Festiwal Szekspirowski: Hamlet

Temat dostępny też na forum: Hamlet
Opinie do spektaklu: Festiwal Szekspirowski: Hamlet.
Multimedialna inscenizacja najsłynniejszej tragedii świata. Dramat Hamleta rozgrywa się na kilku poziomach teatru. Na piętrze szekspirowskiej historii współczesne postacie zderzają się z odwiecznymi tematami. Na piętrze teatru aktorzy prowadza grę z pomocą kreowanych postaci. Gra okazuje się nieprzewidywalna dla nich samych i dla nas. Hamlet powinien zaskoczyć. To klasyka w ultranowoczesnym ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobry spektakl

Na początku byłem przerażony kiepskością. Później zrozumiałem, że taka była konwencja i wszystko od razu mi się spodobało. Doszukiwałem się wcześniejszysz drobnych oznak tego co w końcówce było już bardzo widoczne. Podobało mi się bardzo aczkolwiek czekam żeby zobaczyć klasykę podaną klasycznie... tak tego mało teraz :)

podobno odchodzi się od niemieckiej szkoły...

a dla trójmiejskiej publiczności to wciąż szczyt awangardy. i dookoła dziadki, którzy głośno popisują się znajomością tekstu dramatu. Poza tym... wczoraj był udany dzień.

Ewa

A ja jestem zachwycony Ewą Skibińską:P Cuz za witalność i erotyzm. Sztuka super, dużo krwi, psychodelia, nagośc - to lubie.

Inne tematy z forum

Dobry wieczór kawalerski, czyli na drugą nóżkę (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dobry wieczór kawalerski, czyli na drugą nóżkę . "Dobry Wieczór Kawalerski...

Wiedźmin (45 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Wiedźmin . Wiedźmin na podstawie prozy Andrzeja Sapkowskiego Spektakl...

1989 Rapowany Musical (13 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: 1989 Rapowany Musical . 1989 - krakowsko-gdańska koprodukcja - premiera...