Fiat Punto II

Fiat ten jest jednym z bardziej popularnych aut klasy C w naszym kraju. Nie ma się zresztą czemu dziwić. Punto II jest dostępne w 3- i 5-cio drzwiowej wersji, z pięcioma silnikami (1.2 8v, 1.2 16v, 1.8 16v, 1.9 D, 1.9 JTD), dwiema manualnymi skrzyniami biegów (5-cio i 6-cio biegową), przekładnią automatyczną/sekwencyjną (6-cio lub 7-mio biegową) oraz 15 kolorami karoserii, z dwoma odcieniami ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To wszystko to prawda ale nie jest to tylko cecha punto dotyczy to wszystkich fiatów najczęściej sypią się układ chłodzenia a co za tym idzie przegrzewanie się silników ,alternator ,zawieszenie ,należy uważać na wycieki ze skrzyni biegów

Re: DO NARZEKAJĄCYH

moje ma 380000t i buja sie cały czas 2003r

Włoska myśl techniczna, chyba lepiej niech zostana przy makaronach

Punto to pomyłka, kupiłem bo myślałem,że może z biegiem czasu fiat coś się poprawił.Ten badziew to problem nie kończących się pierdół, które czyszczą kieszeń aż miło.Czasem,żeby dojść do błędu trzeba wymienić pół samochodu.Masakra, jak minie pół roku to sprzedaję ten złom.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

10 lat eksplatacji i ?

Posiadam Punto II z silnikiem 1.2 8V .Zakupiłem go w 2000 roku w salonie i służy do tej pory . Spalanie wynosi w granicach 6 l w trasie do 90 km/h można zejść do 5 l . Raz wymieniany rozrząd przy 60 tys km . Obecnie ma przejechane 110 tys km . Poważniejsze naprawy takie jak wymiana alternatora oraz komputera . Więc wydaje mi się że przez dosyć długi okres korzystania z fiacika to jest nic . Osobiście polecam jeżeli ktoś normalnie eksplatuje samochód to naprawde może nim pojeździć
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fiat Punto II wytrzymał przebieg tylko 100 tyś km ! A potem się sypneło wszystko .

Alternator , sprzęgło , skrzynia biegów , zawieszenie , zamki w drzwiach , elektryka , silnik jest cały obsmarkany olejem i ogólnie porażka !
Koszt naprawy niekiedy przekracza wartość samochodu , ale co robić reperuje i jeżdze dalej . No bo co kupić np 10 letniego SZMELCVAGENA GOLFA ?

No i serwis FIATA to też kaszana drogo i byle jak robią i części też nie są takie tanie !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Antyreklama

Warto kupić Punto II. Te negatywne opinie, które można tu znaleźć, to zwyczajna antyreklama wyrażana przez ludzi, którzy nie mają nawet blado-zielonego pojęcia o Fiacie Punto II. Ja pół roku temu kupiłem Punto II - 2003 r., 1.2 8V, 95 tys. km. Robię dziennie 50 km. Auto sprawuje się bardzo dobrze. W największych jak do tej pory mrozach (ok. -20C), odpalał za pierwszym razem. Jedyne co do tej pory wymieniałem w tym aucie, to części i płyny, które normalnie się zużywają w czasie normalnej eksploatacji (filtry, oleje, paski itd.). Jedynym minusem są ASO, przynajmniej w pomorskim. Totalna niekompetencja i nabijanie ludzi w butelkę - masakra.

Do narzekającyh

Ci co nażekają to tak specjalnie piszą bo mają starego niemca lub japońca kturego kupując uratowali przed zeszrotowaniem i podniecają sie znaczkiem a nie jakością

BRAK SŁUW

JAK BYM WSIAD DO JARYSKI TO BYM SIE ZRZYGAŁ NA WIDOK TEJ DESKI ROZDZIELCZEJ WOLAŁ BYM JEZDZIĆ MALUHEM

PAJAC

TO NIE SAMOHÓD DO WYŚCIGUW JAK TY TAKĄ POJEMNOŚCIĄ SIE SCIGASZ TO JA ROWERU BYM CI NAWET NIEDAŁ JEDYNIE HULAJNOGE PAJACU

PUNTO SPOKO

AKURAT JA BYŁEM WŁAŚCICIELEM OPLA I TOYOTY MAM TERAZ PUNTO 2 I INEGO SAMOCHODU OPRUCZ FIATA JUŻ NIEKUPIE JESTEM NAPRAWDE Z NIEGO ZADOWOLONY. JEŻDZE CODZIENIE OKOŁO 150KM I NIC W NIM NIEROBIE I NAWET W ZAWIESZENIU NIC NIE PUKA TROCHE JEST PRZYTWARDE ALE POZATYM SPOKO. POZDRO DLA WŁAŚCICIELI PUŃCIAKA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powiedzćie mi czy tak naprawde warto kupić se to autko fiata punto 2.odp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

punto 2

Ten kto powiedzial ze to smiec jest chyba chory na umysle, to jest moj ktorys kolejny somochod i jak do tej pory najlepszy.

