś nie mogę otrząsnąć się z zachwytu. W ogóle zespół Pana Różankiewicza jest świetny pod każdym względem . Nic dodać nic ująć. Jedyną rzeczą jaka mnie męczy (chodzi o zespół muzyczny teatru) jest jego miejsce w kwalifikacji orkiestr teatralnych. Przeczytałem ostatnio w jednej recenzji , iż Teatr Roma ma taką w miarę dobrze grającą orkiestryjkę. Jeżeli to jest prawdą to Panie i Panowie z gdyńskiego zespołu muszę stwierdzić że wasz poziom nie odbiega od wyżej wymienionej orkiestryjki. Jesteście tak samo wspaniali chyba , że jestem głuchy i się nie znam. Tak czy inaczej Fame w gdyńskim teatrze to rewelacja sezonu. Nie mierzmy spektaklu za pomocą wyssanych z palca recenzji niby znawców (przynajmniej w większości). Recenzji , które w większości są krzywdzące dla artystów, którzy włożyli w to przedsięwzięcie wiele energii , samozaparcia i siły. Oglądając Fame nasunęło mi się jedno pytanie. Boję się , że odpowiedź będzie przecząca więc odpowiem na nie sobie sam. Czy Fame w Teatrze Muzyczny w Gdyni to początek powrotu do dawnej świetności tejże placówki? Świetności gdzie wystawianie takich spektakli jak Les Miserables, Skrzypek na dachu, Jesus Christ Superstar, West Side Story było standardem? Mam nadzieję, że tak. Ale na to pytanie musi sobie odpowiedzieć również dyrekcja teatru..Oby ta odpowiedź była taka sama jak moja. Na koniec kilka słów krytycznych . Nie wypadałoby gdybym nie dolał do tej wielkiej beczki miodu przynajmniej łyżki dziegciu. Szanowny Panie Dyrektorze Teatru Muzycznego w Gdyni. Każdy widz, który udaje się do pańskiego teatru na spektakl (np. cudowną Sławę) musi w pierwszym rzędzie (a jest to niezbędne) stanąć twarzą w twarz z teatralnym budynkiem i jego otoczeniem. I cóż taki widz zobaczy. Otóż zobaczy klomby na kwiaty bez kwiatów z walącą się ziemią, zobaczy (mam nadzieję) zepsute od strony kasyna schody które grożą kalectwem lub utratą życia (pewnie po co to robić skoro teatr jest ubezpieczony) zobaczy odrywające się plastry farby i tynku (może by tak ktoś z obsługi widza przy chodniku wydawał kaski?) . Rozumiem że na elewację pieniędzy nie ma tym bardziej że budynek ma zostać przebudowany, ale schody chyba można naprawić a bratki posadzić. Niech Pana teatr będzie nie tylko wizytówką kulturalnej prowincji jaką jest Gdynia ale perłą w kulturze muzycznej naszego kraju. A oto wszystkim nam chyba chodzi. Prawda? I tego Panu z całego serca życzę.

Moje zdanie się już tu raz pojawiło...ale musze je zmienic. myslałam ze tu rezyser sie nie postaral w skleceniu tego w calosc i dlatego bylo to takie poszarpane,jednak wlasnie obejzalam film i on jest jeszcze gorzej niespojny od tego co bylo w TM.
wielkie brawa jest duzo lepsze od filmu i z wyrazniejszym przekazem.

;*

oh. zakochałam sie w `fame` dawano nie byłam na zadnym spektaklu..
ale ten było poprostu rewelacyjny
; pełen przyjażni.. radości..szaleństwa..
ale i tez smutku i rozczarowania..
ale przeciez takie jest zycie i doskonale bylo to uwidocznione...
bużiaki wielke dla kazdej osoby odgrywajacej jaka kolwiek role ;D
mam nadzieje ze jeszcze kiedy kolwiek bede miała okazje widzieć coś tak ekscytujacego..

wspaniale

nie przejmujcie soe kochani skoro ocena jest niska......wszystkie opinie sa bardzo dobre....a zazdrosnicy stawiaja tylko niskie noty......
pozdrawiam.....spektakl obledny:-)

Wspaniałe

Spektakl cudowny,choć 2 akt bardziej dynamiczny.Wszystko mi się podobało a najbardziej Serena, piękna dziewczyna( a te głos i włosy) super!

