Faraon

Temat dostępny też na forum: Faraon
Opinie do spektaklu: Faraon.
Faron
na podstawie powieści Bolesława Prusa

FARAON Bolesława Prusa to świetnie skonstruowany i napisany thriller polityczny. W cieniu Sfinksa i piramid odgrywa się opowieść o bezwzględnej walce o władzę, w której orężem stają się pieniądze, lud pracujący, kobiety i - przede wszystkim - religia. To wyjątkowe na skalę światową (choć często przez swoją historyczną stylizację niedoceniane) ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A Kama topless będzie?

I kto ją zagra?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Po to kupiłem bilet.

Nawet nie strasz, że to nie jest pewnik.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chciałbym Kaźmierczak,

ale pewnie jak zwykle będzie Góra.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A nie Boć? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest napisane w obsadzie, że będzie topless?

A, to ciekawe, nie doczytałem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Użytkownik "fry" zadał takie pytanie. Potem padły w dyskusji dwa inne nazwiska.

Polecam przeczytać cały wątek. Wiele zrozumienia to nie wymaga.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kama be

Kama była ASEKSUALNA! dużo hałas , szamotania, zero zmysłów. Rzecz inna po Brylskiej ta rola to prawdziwe wyzwanie

poszłabym - ale nie stać mnie - 200zł za dwie osoby to za dużo, dobrze że niektóre koncerty w parku oliwskim są bezpłatne :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

a ile

trwa spektakl?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja

2 godziny 50 minut

Super!

Byłam dziś na premierze i bardzo mi się podobało! Spektakl ciekawy, dający do myślenia... Polecam! :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wielkie Brawa!

Faraon jak dla mnie magiczny i przekonujący przekaz artysty na temat państwa, władzy, kościoła. Pokazanie uniwersalnego wymiaru odwiecznej walki świata religijnego i świeckiego. Na uwagę zasługuje przepiękna muzyka, świetna scenografia a do tego kostiumy i gra aktorska, co tworzy nierozerwalną całość. Brawo!
Faraon czasem śmieszy czasem tumani czasem przestrasza... ale pozostaje w odbiorcy na dłużej! I o to chodzi!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nieporozumienie

Nie jestem w stanie zrozumiec skad zachwyt nad tym spektaklem, ale może wynika to z tego, że po prostu nic nie słyszałam. Skandalem jest to, że na balkonie aktorów w dużej części spektaklu w ogóle nie było schychać! Teatr powinien cos z tym zrobić.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

cięzki odbiór

Spektakl, ciężki i nudny... Jako filolog spodziewałam się czegoś zupełnie innego... długie i nudne. Scenografia i całe otoczenie nie dawało rozbudowania własnej wyobraźni...
Ludzie wychodzili... Brawa na stojące? Chyba tylko kilka osób (jacyś znajomi aktorów i tyle)...
---------------------------------------------
Polecam "Wesołe Kumoszki z Windsoru" ! Rewelacja! Zabawne i dobre po ciężkim tygodniu :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13

wersja szkolna

To bardzo szkolne przedstawienie, dosłowne i monotonne. Dla osób znających fabułę, właściwie nie do wytrzymania, a trwa trzy godziny.

Momentami miałam wrażenie, że aktorzy też tej sztuki nie polubili, bo wypowiadali swoje kwestie tak pospiesznie, jakby chcieli szybko dobrnąć do końca. Myślę, że jest skierowane do młodzieży licealnej. Odradzam widzom starszym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Teatr w wersji studenckiej

Ubogie. Aktorzy drugoplanowi nie graja, ale recytują..
Treść oddana poprawnie - na 3+
Teatr ubogi jak na sali gimnastycznej

Inne tematy z forum

Rodzanice (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Rodzanice . RODZANICE wg "KRABOSZEK" Barbary Piórkowskiej O SPEKTAKLU:...

Księżniczka czardasza (9 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Księżniczka czardasza . "Księżniczka czardasza" Imre Kálmán reżyseria:...

Pan Disney zaprasza (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Pan Disney zaprasza . "Pan Disney Zaprasza" Zapraszamy już od kwietnia na...