Fiat Punto II

Fiat ten jest jednym z bardziej popularnych aut klasy C w naszym kraju. Nie ma się zresztą czemu dziwić. Punto II jest dostępne w 3- i 5-cio drzwiowej wersji, z pięcioma silnikami (1.2 8v, 1.2 16v, 1.8 16v, 1.9 D, 1.9 JTD), dwiema manualnymi skrzyniami biegów (5-cio i 6-cio biegową), przekładnią automatyczną/sekwencyjną (6-cio lub 7-mio biegową) oraz 15 kolorami karoserii, z dwoma odcieniami ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

aha i jeszcze mi się przypomniało

zmieniając biegi przy 2500 obrotów czyli spokojne wręcz flegmatyczne przyspieszenie daje rezultat w ilości spalania 4,5 litra na 100 byłem w szoku.przejechałem pół europy i nie zawiódł mni ani razu mało tego zapakowałem pięć osób razem ze mną oczywiście full bagaż i bez problemu mieszkam w bielsku więc serwis mam pod nosem i nie narzekam obsłużyli mnie natychmiast szybko i na temat łącznie z oględzinami wszystkiego co się dało .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest spox

pomykam od roku puntem sound i nie narzekam wszystko jest ok! przy rocznym przeglądzie wymiana tylko uszczelniacza pod zaworami. jest 1,2 8V 60KM tylko ale i tak mi wystarczy ograniczając wymagania można być bardzo zadowolonym przy tej cenie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ma punto II 60 km od maja 2003 od nowości, 14000 i jak narazie to tylko akumulatori się rozaładował w mrozy, miejsca więcej jak w fabii, spala miej drogi trzyma się dobrze generalnie polecam

Mam Punto 4 lata

i wierzcie mi , na początku było OK (obecnie 60kkm). Potem już się zaczęło ! od pierdół do wymiany uszczelki pod głowicą. Nie wspominając już o sprzęgle ! Fiat - myślałem , może marka już jest lepsza , wyrobiła się w dzisiejszych czasach, ale niestety potwierdzam , serwis mają do du..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

PUNTO II

Od dwóch lat jeżdżę PUNTO II i jestem bardzo zadowolony.Spalanie od 5 do 6 litrów.Bardzo cicho w środku podczas jazdy.Wygodne fotele.Bardzo dobre wspomaganie kierownicy.Przyśpieszenie jak na silnik 1.2 OK.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupie Punto

Zdecydowanie kupie FIATA PUNTO II 5 drzwiowego. Za rozsądna cene.PŁACE gotówką od razu. 1 sztuka. Mile widziany na gaz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

FIAT PUNTO GAZ

Jestem bardzo zadowolony z mojego Fiata PUNTo 1.2 mam załozony GAZ we FIACIE ,dobrz mi sie nim jezdzi jest bardzo cichy i niezawodny ,szkoda mi go sprzedawać ,ale musze to zrobić,bo otworzylem działalność gospodarczą i musze kupić auto na firme (czyli z kratką),kupie nowe punto bo za ta cene komfort jazdy jest naprawe rewelacja ,kto chce kupic moje punto niech napisze na adres

UZYTKOWNIK

Mam Punto II rocznik 2001 i w serwisie byłem dwa razy pierwszy raz po 20.000 tys. km i drugi po 40.000 tys. km .Co wymieniono- swiece,olej i filtr powietrza. A pisanie takich rzeczy jak "silnika nie można uruchomić gdy temp.spada poniżej -8 st.C."to bez komentarza. A prawda jest taka że raport TUV uważany jest za jedno z najbardziej opiniotwórczych żródeł wiedzy o niezawodnosci i trwałości samochodów w europie i w samochodach do 3 lat najnowsze wyniki ostatnie miejsce tradycyjnie zajmuje Skoda.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Punciak jest OK

Posiadam dwójkę od 2000 roku (pierwszy właściciel). Przejechane ponad 56000 bez większych problemów (odpukać), jedynie na gwarancji wymienione tylne amortyzatory. Poza tym nic się nie dzieje, autko prowadzi się wyśmienicie (np w porównaniu do Lanosa), przestronne i ciche w środku. Trudno jest mi się ustosunkować do osób które bardzo psioczą na ten samochód, czasami taki ktoś jest, że czego się dotknie to spiep.....Gdybym miał kupować jeszcze raz Punto to napewno bym go kupił tylko z trochę lepszym wyposażeniem (mam wersję standard). Polecam.

to jest ok.samochód

przejechałem nim prawie 90 tys.km..fkt parował reflektor wymieniono podcza arancji, wycieraczki skokowo chodzaq ..przyzwycaziłem sie al wiem ze tokwestia wymiany smaru.. w lecie usune , niedawno badano amortyzatory ..sa tylko 6 % zzuzyte..jak nówki.. faceci nie mogli uwierzyc ze auto ma 3 lata.. w silniku nic nie robiłem oprócz wymiany swiec po 4o tys..no i oleju.. oleju prawie nie beirze ..ok. 1 l na 15 tys.. w sumie ludzie co wy narzekacie za taka cene i wygode jazdy nie wiem czy maccie inny samochów..ja mam 194 cm wzriostu i prawie 100 kg i mam naprawde wygodne auto..no i pali zawsze średnio na baku ponizej 6 litrów :) andrzej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

RE Adik

Racja, nie ma co porównywać zwłaszcza w cenie :( owszem toyota to toyota ale CENA, dlatego yaris odpadł. Ale fakt w serwisie fiata g..... wiedzą co robią ;P tu masz racje. Teraz w samochodach tyle elektroniki i komputerów, że kolesie będą mucieli iść na informatykę, a nie na mechanike :D:D