Fame - ok

Jeżeli rola Carmen to dla Ciebie popisy cyrkowe to naprawdę nie powinieneś tego oglądać. A postać Sereny ?A tak na marginesie to breakdance pojawił się już chyba w serialu.
Całość super , trzeba zobaczyć .

fame

Czad w każdym calu. Najlepsze przedstawienie od czasu kiedy człowiek stanął na księżycu. Każdy raz w życiu powinien wystąpić w takim przedstawieniu, a przynajmniej je zobaczyć.

Fame

Jestem pod wrażeniem normalnie SUPER!!!!!!!!!!!!! :))

!

bardzo mi się podobało! a te zaręczyny! to było takie urocze!

SUPER

Po prostu rewelka:) jestem zachwycona piosenka sposób na niesmiertelnosc była genialna a Renia ktora ja zaspiewała błyszczała jak prawdziwa gwiazda na firmamencie:) GRATULACJE dla ucznow studium bardzo sie staracie to widac....A zareczyny w piatek na scenie były czyms wspaniałym prawie sie popłakałam, zycze szczescia Dorotce i Cezaremu naprawde niezła z was parka:)

Renia

Rewelacja...Renia zagrala genialnie. Juz w Footlose jej talent powalal mnie na kolana ale teraz przeszla sama siebie!!!!! Oby tak dalej...dla takich aktorow jak Renia warto chodzic do teatru!

cudnie!!!

Przedstawienie rewelacyjne!!! Przede wszystkim druga połowa, bo pierwsza mogłaby nieść więcej treści :)
Gratulacje dla Reni, która potrafi niesamowicie wzbudzić emocje! Pierwszy raz naprawde chciało mi sie płakać w teatrze! Poza tym Cezary hip hopowiec!!! To co robił w scenie "ulicznej" było po prostu ekstra. No i jego "wkręt" z oklaskami na końcu ;) dobre! No i Dorotka, której rola jak dla mnie była troszkę zbyt szrobura, ale pioseneczki śliczne i ślicznie wykonane! No i brawa dla wszystkich aktorów, tancerzy i orkiestry!!!
Ogólnie stawiam 6!!! :D

kalei

Po raz kolejny widziałem FAME ..... i po raz kolejny rewelacja!!!!!!! Polecam wszystkim , wspaniałe widowski , cudna muzyka i ta niesamowita gra aktorska !!!! no i oczywiście znów nie mogłem oderwać oczu od Justyny B. :) Justyno jezeli to może czytasz to prosze odezwij sie w jaki kolwiek sposób! Pozdrowienia dla całej ekipy aktorskiej a zwłaszcza dla uroczej Justyny

FPC

najlepsi tancerze ( uliczni tancerze i Tyron ) to bialostockie gwiazdy hehe z fair play crew, gdzie takze prowadza wlasna szkole tanca:D
http://www.fairplaycrew.go.pl/
chlopaki pokazaliscie klase, byliscie cudowni zreszta jak i całość, po wyjsciu z sali dlugo nie moglam dosc do siebie poprostu cos pieknego,
tych ktorych tam zabraklo naprawde maja czego zalowac,
i rowniez Krukowi zycze wszystkiego naj naj z okazji zareczyn:)
wielki szacunek dla wszystkich ktorzy wlozyli duzo pracy w powstanie FAME a w szczegolnosci dla was chlopaki z Fair Play Crew
pozdrawiam:)

zalezy na co patrzec

ogolnie ok,no ale niestety nie porywa jak opentaniec czy 12Ławek..kilka ról bardzo dobrych,szczególnie Carmen-natomiast choreografia..hmm nie wiem,jak wszyscy tanczyli byla za duza róznica miedzy ludzmi i to sie nie kleiło..więc tanecznie srednio bardzo,wokalnie zalezy,a aktorsko dawali rade..ogólnie jednak szacun dla ludzi bo niektorzy widac,ze wkładaja w to duzo serca a niektórzy byle by odwalic robote..warto jednak obejrzec!pozdrooo

