Festiwal Gwiazd 2007

Temat dostępny też na forum: Festiwal Gwiazd 2007
Festiwal Gwiazd to znana coroczna impreza artystyczna, gromadząca najwybitniejszych polskich artystów teatru, filmu, muzyki, plastyki i literatury- w formule festiwalu del' arte. Festiwal odbywa się już od 1996 roku, zawsze w pierwszym tygodniu lipca (w tym roku od 5 do 8 lipca). Na program Festiwalu składa się kilkanaście wydarzeń kulturalnych - specjalnie przygotowanych wystaw, koncertów, w ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bilety

chciałabym się dowiedzieć czy można już kupować bilety na spektakle odbywające się w ramach festiwalu gwiazd??

jeśli ktoś się orientuje to proszę o odp...

do autora

milo by bylo napisac z jaka gwiazda odbedzie sie spotkanie z gwiazda zapowiadane m.in. w Manhattanie,a nie tylko napisac kto bedzie prowadzil owo spotkanie,no chyba ,ze gwiazda ma byc sam prowadzacy,to zwracam honor:)

bilety

n\bilety kupuje się w kasach Teatru Wybrzeże, ale znając życie dawno ich nie ma... tak było chociażby w tamtym roku, trzeba było rezerwować co najmniej tydzień wcześniej.

gdzie ta Promenada?

Byłam na Ołowiance wczoraj, ale nie widziałam żadnej Promenady gwiazd z dłońmi odciśniętymi. Gdzie ona się dokładnie znajduje???

Dzieciaki na Stogach padną:)

Dzieciaki na Stogach chyba padną z wrażenia jak zobaczą taką świtę ... :) Ochrona musi być zwiększona, bo młodzież jest okropna.

Odlewy odcisków dłoni gwiazd znajdują się przy Filharmonii Bałtyckiej na Ołowiance. Idąc w kierunku filharmonii od przystani jachtowej, łapki znajdują się po prawej stronie filharmonii.

a na premierę filmu D.Lyncha jak zwykle można pójść tylko po znajomości...

Już wiem :)

Dziękuję bardzo za wskazówkę, rano w końcu zobaczyłam gdzie to jest. Już są kostki wyjęte do odlewu dla następnych gwiazd. Ładnie zrobili na Ołowiance. Gdańsk pięknieje :)

na premierę Lyncha

mozna bylo kupic bilety. Co prawda drogie (40zł), ale można bylo...

prowadzenie

Jolanta Fajkowska ,chyba już sie nam przejadła jako prowadzaca.Czy nie ma kogo innego?????????????

rzeczywiście,autor mógłby napisać z jakimi gwiazdami to spotkanie...

S jak Stogi

Byłam na spotkaniu,byli Emilian Kamiński,Justyna Sieńczyłło,Jacek Kawalec,Grażyna Barszczewska i jakis gadatliwy gość aktor Tomasz Szchwischaimer/jakos tak/,prowadziła Fajkosia,było jakos tak biednie,gwiazdy siedziały przy stoliczku i bajały,ale Bałtyk za to zascynujący i wyjątkowo spokojny.
Rzeźby lwów,będa super!!!

Kiedy odciskaja dłonie w gdańsku??

Kiedy odciskaja dłonie w gdańsku??

Jutro beda raczki odciskiwac?

Prosze o odp...

Na Lyncha biletów już dawno nie było można kupić. Do teatru były, ale 5 min po czasie nie wpuszczano już na widownię - prikaz pani Jandy. Cóż, gwiazda...

Do mnie doszły informacje ze bilety na spotkanie z Lynchem miały tylko vipy...

Byłam na spektaklu Jandy "Skok z wysokości" . Świetna zabawa !!! Brawo ! brawo! !

A w sobotę od 11;00 na Długiej Kraków w Gdańsku. I będzie Turnau.....

Odcisk dłoni:)

Tak, odciski łapek w piątek o 11.00 na Ołowiance :)

Piątek 18:30 w sali filharmonii na Ołowiance uroczystość w związku z nowymi odciskami :) dłoni - plejada gwiazd z Lynchem na czele...

Inland Empire

Na pokaz Inland Empire z Lynchem każdy mógł kupić bilety. W poniedziałek rano byłam w Neptunie i jak zapytałam czy są dostępne, pani w okienku z uśmiechem pokiwała głową. Niestety jak usłyszałam cenę to mnie osłabiło ;) W każdym razie vipem żadnym nie jestem, a i znajomości żadne nie byłyby potrzebne, gdybym chciała kupić bilet.

no cóż towarzystwo ...

... wzajemnej adoracji.l Tydzien przed imprezą nie było wiadomo nic o biletach na Brodskiego, odpuściłam sobie, bo to jest lekceważenie widza i tyle!!!!!!!!!! Wracajcie do Międzyzdrojów, tyle Wam powiem.

koncert Brodskiego

Bilety bez problemu zakupiłam w piątek 29 czerwca...koncert rewelacyjny, wykonanie Ravela genialne..tylko dlaczego tak krótko

autografy

mam 10 autografów w tym Davida Lyncha :):)

Bilety na spektakle i koncerty były sprzedawane dopiero od 29 czerwca. W zeszłym roku też tak było - widocznie taki zwyczaj- niezbyt wygodny dla mniej spontanicznych.

