Festiwal św. Dominika

Temat dostępny też na forum: Festiwal św. Dominika
Kilka lat temu gdańscy dominikanie podjęli próbę przywrócenia Jarmarkowi Św. Dominika jego "duszy". Blisko 750-letnia historia Jarmarku związana jest nierozerwalnie z odpustem na dzień św. Dominika - to od niego wszystko się zaczęło. Od kilku lat jako klasztor przygotowujemy w tym samym czasie - komplementarny wobec oficjalnie organizowanej imprezy - Festiwal Św. Dominika, podczas którego ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak ja uwielbiam Dusze jarmarku!

W zeszlym roku jarmark byl super, bo odkrylam ze jest cos takiego jak Dusza jarmarku! Bylam na wielu imprezach: przedstawieniach, filmach, koncertach, rozmowach... Niezapomniane wakacje! Dominikanie to maja łeb na karku! Bardzo im dziekuje za zeszly rok i nie moge sie doczekac co przygotowali tym razem! Szkoda tylko,ze tak malo ludzi wie o tych imprezach, albo nie idzie na nie tylko dlatego,ze sa organizowane przez kosciol... Zachecam wszystkich, by dali Dominikanom szanse w tym roku! Nie zawioda sie! Pozdrowienia dla przeora (za wspaniale poczucie humoru) i o. Macka (za swietne kazania w zeszlym roku, bedzie mi ich brakowac) !!!

No i Jarmark rozpoczęty ;)

Rozpoczęcie Jarmarku - SUPER - koncert "Golden Life" i "Kayah" też, łącznie z fajerwerkami. Oby wszyscy mieli tak dobre nastroje przez najbliższe 3 tygodnie. Wszystkich z serca pozdrawiam i życzę jak najwięcej uśmiechu i słoneczka teo na niebie i tego w sercu :)

Wydarzenia takie, jakie się dzieją w ramach "Duszy Jarmarku" są tym, co jest w stanie skłonić mnie do przebijania się przez tłumy kłębiące się na ulicach handlowych - sądząc z tego, co udało mi się usłyszeć i zobaczyć w roku ubiegłym. Wyrazy szacunku dla Ojców Dominikanów

Super muzyka - czyja???

Ogólnie super.
W dniu 15.08. godz ok.15-16.00 przy Dworze Artusa ,obok Neptuna
występował Zespół (Stroje i muzyka indiańska).
Piękna muzyka - Co to za zespół ? Jeżeli ktoś wie...proszę o info..

Inne tematy z forum

ArcyMistrzowie Kina | Agnieszka Holland (10 odpowiedzi)

Startujemy z nowym, autorskim WIELKIM PROJEKTEM: "Arcymistrzowie Kina"! Przegląd Arcymistrza to...

Cochise oraz Spirit In The Forest (5 odpowiedzi)

Zapraszamy koncert na zespołów Cochise oraz Spirit In The Forest na na gdyńskiej scenie muzycznej...

Infoshare DEV Gdynia (3 odpowiedzi)

Konferencja technologiczna, której nie możesz przegapić! Tym razem doskonale znana ekipa...