Spoko

Nie powalił mnie na kolana, chociaż jest kilka perełek. Brawa dla dziewczyny w roli Aktorki charakterystycznej!!!!

ale...

Mam na mysli baletowych ale hip-hopowi bardzo fajnie.Duzo ekspresji i dynamiki ruchu.

fame

czad! mogę to oglądać codziennie. Tylko anki brakuje,.... ale to się zmieni!

fame

bardzo fajny spektakl zozplakalam sie ze szczescia dawno sie tak nie bawilam wspanialy wystep i oczywiscie spiew reni pozdrawiam

Spektakl z Panią Renatą

Myślę ze udział Takiej Aktorki jak Pani Renata zawsze wróży Wielki Sukces!! Gratuluje !! Wspaniała gra,spiew,ruch !! Oby więcej takich artystek w tym teatrze !!
Pozdrawiam.

wybieram sie

bylem juz raz popremierze i chetnie zobacze ra jeszcze i zabieram znajomych bedziemy sie dobrze bawic

Jest git!

Fajny spektakl. Polecam. Ale on jest nie zupełnie, albo raczej niekoniecznie, o szkole aktorskiej, tylko w ogóle o dorastaniu i stawaniu się dorosłym. Tak go odebrałem.

rewelacja

Wlasnie wrocilam z mezem z przdstawienia i jest rewelacyjn,e ciesze sie ze jest jeszcze tle zdolnych ludzi w Naszym kraju....polecam

supcio!

Byłam na tym wczoraj z klasa i aż sie prawie popłakałam na koniec.BARDZO MI SIE PODOBALO

CUDOWNE!

TO było cudowne!
Polecam wszystkim!

Ile trwa ?

Hej :) Dziś jade na FAMe i mam takie pytanie ile trwa spektakl ? :) Mam nadzieje, że długo, bo jest podobno super :) Pozdrawiam ;)

Super

Polecam wszystkim! Piękna muzyka, piękne śpiewy, cały musical był świetny!

polecam .

świetny spektakl , wspaniała muzyka , śpiew , gra ; ) extra ; D

super jeszcze raz super

Fame

Spektakl bardzo mi się spodobał... byłam na generalnej i idę jeszcze raz.
Kim wy jesteście, że oceniacie ten spektakl np.
brak profesjonalizmu, beznadzieja, okropność???
Ekranizacja DLA MNIE także była ciekawa!!!
Ale to zależy jakie klimaty preferujesz...
Gratuluje świetnego spektaklu

DOkończenie

świetnie zagrała...
Renia Gosławska zagrała genialnie rolę Carmen Diaz
acha i Karolina Merda - też nie ma do czego się przyczepić...
Jeszcze raz wielkie brawa !!!

supeeer !!!

Spektakl był naprawde swietny !
piosenka koncowa byla wspaniala ;)

najfajniesze byly sceny z ulicy i z Canmen Diaz. =*
poczatek tez byl swietny :)

.. kawałek sztuki i okres genezy prawdziwej muzy..

FAME to naprawdę wyjątkowy kawałek sztuki i okres genezy prawdziwej muzyki..

obejrzałem film w obu wersjach (ang. i pol.). Zdecydowanie polecam. Pozwala na chwilę oderwać się od biegu za kasą i przypomnieć sobie pragnienia z niewinych lat nastoletnich. Nieprzekombinowana fabuła, dużo treści, ciekawe perypetie i zdecydowanie oryginalna muzyka

Idź i zobacz a sie zdziwisz!

zobaczymy, zobaczymy

Jutro ide na przedstawienie :) Mam nadzieję się dobrze bawić :)

roooooooooofiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

własnie wróciłam ze spektaklu!!! bardzo mi sie podobał, a jeszcze bardziej roofi:):):) ahhh..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ekstra.

zaglebisty spektakl ;) i Roofi ;D ogólnie warto. muzyka fajna.tematyka również. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam!