jest dobry

Mam punto II od 13. 06 .2001 i jak do tej pory a mamy rok 7.01.2012 nie sprawiał żadnych kłopotów ,jedyna poważniejsza naprawa to wymiana miski olejowej

Punto 2 1,2 8v

Mam ten samochód 3 rok kupiłem od pierwszego właściciela w tej chwili ma przejechane 151 tyś km. Ma wymienione sprzęgło przy przebiegu 140 tyś km. Śmieszy mnie jak ktoś pisze że to guano (chyba ma problemy ze wzrokiem). Samochód przynajmniej dla mnie ładny , dla innych kwestia gustu. Teraz trochę o osiągach i spalaniu. Szybkość jaką udało mi się osiągnąć to 170 km/h , spalanie latem średnio 6litrów , zimą 7. Wydaje mi się że nie jest to zbyt dużo.Zawieszenie dobrze się sprawuje nie ma tendencji do tańczenia po drodze , w zakręty wchodzi pięknie.Jak na samochód klasy B jest bardzo dobry. Proszę nie porównywać z Golfem 4 bo to nie ta klasa. Na Golfa 4 Fiat przygotował Stilo i tutaj VW przegrywa.Ogólnie warto kupić ten samochód , a jeżeli komuś się nie podoba to niech kupi sobie inny i wtedy będzie mógł porównywać i chwalić lub odradzać.

Adam

Samochód prawie idealny jak za takie pieniądze które kosztuje. Ja mam silnik 60 Km i nic mu nie brakuje. Ma przejechane 151 tyś km i się nie psuje , Ci którzy piszą ze złom to niech się pozbędą a nie biadolą. Spala latem średnio 6 litrów na 100 km, zimą 7. Szybkość jaką uzyskałem 170 km , chyba mówi coś o tym samochodzie.

Akumulator

Kupiłem 2 lata temu akumulator 55 Ah i większą skrzynkę .Ale chyba zle zrobiłem, lepiej kupić standartowy.

Fiat Punto 2 FL

Mam Fiata od 2004 roku. Oprócz sprzęgła doskwierał mi problem z pokrętłem dmuchawy. Często w zimie i jesienią szczególnie w mokre dni przełącznik po obróceniu z pozycji spoczynkowej na np pozycję 1 nie szło już go ruszyć. zachowywał się choćby go ktoś przyspawał. W tym roku zdjąłem osłonę przełączników. Delikatnie obróciłem na max czyli na 4 wszystko to robiłem latem gdy nie było z nim problemu. delikatnie pociągnąłem do siebie około 4 do 5 milimetrów i wpuściłem trochę kontakt 60 przez rurkę do jego środka .Oczywiście nie włączałem stacyjki tylko nim pare razy pokręciłem w lewo w prawo chodził bardzo miękko .Teraz były przymrozki a przełącznik spełnia swoją rolę.

moje zdanie

Codziennie cisne albo VW SHARAN, KANGO, SKODA FABIA, NEMO, a przy tym kurduplu moge powiedziec jedno awaryjnosc reszty jest podobna, tylko koszta sa inne.

punto 2 sound

witam mam punto 2 sound 2002 1.2.8.v i jest rewelacja niesluchajcie tych glupot autko prowqadzi sie swietnie spalanie jakie zeszlem najnizej to 4.4 l na 100 km mam go od 4 lat i 1 raz wymienilem uszczelke glowicy i pompe wody osiogi przy tym silniku 165 km/h bardzo pakowne jak sie zlozy siedzenia polecam a jak sie kupi gangrene to co sie dziwic
auto jest super a co do ukladu citry wspomagania to trzeba przelutowac plyte w silniku pod kierownica od wspomagania i jest oki a nie placic za frajer 1300 zl naprawde polecam
ja 1600 km mprzejechalem za 260 zl super

sprzedam punto II 3drzwi

sprzedam punto II 3drzwi