Fiat Punto II

Fiat ten jest jednym z bardziej popularnych aut klasy C w naszym kraju. Nie ma się zresztą czemu dziwić. Punto II jest dostępne w 3- i 5-cio drzwiowej wersji, z pięcioma silnikami (1.2 8v, 1.2 16v, 1.8 16v, 1.9 D, 1.9 JTD), dwiema manualnymi skrzyniami biegów (5-cio i 6-cio biegową), przekładnią automatyczną/sekwencyjną (6-cio lub 7-mio biegową) oraz 15 kolorami karoserii, z dwoma odcieniami ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

TYLKO PUNTO

Witam wszystkich jeżdżących kropkami! Już trzy lata mam P II 1.2 8V z roku 2000. Według mnie jest to bardzo dobre autko do normalnej jazdy! Dla dwóch osób bardzo wygodne. Składając tylną kanapę można przetransportować na prawdę dużo. Spalanie i dynamika są bardzo zadowalające. W moim przypadku, mimo przebiegu 180 000 km, praktycznie bezawaryjny. Drobne naprawy to sprawa normalnej eksploatacji (hamulce, tłumik). Do tego niskie ceny części... U mnie autko ma dożywocie! Nie zamienię na żadne VW czy BardzoMałegoWacka! pozdrawiam!

punto!!!!

A ja tu widze bande wieśniaków którzy jeżdzą golfami i ich w****ia to że taka kropka odsadza ich pod każdym względem. Trzeba było sobie kupić coś inego zamiast golfa i teraz chwalić sobie inne auto. Ja mam punto 1.2 i jakoś narazie golfy sie chowają przy nim. Co do nizawodności to zdażają sie drobne usterki ale jak ktoś n********* po słupach to trudno sie nie dziwić że potem olej cieknie albo coś! Bardzo polecam fiacika!!! Zobaczymy za kilka lat czy te golfy będą tak popularne

PUNTO JTD

Mam PUNTO II 1,9 JTD i jak narazie sprawuje się bardzo dobrze a w porównaniu do francuzów czy niemców(polo)wychodzi elegancko.

Punto is the best

Ha ja swoim punciakiem garnę ciągle 120-140. Prowadzi się wzorowo - dyma jak błyskawica. Nie zamienił bym się na jakiegoś strucla z zachodu. Wolę swoje autko. A psują się wszystkie samochody bo albo wadliwe albo zajeżdżone, albo kierowcy do dupy są. Tak że nie ma co cwaniakować , tylko trza umić jeździć.

fiat punto jtd

niedawno kupiłem tez sobie fiata punto 2 jtd i narazie chciał bym sie dowiedziec cos o tym samochodzie .mam stuki w układzie kierowniczym a niewiem co moze byc przyczyną to jest metaliczny odgłos słychac go gdy sie jedzie po bruku po za tym stukami jes ogulnie ok autko jesli ktos zna przyczyne tych stukuw prosze o odp

dibo:D

ja mam 1.9jtd...zapierd...nim jak poje...i nic się nie jeb...:DD rok 2002,przebieg 94000,ide sobie polatać,hihihi,pozdro

SUPER PUNTO

Sprzedam punto 1.2 8v 2000 rok cena do uzgodnienia
informacje kierowac na emaila

Jezdze juz 8 lat od nowego

Mam punto II 16V rok 2000 przejechałem 140tys km czasem problem ale nieprawidłowe na termin ksiązka serwisowa.

Znasz sie jak świnia na gwiazdach. Jeździłeś kiedykolwiek Fiatem lub Daewoo? Wątpię. Co najwyżej Solarisem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

super auto

samochód ok nie mam nic do zarzucenia. spalanie male dobre przspieszenie blacha sie nie sypie wszystko ok polecam

Punto II 1.2 8V 2003

Witam wszystkich. Chciałbym podzielić się z Wami opinią na temat mojego samochodu. Kupiłem go w kwietniu 2003 jako nowy. W ciągu pierwszego roku eksploatacji było wszystko w porządku. Kiedy samochód miał dwa lata, naprawy wymagał rozrusznik. Serwis wymienił też akumulator a powodem problemów z uruchomieniem silnika była ponoć zbyt mała pojemność akumulatora. Mniej więcej w tym samym czasie musiałem też wymienić uszczelkę pokrywy zaworów. Obecnie samochód ma pięć lat i najgorzej sprawa ma się ze sprzęgłem - często szarpie podczas ruszania z miejsca. Jest to bardzo denerwujące, w serwisie zalecili mi dodawać więcej gazu podczas ruszania z miejsca, ponieważ wymiana sprzęgła możę kosztować mnie 700 złotych. Czasem "popiskuje" prawy tylny amortyzator a w okresie zimowym pomimo małego przebiegu (60 000 km) lubi "wziąć" trochę oleju, trzeba więc kontrolować jego stan. Poza tym jest w porządku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niezłe Autko

mam najechane w nim ponad 230 tys. km w różnych w warunkach, przeważnie z ładunkiem , a ostatnio zamontowałem hak i ciągam przyczepkę. Nawet nie jęknie.