Jestem pod wrażeniem i bardzo się cieszę, że zobaczyłam ten musical. SUper wykonania. Aż brakuje słów :)

a mi sie bardzo podobalo xD

bardzo mi sie podobało a najbardziej to roofi hehe niesamowite wrażenia xD aktorzy po prostu profesjonalnie do tego podeszli, warto zobaczyć porusza wiele problemów ludzi młodych, polecam...

muzyka

ktos wie czy jest w sprzedarzy muzyka z tego musicalu?

wielkie brawa

właśnie wróciłam,trochę z nieśmiałością szłam,bo postawiłam też bilety rodzicom (tata po szkole muzycznej)ale powiem tylko tyle-takiej owacji na stojąco to nawet na Opentańcu nie byłu a Ojciec to gwizdał z zachwytu (pewnie dzięki urokowi dziewczyn też).Muza super,wokale wspaniałe a o tańcu nie wspomnę-nawet nie wiedziałam że tam Rafałek występuje...boskie,boskie,boskie-gratulacje specjalne dla pani Karoliny ;)

Jak mozna być pod wrażeniem czegokolwiek w Teatrze Muzycznym?:)) Czasem ciekawsze, czasem nudniejsze, ale zawsze czegoś brak. Chyba z tego wyrosłam, ale po tylu głosach zachwytu postanowiłam,że zabiorę na Fame moją 12- letnia córkę może jej się spodoba. A ja mam nadzieję, że przynajmniej nie umrę z nudów.

świetnie

nudny film mówisz? kochany: film to jedno a spektakl drugie. osobiście zakochałam się w spektaklu, jest świetny, polecam!

Musical jest bardzo ciekawy.....

Musical jest bardzo ciekawy.....

fame

cudowny!

a

Cudowny musical!!!
Cu-do-wny!

to było coś!!

oglądając ten spektakl stwierdzam że był boski. Szczególnie podobała mi się piosenka tytułowa. Polecam!!!!

byłem na wielu spektaklach ale ten przebija wszystkie jest naprawdę najlepszy...^^ musicie go zobaczyć

Fame

Bardzo dobry spektakl. Świetne, nowoczesne aranżacje. Prosta, ale praktyczne scenografia (jak w każdym spektaklu w TM). No i przede wszystkim świetne wykonanie. Szkoda tylko, że w tym sezonie już nie będą tego grali :(

Wszystkich chętnych do podzielenia się swoją opinią na temat spektakli TM w Gdyni zapraszam na forum: www.teatrmuzycznywgdyni.fora.pl

SUPERRRRR

Super - POLECAM !!!!!!!!!

fame

ja jade z klasa na ten musical 10 pazdziernika :) juz nie moge sie doczekac, widzialam fragmenty. skoro wy mowicie, ze super, to juz w ogole ;d i Rafal Kaminski wystepuje i Marek Kaliszuk :) ahh xD
pozdrawiam

FAME

Spektakl wywiera niesamowite emocje,fantastyczna nowoczesna aranżacja.Byłam na premierze i pójdę jeszcze na ostatni spektakl.Polecam WARTO!!!

Fame

szkoda ze jestem w niemchech! chciala bym pojsc.
A tu gra Marcin Wortmann !
On mnie uczyl na obozie jezzu!