Adik

No, lepiej Fiata z Toyotą nie porównuj. Mam doświadczenie z Fiatami (faktycznie jak ktos pisze: 3-lata Punto bez awarii to rewelacja - to ma rację), przecież w Fiacie nie ma mowy o żadnym pasowaniu elementów, grupy pasowania są dokładnie popieprzone, czyli jak dobrze trafi to pojeźdźisz 10 lat a jak nie to 3 miesiące, serwis do dupy - chłopcy z łapanki hasła: (te typy tak mają). Toyota się przynajmniej przykłada do jakości i serwisu - raczej się nic rozpada po 3 latach, a jeżeli już to serwis to załatwia w 3godziny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

PUNTO 2 ELX 1.2 16V

Furę mam już trzy lata (edycja prosto z włoch - zamówienie z otwieranym dachem - zero polskich cześci) Nie ma na co narzekać, powiem nawet, że jest co chwalić, po trzech latach przejechane prawie 100 000 kilosów. Jeżdże na zmianę z ojcem, i nie oszczędzamy tej furki, tak samo na trasie jak i w mieście (przy czym mamy ciężką prawą nogę i depiemy bez opamiętania - ale przy takim silniku wstyd nie depnąć;) ). Przez minione trzy lata zostały wynienione tylko kable od aparatu zapłonowego (serwis oczywiście rozłożył ręce, bo nie wiedział co siem dzieje, ale ojciec miał wcześniej poloneza - więc wie o co chodzi:D:D:D), no i oczywiście awaryjne wycieraczki. Ale poza tym ZERO problemów, ZERO awarii. Samochód godny polecenia, w miarę tani przy takim wyposarzeniu i do tego ładny. Nawet nie ma co z Yarisem porównywać, chociażby przez cenę samego samochodu, jak i części zamiennych (części do Y są drogie jak cholera :( ) Pozatym Yaris to samochód dala starych bab ;P. POLECAM PUNTO 3 lata 100 000 km.i jedna mała awaria.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to zobaczymy

Kupiłem dziś punto II 1.2 8v. 2000 rocznik. 70000 tys. km. Za jakies pół roku dam opinię. Wcześniej jak coś sie popsuje to tez napisze. W zasadzie moglo by sie nie sprawdzic to co ci kolesie pisza. Do zobaczenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zero uwag

używam Punto II już 4 rok i mam zero uwag, żadnej usterki, żadnej . Może Ci co narzekają to zwykłe palanty nie umiejące ekploatowć w sposób normalny samochodu.

Niestety!

Nie mam dobrej opinii o Punto II. Awaryjny. Pierwsza awaria po dwóch tygodniach od zakupu-siłownik sprzęgła! druga po 38200 km -skrzynia biegów! Nie wspomnę o wycieraczkach, które pracują jak chcą! Samochód ten jest moim szóstym Fiatem (po dwóch 126, Cinquecento, Seicento, Punto I ), ale pewnie ostatnim!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

punto II to fajne auto

bardzo fajne 3 lata bez awarii.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

strzeżcie się!!!

Pracuję w firmie,która dysponuje 150-ma fiatami punto II.Samochod którym jeżdzę, dostałem ok1,5 roku temu.Muszę przyznać że nigdy w życiu(choć jeżdziłem już wieloma autami) nie miałem do "czynienia" z samochodem tak złej!! jakości.Mój egzemplarz zawiódł już 4!!! razy(ma w tej chwili 2 lata).Psuje się dosłownie wszystko np:centralki wtrysku(2000 zł),pompy paliwa,skrzynie biegów,mehcanizmy różnicowe,stacyjki(moja juz 2-gi raz,z silnika cieknie olej(serwis twierdzi ze silnik sie poci!),poszczają zimeringi(po 60.000 km),silnika nie można uruchomić gdy temp.spada poniżej -8 st.C.Powyzsze usterki dotyczą wszystkich egzemplarzy w firmie.

LPG w PUNTO II !!!!!!!

POSZUKUJĘ OSÓB, które jeżdżą PII z instalacją gazową !!
Bardzo proszę o opinie i własne doświadczenia na temat gazu w PII. Będę wdzięczny za meile - adres - kosy@poczta.onet.pl

Bejbe

Ellou... Nie staram się bronić Fiata... Nie twierdze, że Punto II nie jest awaryjne... Stwierdzam tylko (z własnego doświadczenia), że... Mam mojego kropeczka dopiero 3miesiące... Nie ma u mnie lekko... Zrobił 19tyś. km i to w baaardzo szybkim tempie. Nie moge powiedzieć, że należe do kierowców, którzy piszczą gumami przy każdym ruszaniui z świateł, ale nie ukrywam, że wyciskam z tego autka ile tylko się da. Brakuje w nim troszkę mocy (1,2 8V), ale da się spokojnie zamknąć licznik. Wcześniej "szalałem" Uniaczkiem 1,4. Miał "lepszego kopa", ale osobiście wole mojego Kropeczka - przyjemniej się nim jeździ. Jedyną rzeczą, jaką wymieniałem w Kropku to klocki hamulcowe... Autko spisuje się na medal... Szkoda tylko, że na tylnej klapie jest plastik (przynajmniej w moim) i troszku mi brzęczy jak podgłośnie "umpacza". Uważam, że uogólnianie i mówienie: "Punto II to awaryjne auto", to lekka przesada... "Czy nigdy nikt z was nie kupił w sklepie zepsutego jajka ?? - Zawsze się może trafić.."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0