Punto II 2003r.

Ja swoim Punto przejechałem 81 tys. km. Instalację gazową zakładałem, gdy samochód był na gwarancji w autoryzowanym serwisie.
Generalnie robię przeglądy zgodnie z instrukcją co 20 tys.
Ostatnio miałem pewien problem.
Przy ostatnim przeglądzie nie usunięto usterki „wypadania zapłonów” na biegu jałowym oraz chwilowych utraty mocy silnika. Przejechałem ok. 20 km po przeglądzie i silnik znowu nagle stracił moc (nie pracowały 2 cylindry). Gdy przyjechałem z powrotem do serwisu,(ASO Mozga Fiat Szczecin), Mozga stwierdził „na oko”, że to komputer (nie podłączył testera). Powiedział, że może zamówić nowy, ale mam przygotować 1600zł. Całe szczęście, że nie dałem się namówić! Pojechałem do Magneti Marelli i okazało się, że winowajcą była jedna cewka zapłonowa za 80 zł. Wymieniłem jednak dla spokoju obie. Punto jeździ dalej bez zarzutu.

sam jestes smiec wiesniaku

punto II 1,9 jtd najlepsze autko, golf III to dopiero porazka,a bmw to masakra.kto pisze ze punto jest zle poprostu cie niestac i szczytem twoich marzen jest golfina za 6000 tys zl.

ja nie straszę

moje punto 1,2 8v rocznik 2000 chodzi cichutko i przez te 8 lat miałem tylko jedną awarię:(uszczelka pod głowicą)A zawinił wadliwy termostat. Poza tym zero awarii.Jak na tak mały silniczek ciągnie nieżle-robocza szybkość na trasie 120km to wcale nie za dużo

puknij się w łeb oszołomie

jw
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

co ty robisz z tym autem buraku

jw.

lubie punciaka

Jezdze Punto 1 1997r od 7 lat i jestem zadowolony on ma u mnie dozywocie .Silnik 1.2 75 KM jest super.przejechalem 145000km w tym 65000km na gazie super tanio.Naprawialem tylne wahacze i alernator ale bardzo tanio.komplet naprawczy wahacza kosztuje 60zl wymiana gratis bo robie sam . Zadnych serwisow. jak chcecie miec bewaryjne auto to kupcie sobie Audi tylko ono jest troche drozsze . Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych za duzo wymagacie od swojego samochodu albo macie pecha.

spoko autko

mam fiat punto 2 wymieniłm w nim dwa przednie wachacze miske olejowa pasek rozrządu pasek klinowy alternator silnik od wiatraczka chłodnicy rolki szczęki linki chamulcowe cału wydech gumy w spręrzynach alternator swiece uszczelke pod zaworami i pompe wodną,napocządku byłem zły ze tak się psuje ale to jest tylko fiat z 2001 jak go kupiłem to miał przejechane 85000tys fajny samochodzik mało pali i cicho chodzi,karzdy samochud się psuje,jak trzeba jezdzic to też tzreba naprawiac i nie ma co si złoscic ze się cos popsuło naj wazniejsze ze na ciebie nie pada i nie marzniesz,jak oddałem samochud do mechanika zeby mi załorzył przednie chlapacze i ze musiałem jechac autobusem do roboty i e tedy padało to szlak mnie trafił ze mie jade samochdem,tak ze do samochodu człowiek się przyzwyczaja szybko i jiak się cos popsuje to odrazu to robie.Pozdrowienia dla tych co jerzdza fiacikami punto2 nara

nigdy punto wiecej

Mam Punto 2001 r kupiony z salonu, ale chyba niedługo bede miała juz wszystkie czesci wymienione w tym samochodzie, cały czas sie psuje, wymieniałam 2 razy tłumnik, rozrusznik, centralke wtrysku paliwa, i coróż coś nowego sie psuje .Padnie jeden głupi bezpiecznik i cały samochód nie działa!! Moze ktoś go chce kupic ..