Fame jest cudowny...właśnie z niego wróciłam ale zamiast Roofiego tańczył Gaua :] było super,jest naprawde dobrze zrobiony,nowoczesny :D jestem pod wielkim wrażeniem i chętnie pójdę jeszcze raz :D

fame

świetny spektakl.
na początku raziły mnie nie do końca zsynchronizowane układy taneczne i śpiew niektórych wykonawców, ale w miarę jak czas mijał, byłam coraz bardziej zachwycona i naprawdę niełatwo mi było w końcu stamtąd wyjść. :)
renia ma cudowny głos!

Fame

było super, wczoraj byłam, to jest genialne! jest Piotrek z I edycji You Can Dance. Jest SUPER jest boski!!

Fame

byliśmy wczoraj.. jestem zachwycona! chcę jeszcze raaaaz! ;( Renia ma piękny głos! i tańczył GaUa... cudownie!

rewelacja!!!

spektakl jest oszałamiający. serdecznie polecam. REWELACJA

ma ktoś ścieżke dźwiękową??????!!!!!!!

spektakl suuuper pod każdym względem! Renia najlepsza!

Petycja

Mi się bardzo podobało. Byłam dwa razy (daawno) no i w grudniu nareszcie jadę znowu. Tym razem już dobrze znam zespół więc pewnie będą miała dużo więcej fajnych wrażeń niż poprzednio.

Co do ścieżki dźwiękowej. Wyszła płyta z wersji radomskiej, niestety w chwili obencej dostępna baardzo rzadko (częściej kasety) na allegro.

piosenki z Fame

chętnie kupiłabym płytę ze ścieżką dźwiękową, bo piosenki były cudowne, jeśli ktoś wie gdzie można kupić, albo ma ją, to proszę o kontakt :) e-mail poniżej :)

KUPIĘ 2 BILETY NA 13.12.2008

PILNIE KUPIĘ2 BILETY NA FAME NA 13.12.2008 (GDYNIA)

idziemy w niedziele

genialny spektakl, strasznie dynamiczny. emocje po prostu kipią. z chęcią obejrzałabym jeszcze raz. warto.

..

Spektakl niezł. Rola Carmen genialna.!No i oczywiście tańczyli Roofi i Karol:))

Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Długo nie byłam na takim spektaklu. Świetna muzyka, przystojni aktorzy i piękne aktorki. Zapomniałam o wszystkim , oddalam się emocję. Jeśli potrzebujesz chwili zapomnienia, na moment przestania myśleć o rzeczywistości . Na jakiś czas zapomnieć kim się jest i ponieść się fantazji ten spektakl jest dla ciebie! POLECAM!!!!!!!!!!!!!

Super:)

Wszystkim ten spektakl gorąco polecam. Świetna ścieżka dźwiękowa i gra aktorów. Wspaniała obsada! Naprawdę najlepsze przedstawienie na którym kiedykolwiek byłam a dodam że nie było ich wcale mało i porównanie mam :) (nie polecam 4&4 Izodory Weiss..) a co do ścieżki dźwiękowej Fame.. Polska jest o niebo lepsza niż Ang..
Czekam na wznowienie sztuki..:)

polecam

Byłam na Fame 4 razy i za kązdym razem jestem zachwycona! Fabuła może nie jest jakas powalająca.. powiem tak jest prosta i przyjemna chociaz daje do myslenia rowniez. Wspaniale dobrana obsada. Ode mnie najwieksze brawa dla Reni Gosławskiej. Niesamowita energia. Kapitalnie aktorsko. Wspaniały, mocny głos! Brawa. Brawa rowniez dla Karoliny Merdy, ktora stworzyla wspaniala Mabel ;)

...piosenka

Fame - Irene Cara

pytanie

Jaki procent spektaklu stanowią występy break dance?

baaardzo niewielki. są gdzies tam w tle. Mnie one średnio interesują, więc nie zwracam nigdy na to uwagi :)

Fame- Naprawde wrto

Brawo!! Bardzo mi się podobała sztuka. Jestem pod wielkim wrażeniem.
Szkoda że Marek Kaliszuk nic nie mówił.

wspaniale ;)

wspaniały spektakl ! ;D
chętnie wybrała bym się drugi raz ;)

ja tez ide :) w ten week end

5 raz ..

