Family Cup 2004

Czy wiadomo cos na temat Family Cup 2004, rowerowe Mistrzostwa Polski Amatorów w MTB
Gdzie to będzie, o której kto może wystartować ile wpisowe itp?

PozdRower Michfel
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Family Cup 2004

W ubiegłą środe dostałem list(nie e-mail, tylko normalny) od Stowarzyszenia Family Cup, wrzuciłbym tu jego treść wcześniej, ale ostatnio nie miałem czasu i prawie w ogóle nie włanczałem kompa. Nie będę przepisywał całego listu, przytocze tylko najważniejszą jego część.
Oto ona:

"22 maja 2004 (w sobote), na terenie Łysej Góry w Sopocie rozegrana zostanie eliminacja - mistrzostwa regionalne dla mieszkańców Województwa Pomorskiego w Kolarstwie Górskim. Organizatorem regionalnym jest Ośrodek Sportu i Rekreacji w Sopocie, ul Armii Krajowej 76/82. Zgłoszenia przyjumuje i informacji udziela do piątku w godz. 8.00-14.00 biuro zawodów, tel./fax (058) 551-61-51. Zgłoszenia będą przyjmowane również 22 maja 2004, do godziny 10.30. Start jest zaplanowany na godzinę 11.00. Wpisowe wynosi 20 zł i obejmuje organizacje zawodów, ubezpieczenie oraz ciepły posiłek."

Jeżeli chodzi o twoje pytanie to mogą startować zawodnicy tylko NIE-licencjonowani. Zresztą szczegółowy regulamin jest na stronie organizatora, czyli na www.familycup.com.pl

pozdROWER

Czy ma ktoś jakieś zdjęcia z Family Cup'a???

Witam,

zapraszam do galerii zdjęć z FamilyCup - do obejrzenia 202 zdjęcia:

http://www.probikes.pl/bikezone.php?gal=2

pozdrawiam,

Łukasz.

Szanowni Zawodnicy...
wiecie ze startowalo kilku zawodnikow z licencja... hahaha

skoro jest dostepna w zasadzie dla kazdego, to czemu nie ;)

no wlasnie jest to jedyna impreza gdzie takowi zawodnicy maja zakaz startu...dlatego tez nie startowalem :) bo sam w zeszlym roku walczylem zeby nie bylo choc na tej jednej imprezie "licencji" ale jak widac zawodnicy nie wykazali sie poziomem...

A Ty krzyżak masz licencje?
A wjakim Ty klubie jeździsz to jakiś nowy klub z Gdyni
A i jeszcze jedno Ty to lubisz temat amatorzy kontra zawodowcy
PozdROWER
Michfel

Gratuluje 4.miejsca w elite na Bike Tourze. Mocna była obsada.
Czy w najbliższy piątek jest ta masa krytyczna, bo coś cicho teraz o niej?
Krzyżak czy ty masz teraz licencje? Bo jak nie to mogłeś startować w Family Cupie a nie na szosówce tylko popatrzeć przyjeżdżać :)

pozdROWER

thx:)

żywy a jak tobie poszło? Mi strzelili dubla, ale za mną było jeszcze ze 3 zawodników, a zakładając, że to mój pierwszy wyścig w życiu to nie było tak źle;)

Ja jechałem w kategorii 17-18 lat, tzn. w drugim wyścigu i też mi ktoś strzelił dubla na 4 okrążeniu, tyle tylko że nie wiem kiedy i nie widziałem aby ktoś mnie dublował, rozmawiałem z zawodnikiem co przyjechał przede mną i z tym co przyjechał po mnie i wszystkim nam powiedziano że byłiśmy zdublowani, a żaden z nas nie wiedział kto i kiedy nas zdublował.
Troche pomarudziłem, aby usprawiedliwić;-) moje 7.miejsce. W sumie tak czy owak forma jeszcze nie jest taka jak bym chciał, ale coż się mogłem spodziewać jak w tym roku dopiero 1200km na liczniku. Mam nadzieje że będę miał więcej czasu aby jeździć bo to głównie przez brak czasu tak rower zaniedbuje.