Wcześniejsze informacje były na www.festiwalgwiazd.pl. oraz na www.instytutsztuki.pl. Artyści ! nie wracajcie do Międzyzdrojów !! Niech na ulicach naszego kochanego pięknego Gdańska gości nie tylko jarmark albo pustka i nuda po dwudziestej. Artyści przyjeżdżajcie tu częściej. Cały rok !!

spektal Jandy

też byłam na spektaklu "Skok z wysokości", ale wcale nie uważam, że to było takie rewelacyjne, oczekiwałam czegoś lepszego. Sama forma interesująca, bo inna, ale jako komedia nie za bardzo - o wiele lepsze komedie są grane w Teatrze Wybrzeże.

PIWNICA POD BARANAMI

byłam na piątkowym spotkaniu w Teatrze Wybrzeża z Piwnicą i czułam się jak oszukany baran. Niektórzy powychodzili znudzeni i oszukani niskim poziomem wykonawców/ oprocz pana Frycza / . Serwowano stare teksty ale i mało śmieszne nowe. Wszystko z różnych beczek i nie trzymające się kupy.Żenada

janda, janda ... to nie bylo dobre

Skok z wysokości to jedno wielkie rozczarowanie....grą p. Krystyny Jandy. Niestety, luki w pamięci, liczne przejęzyczenia ... Zdaje się, że aktorka bierze za wiele na swoje barki i już się tak po prostu nie wyrabia. Szkoda, bo z 60 zł. oczekiwałam zgoła innego poziomu.

Na pewno ci którzy krytykują sami potrafią zrobić lepiej i w ogóle to są perfekcjonistam w swoim zawodzie . Podziwiam.

WSZYSTKO O KOBIETACH

TO REWELACYJNY SPEKTAKL !!! GRA AKTORSKA NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE !

Kocham OKeeffe

JEDNA WIELKA PORAŻKA .! ! ! NIE SPODZIEWAŁAM SIĘ TAKIEJ CHAŁY PO TAKICH ZNANYCH CENIONYCH NAZWISKACH .GRA AKTORSKA BEZNADZIEJNA :( PANI ZAJĄCZKOWSKA PRZEZ CAŁA SZTUKĘ Z TYM SAMYM WYRAZEM TWARZY I SZTUCZNYM ,DRAZNIĄCYM GŁOSEM WIELOKROTNIE MYLIŁA SIĘ W TEKSCIE . WSZYSTKO BYŁO Z GÓRY DO PRZEWIDZENIA . NUDA!!!!!!!!!!!!
OBOK MNIE KILKA OSÓB SMACZNIE SPAŁO I PRZYNAJMNIEJ MIELI PRZYJEMNE SNY .

Kolberger i Zajączkowska

Beznadzieja !!!

SPEKTAKL KOLBERGERA

OCZEKIWAŁEM PROFESJONALNEGO POZIOMU GRY A TYMCZASEM AMATORSZCZYZNA !!! LICZNE PRZEJĘZYCZENIA ,POMYŁKI ,CZUJE SIĘ ZAWIEDZIONY TAKIM NISKIM POZIOMEM WYKONANIA .
BRAWA NA KONIEC TO CHYBA ZE WZGLĘDU NA PRYWATNĄ SYMPATIĘ DO KOLBERGERA I JEGO ZWYCIĘSTWO Z CHOROBĄ .

Brawa dla aktorek z Krakowa !!!

Spektakl" Wszystko o kobietach" to prawdziwa perełka !
WSPANIAŁA GRA AKTORSKA !!! Mało znane medialnie aktorki pokazały najwyższą klasę aktorską - PRAWDZIWE GWIAZDY ! ZAGRAŁY REWELACYJNIE

Koncert Kraków w Gdańsku

PROSIMY o więcej takich cudnych koncertów !!!

kocham OKeeffe\

Smutny spektakl bez polotu o parze kochanków ,którzy razem pracują . Sztuczność aktorów nie pozwalała wciągnąc się w historię . Pani Zajączkowska grała fatalnie i zupełnie nieprzekonująco , a spodziewałam się po niej czegoś wyjątkowego .Widać nie ja jedna .

Więcej więcej więcej .......

Faktycznie koncert artystów z Krakowa bardzo mi się podobał . Ja tez jestem za tym ,zeby było więcej takich pięknych koncertów w Gdańsku . Parada przygotowana przez SFINKSA Z SOPOTU TEZ SUPER !!!

:)))

A ja się cieszę ,ze ten festiwal gwiazd tak się rozrósł jest w czym wybierać .

nuda

w tym roku byla straszna nuda...
i kiepski dostep do gwiazd,wszedzie pelno ochroniarzy jak by ludzie niewiadomo co mieli co tym aktorom zrobic!!!
a pozatym bylo duzo osob tych co w zeszlum roku(gorszych),bo ty prawdziwe gwiazdy wolaly miedzyzdroje....

Inne tematy z forum

Exotic Fest Gdańsk (3 odpowiedzi)

Egzotyka nad Bałtykiem? Exotic Fest GDAŃSK. TARGI TERRARYSTYKI, AKWARYSTYKI I BOTANIKI oraz inne...

Noc Księgarń z Anią Shirley (3 odpowiedzi)

Jakże się cieszę, że żyję na świecie, w którym istnieje październik! - mówi Ania Shirley,...

Zielony Weteran | Adoptuj roślinę (11 odpowiedzi)

Zielony Weteran | Adoptuj roślinęProjekt Zielony Weteran to nasza autorska koncepcja stworzenia...