Ide juz po raz 5 w ciagu roku .. warto :) Szkoda,ze nie bedzie Reni .. w roli Carmen,, ale i tak warto.

Pozdrawiam,

FAME przepis na niesmiertlenosc .. wiem jak sie dostac na szczyt ..

SUPERRRRRRR !

Byłam wczoraj na tym

oddajcie Carmen

Byłam dzisiaj po raz drugi niestety rolę Carmen powierzono komuś innemu i całe Fame straciło cały swój blask...
szkoda...

jest to chwilowa zamiana, Renia Gosławska odtwórczyni Carmen ma chwilowo problemy z głosem i nie mogła zagrać swojej roli. Miejmy nadzieje, że niedługo głos jej wróci do normy :)

ZGROZA

o zgrozo...
Zgroza... to jak pan Marek Kaliszuk pieje... :| czyżby był taki głuchy, żeby nie umieć zasiewać prostych linii melodycznych? Jestem całkowicie przerażony i zdegustowany.
A dla Gosi Regent WIELKIE brawa... za to że się odważyła zagrać tak trudna rolę, że się jej w bagatela tydzień nauczyła... BRAWO BRAWO GOSIU. A KALISZUK- WSTYD!!!

???

ciekawe spostrzeżenie ;| ... ma Pan na myśli sobotni spektakl? O ile zauważyłam Pan Marek nie wcielił się wówczas w rolę Nicka Piazzy i nie miał "śpiewanej" roli :)

hmmm

Byłam 22.02 cóż rozczarowanie, byłam poraz 5! niestety bez Reni to juz nie to.....pewnie i tak pojde jeszcze kolejne 5 ale....

idę na wszystkie trzy spektakle w listopadzie... już nie mogę się doczekać

Masakra

Najgorzej wydane 64 PLN w moim zyciu. Plakac mi sie chcialo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

chętnie tak najgorzej wydawałbym pieniądze. :)

Piękne przedstawienie!!!

Mnie też się chciało płakać, ale ze wzruszenia!!!
Było cudnie!!!

taak, zgadzam się w pełni. Renia jako Carmen mega, ale ja w pełni utożsamiam się z Mabel ;p - wielkie brawa dla Karoliny Merdy!! :>

Fame

Byłam wczoraj w teatrze na Fame. Dla mnie było to coś niesamowitego. Świetnie się bawiłam! :D Obsada - super, piosenki - fantastyczne, taniec i wszystko razem wzięte było dla mnie cudowne ;). Jestem bardzo zadowolona. Ba! Cała sala była. :)

o MAtko!! oglądałam go i był boski chętnie bym obejrzała go jeszcze ze 100 razy!! :P

;)

Byłam wczoraj po raz trzeci. Jak dla mnie Fame jest cudownym spektaklem Renia Gosławska mimo braków wokalnych nadrabiała bardzo dobrze aktorsko w LA powaliła na kolana, nic innego tylko wstać i bić brawa. Marta Smuk jako Mabel bardzo dobrze się spisała wielkie gratulacje za stworzenie tak udanej roli ;) . Gosia Regent i Łukasz Dziedzic jak zwykle cudowni. Ogólnie spektakl bardzo udany i bardzo się ciesze że po tak długiej przerwie mogłam go obejrzeć. Pozdrawiam zespół Baduszkowej i gorąco polecam spektakl!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Płyta z Fame

W piątek byłam w Gdyni na tym musicalu, jestem zachwycona!:)
chciałabym aby została wydana płyta ze ścieżką muzyczną gdyńskiego wykonania, bo wokale są naprwadę super:) a może ma ktoś z was jakieś nagrania?;>
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odsprzedam dwa bilety

na sobotni spektakl FAME, 20.11 na godz. 19.00. Są to bilety ze zniżką studencką, bardzo dobre miejscówki na parterze. Kupiłam, a nie mogę tam być tego dnia. Zainteresowanych proszę o kontakt na mejla anntrwa@wp.pl.