pozdROWER

Ja startowałem w kategorii 19-29 i nawet koszulke wylosowałem:-)

A ty o dzisiejszym Bike Tourze mówisz, a to co innego, ja o wczorajszym Family Cupie mówiłem. A na Bike Tourze dzisiaj to 8.miejsce miałem niestety:/
Ale koszulke też wylosowałem:D
A tak w ogóle to Bike Tour lepszy w tym roku był od zeszłorocznych edycji, osoby zapisujące milsz, dyplom dla każdego, koszulki, godzina zapisów bardzo tolerancyjna, mi się całkiem podobało, tzn. wszystko się podobało oprucz mojej formy, ale tu już tylko pretensje można mieć do siebie samego.

"8 miejsce niestety"!!!:-) Idź i nie grzesz więcej... też bym chciał być 8... Składam szczere gratulacje.

To ja tobie powinienem pogratulować. Nie możesz porównywać elity do juniora, bo przypuszczam że jakbym jechał w elicie to by mnie na pierwszym okrążeniu zdublowali.
To ja Ci gratuluje zajętego miejsca.

tak, mam licencje dlatego nie startowalem w FC bo sam jeszcze rok temu walczylem zeby chociaz na tej imprezie byly pelna amatorka!
Licencje moze miec kazdy kto tylko ma na to ochote. Ja wyrobilem zeby nabierac doswiadczenia na imprezach najwyzszej rangi.

Nie jezdze w zadnym klubie, jestem niestowarzyszony i to ze mam licencje nie znaczy ze jestem "zawodowcem"...ludzie ile mozna tlumaczyc zawodowiec to czlowiek ktory z tego zyje i ma podpisany kontrakt zawodowy i dostaje pensje ! mi to nie grozi... :) poki co mam Swoj jednoosobowy klub hehe

michfel...nie ma zednego tematu amatorzy kontra zawodowcy bo jak zauwazyles zaden zawodowiec sie tu nie wypowiada. jest tylko temat amatorzy klasy A kontra amatorzy klasy B...

tylko nie zaczynajcie dymic ;)

Oj Krzyżak! Przciez nikt nie twierdzi, że jesteś zawodowcem. No i zresztą masz racje pisząc, że na razie Ci to nie grozi.
A temat zawodowcy kontra amatorzy poruszany był juz wielokrotnie na stronach rowerowego Trójmiasta i pewnie jeszcze nie raz ktoś go poruszy . Natomiast temat amatorzy klasy A kontra klasy B to dopiero nowość!!!!! Czy ktoś słyszał o takim podziale?

Krzyżak grzejesz się jak hamulec u downhill-owca a ja tylko tak zapytałem z ciekawości, ale myślałem, że właśnie taka będzie reakcja z Twojej strony ten temat, więc chyba jednak to jest to, co lubisz. Mnie osobiście ani grzeje ani ziębi z kim startuję, ważne jest to żeby było nas jak najwięcej, żeby nie ścigać się ciągle z tymi samymi.
A tak na marginesie to ja nie wiem czy ci, co mają licencje to mają kontrakty czy nie i czy dostają kasę, ja im do kieszeni nie zaglądam, a wśród tych, co startują jest chyba jedna, co najmniej jedna osoba, co dostaje pensje i ma kontrakt.

Mam takie pytanie: co z tą masą krytyczną, wcześniej było mówione że 28 maja, czy nadal jest aktualne? Ustal coś konkretnie Krzyżak bo ciebie słuchają. A poza tym jeżeli to ma być 28 maja to chyba trzeba by już o tym poważnie myśleć bo już tydzień niecały został.

Eliza...dzieki za wsparcie :)))

Michfel...temat juz jest nudny i nie chce mi sie tlumaczyc. Jak masz pytania to pisz...

