Festiwal Szekspirowski - Makbet

Temat dostępny też na forum: Festiwal Szekspirowski - Makbet
Teatr Dramatyczny, Erewań, Armenia „Makbet” (Tragedia w dwóch aktach)Tłumaczenie Hovannes MasehjanReżyseria Armen HandikjanScenografia Karen GrigorjanTło muzyczne Aszot Papazjan i Armen HandikjanEfekty świetlne Vahagn MiqaeljanAsystenci reżysera Hovannes Teqgiozjan i Grigor Haczatrjan Makbet to szósty dramat Szekspira w repertuarze Erewańskiego Teatru Dramatycznego im. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czuć powiew kraju rad

No cóż. Mam kilku przyjaciół Ormian rodem z Erevania, i są to ludzie prostolinijni i szczerzy. Zupełnie jak aktorzy z Magbeta. To piękne cechy i piękni ludzie. Problem, że ta energia tkwiąca w Ormianach została w tym spektaklu kompletnie źle ukierunkowana. Dobre chęci legły w bezrozumnej reżyserce, która była niczym innym jak monotonne odczytywanie Makbeta wraz z didaskaliami. Główne moje pytanie było: co wniósł reżyser do tego spektaklu, albo chyba jeszcze gorzej: co dokładnie zepsuł reżyser, że w ani jednym momencie nie dotarły do mnie żadne pytania i problemy zawarte w sztuce, nie mówiąc już o emocjach czy o ciarkach przechodzących po plecach, które były zupełnie wyparte przez ustawiczne ziewanie. Trudno mówić że to tragedia. To poprawnie, szkolnie odegrany spektakl, ale jakby z przeświadczeniem, że ci aktorzy byliby więksi, gdyby ktoś im nie przeszkadzał. Czy nie czas zmienić reżysera, dyrekcję teatru itp. biorąc pod uwagę, że to prawdopodobnie jedyny państwowy teatr dramatyczny w malutkiej Armenii. Słowem - nic się nie wydarzylo... a szkoda...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Tides from Nebula | Trasa Instant Rewards (3 odpowiedzi)

Wielka Trasa po Polsce Instant Rewards na żywo!To ten moment, na który czekaliśmy wszyscy! Z...

Planszowa GDArena 2024 | Festiwal Gier Planszowych (4 odpowiedzi)

Zaplanuj weekend pełen zabawy i emocji podczas trzeciej edycji Planszowej GDAreny 2024, która...

Konferencja Green Energy Tricity (15 odpowiedzi)

Jako ASE Grupa Technologiczna jesteśmy jednym z liderów rynku OZE i zarządzania energią. Chcemy...