Sprzedam bilet na jutrzejszy spektakl

Chętnie sprzedam bilet na spektakl 19/11/2010 na godz.19, rząd 3. Kontakt 605 466 056

Nuda

Była na nim i jedynie co mi się podobało to tancerze z you can dance.
Taniec był nierówny. Piosenki za długie, Fabuła nie zrozumiała ddla kogoś kto o ty nie słyszał. Pieniądze w błoto
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Do koleżanki powyżej

Każdy może mieć własne odczucia i jak najbardziej to toleruje, ale jeżeli ktoś uważa, że "Fabuła nie zrozumiała ddla kogoś kto o ty nie słyszał." to już lekka przesada. Taką osobą jestem ja i udalo mi się o dziwo wszystko zrozumieć doskonale. Szczerze to odradzam Ci chodzenie do teatru, bo nie byłem na spektaklu, w którym treść byłaby przekazana w prostszy sposób. Ba, uważaj również na to co ogladasz w TV. Filmy (Seriale) bardziej skomplikowane niż Klan lub program, o którym wspominalas YCD mogą być po prostu zbyt trudne.

Co do spektaklu to jak dla mnie trochę zbyt długi. Parę scen się ciągnęło, ale ogólne wrażenia pozytywne. Bardzo dobre wykoanie, szczególnie od strony wokalnej. Na pewno warto zobaczyć chociaż raz.

Gadajcie sobie co chcecie,a spektakl jest rewelacyjny,dużo się dzieje.Na pewno pójdę jeszcze raz,żeby zobaczyć mojego kochanego Marka Kaliszczuka. Pozdrawiam Ola.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie pójdziesz, bo już nie będzie tego:( a szkoda....

Będzie!

Będzie, to jeszcze nie były ostatnie spektakle

JAK NAJBARDZIEJ NA TAAAAAK !

Spektakl był cudowny, aktorzy wręcz powalali swoim profesjonalizmem. Dzisiaj byłam w teatrze i wychodząc chiało mi się płakać, że to tak szybko zleciało. Naprawdę polecam !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajny

Ja byłam na tym i bardzo mi sie podobało .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cudowne przedstawienie!!!

Sława to nieśmiertelność!!!
Zakochałam się w tym spektaklu, w jego cudownym wykonaniu, w boskim głosie Pani Reni, w żywiołowości i energii cudownych aktorów. Z żalem pożegnam ten tytuł, no ale przecież: "Sława to nieśmiertelność!".
Dziękuję za wspaniałe przeżycia.
Pani Reniu, Pani jest "SIMPLY THE BEST"

Najlepszy

Byłem kilka razy na w teatrze i Fame to jedno z najlepszych przedstawień na jakich byłem , piosenki ciekawe a pod koniec BIS był boski!!!

Renia Gosławska pozamiatała:)

Jestem jeszcze pod wrażeniem "Spamalotu" i "Fame" stawiam zdecydowanie niżej - ale Renia Gosławska w roli Carmen Diaz była po prostu r-e-w-e-l-a-c-y-j-n-a!!!
Spektakl ciekawy, finał porywający, jedyny minus (bardzo subiektywny:P) - nie mogłam posłuchać, jak śpiewa Jerzy Michalski (ale chociaż tyle dobrego, że się pojawił).
Gratulacje dla reżysera, aktorów i orkiestry, bardzo, bardzo dobra robota:)

oddajcie Fame!!!!!! nie ściągajcie go...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Rodzanice (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Rodzanice . RODZANICE wg "KRABOSZEK" Barbary Piórkowskiej O SPEKTAKLU:...

Dlaczego nie lecimy do gwiazd (11 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dlaczego nie lecimy do gwiazd . PREMIERA - "DLACZEGO NIE LECIMY DO...

Anatomia Ciszy (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Anatomia Ciszy . Spektakl "Anatomia ciszy" to głęboka eksploracja...