Żywy...powodzenia w organizacji

byłeś na FC, mogłeś podejść do sędziego i powiedzieć że jest kilku bikerów z licencją. Zadni z nich zawodowcy ale regulamin jest jasny.

rB, uwierz ze nic by to nie dalo bo tym oslom co organizuja FC od kilku lat robi problem to zeby wziac od PZKOL liste zawodnikow licencjonowanych. W zeszlym roku na finale w bytomiu startowali zawodnicy z licencja, mowilismy organizatorowi i obiecal ze za rok juz tego nie bedzie ba beda listy i tacy zawodnicy beda dyskwalifikowani przez PZKOL...i skonczylo sie na gadaniu...jak zawsze. Osobiscie uwazam ze Ci co startowali nie zachowali sie fair, ale to juz lezy w ich gestii.

nie wiedziałem :) taka lista to by było coś... zapisy z weryfikacją tożsamości trzeba by zaczynać dzień wcześniej żeby czasu starczyło ;)

Czyli 28 maja nic nie ma?
Ja napewno się nie podejmuje organizowania.

CO TY WIESZ O HAMULCACH !!!

A czemu zdublowani stawali na podium, a inni zawodnicy nie zdublowani byli przed nimi niezdublowani i tych zdublowanych sędzina zapisywała na liste wyników jakby nie byli zdublowani, przez co byli na 2,3 miejscach a powinni być na 6,7!!! to jest skandal!

Bladzisz chlopie. Nie slyszalem o takim przypadku a takze nikt sie nie skarzyl. Jezeli mogla byc taka sytuacja to jedynie chyba w orlikach i elicie, a z tego co widzialem to raczej pomylek w tych kategoriach nie bylo...... Jezeli koniecznie chcesz miszczu zaistniec, to idz sie pobaw gdzie indziej, albo napis zjakies konkrety.

Ja nie narzekam, przynajmniej na finale w Ełku będą słabsze osoby :) i chwała organizatorom za to! i pozdrawiam panią sędzine, która wpisywała zdublowanych po zejściu z trasy na 2,3 miejsca, chociaż było kilku przed lepszych nimi :D THNX :*

A powiedz chociaz w jakiej kategori? To moze uwierze ...

wszędzie tam gdzie byli zdublowani, niestety nie wiem, które to, ale pewnie duża część. Chodziło mi o to, że zdublowani, którzy byli za pierwszym i przejeżdżali po nim mete, byli zdejmowani z trasy (np. zwycięzca przejechał 5 okr. a oni 4.) a "sędzina" wpisywała ich za zwycięzce - lol

brak mi slow gdy widze ze ktos nie ma nic do powiedzenia, a koniecznie chce sie wykazac. Dobrze ze ty nie sedziujesz, bo jakos obecni tam sedziowie nie mieli problemu z notowaniem kto ile kolek przejechal i umiejscowieniem ich na odpowiedniej pozycji. Na stronie Family Cup ukazaly sie juz wczoraj wyniki i bledow zadnych nie ma ...... Szkoda czasu an takie dyskusje...

Z wiadomosci jakie ja posiadam, patrzac teraz na wyniki to nie dostrzegam bledow sedziny. Przynajmniej tyczy sie to Orlikow i Seniorow (czyli dwoch najlepiej obsadzonych kategorii). W seniorach zgadza sie pierwsza 5 - dalej nie wiem ale najwazniejsze jest OK i zdublowani nie stoja na podium :).W Orlikach zgadza sie pierwsza 4 (co do 5 i 6 sie nie wypowiem ale skoro stali kolo siebie przy wreczaniu nagrod i im pasowaly te miejsca to chyba bledu nie bylo). W weteranach, z tego co sie orientuje, wyniki tez sa poprawne. Moge przeanalizowac jeszcze reszte kategorii ale czy jest sens??Cos bez sensu ten Twoj komentarz.

ehhh nie bede się kłócił.

a nie przepraszam wyniki na stronie family cup są dobre, widać poprawili po moim mailu. Ale np. mój znajomy był udekorowany jako 5 i nie dostał pucharu, a teraz jest 3, czyli błędy były! i nie mówcie, że nie!

Inne tematy z forum

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (22 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...