Fiat Siena

Sienę pokazano po raz pierwszy w Polsce, na Międzynarodowych Targach Motoryzacji w Poznaniu w 1997 roku. Wcześniej jednak produkcję samochodu uruchomiono w Brazylii. Montowany w zakładach Fiat Auto Poland w Bielsku-Białej.Fiat Siena to czterodrzwiowy, pięciomiejscowy sedan, charakteryzujący sie olbrzymim, jak na tę klasę samochodu, bagażnikiem o pojemności 500 l (po rozłożeniu tylnego ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

fiat siena

witam mam na sprzedaz siene 1.6 16v 103 km z gazem tylko do wymiany łapa sprzegła przeglad do zrobienia oraz tylny zderzak bo klejony i lekko wyszła rdza na nadkolach cena 2800 do negocjacji email bojkor@poczta.fm

siena1.2

kupiona w salonie rok 1999 przebieg 185 tyś.w tym 150 tyś na gazie. drobne usterki termostat wymieniany co 70 tys, łożyska przód.Mankamentem jest nieszczelność pokrywy zaworowej oraz trzaski przy zamykaniu drzwi(głośne skoki).
Poza tym normalna eksploatacja, wymiana na czas płynów pasków oraz świec zapłonowych. Wymienione tarcze hamulcowe.Może nie samochód nie rewelacja ale ogólnie ocena dobra.

Siena 1.4 1998r

Samochód jak do swojej ceny bardzo przyzwoity, jezdzę Fiatem od nowości 13 -lat i w sumie naprawy zwiazane były tylko z zawieszeniem przednim- sworznie i raz wahacz , nic orocz tego nie wymieniane było- amroki po 114tys sa jak nowe, duzym błedem jest areodynamika auta a w zasadzie jej brak, dosyc wysoka i wąska-ale jesli ktos jezdzi głownie po miesicei jak ja to naprawde jest ok ( szczególnie wysokie zawieszenie)

Solidne Auto

Sienolot z 2001r, mam je od 2 lat. Nie jest najgorzej, choć musiałem wymienić, uszczelkę pod głowicą i silnik od wycieraczek. Właściwie nie wiem jakie jest przeznaczenie auta. W mieście pali zawsze tyle samo 10l, na wakacje bardzo pakowane, ale wyprzedzanie z silnikiem 1.2 zawsze daje dużo wrażeń. Ogólnie jestem bardzo zadowolony brakuje klimy bo można się w nim usmażyć (pewnie w każdym bez klimy).

Wymiana sprzęgła

Witam was wszystkich chciałem się dowiedzieć jeśli bd zmieniał sprzęgło w mojej sience 1.6 150koników z turbinkom :D czy muszę wyjmować silnik czy wystarczy samą skrzynie biegów ?... proszę o odpis na 9554146 lub E-mail scuter13@interia.pl

Fiat Siena 1.2 EL

Mam Sienkę z 1999 r., którą użytkuję od roku 2004 (kupiłem samochód od handlarza z rzekomym przebiegiem 65 tyś. km). O ile na początku musiałem zainwestować trochę pieniędzy, żeby ją doprowadzić do dobrego stanu (m.in. wymiana sprzęgła, całego tłumika oraz uszczelki pod głowicą), o tyle od ponad 5 lat jeżdżę bezawaryjnym samochodem (poza normalnymi naprawami eksploatacyjnymi raz w roku). Samochód ekonomiczny, a zarazem dość dynamiczny - na codzienne dojazdy do pracy i na zakupy w zupełności wystarcza. Aktualnie samochód ma przebieg 152 tyś. km i "obsłużyłem" nim budowę własnego domu, przeprowadzkę i urządzenie ogrodu ;-) Gorąco polecam. Następny samochód to będzie z pewnością Fiat Linea.

pomocy

mam sienę 97 r 1,6 16V LPG mam problemy z odpalaniem wymieniłem silniczek krokowy czekam jeszcze na wymiane sondy Lambda i nie wiem czy to cos pomoze. kloega powiedział mi ze jeszcze czujnik od temp. nie wiem co mam robic pomózcie.

siena

coś za coś silnik jest żwawy i łatwo przyśpiesza więc wiadomo ze musi skądś brać ta energie wiec troche spali, ale jazda jest powalająca po co dawać tyle tys za jakies stare audi jak mozna kupic fajną siene która będzie napewno mniej palić a przyspieszenie ma lepsze :) autko własciwie do wszystkiego wysokie zawieszenie (co przydaje sie na nasze polskie drogi) duży bagażnik czuły układ kierowniczy i dobre wspomaganie w mieście sprawdza sie bdb :) a na autostradzie tez jest czym poszaleć

Fiat Siena

Mam siene 2 lata zrobiłem 18 tyś km . Na liczniku ma 130tyś
dolałem tylko litr oleju okazało się że miska olejowa przecieka
zgniła od spodu Wyjęcie dość kłopotliwe.
Odpala bez problemu w czasie jazdy silnik nagle gaśnie pomaga
odłączenie klemy

Fiat Siena

Dobry samochód w swojej klasie, plus - to niezawodność, w ciągu 13 lat użytkowania nie miałem problemu z odpaleniem, zgadzam się że pęka obudowa alternatora, wymieniłem go w ub. roku, duży bagażnik,dość dużo miejsca w środku, średnia wygoda dla czterech osób, dużym minusem są wykończenia plastykowe nie jest to wyrób nawet XX wieku, dość duże spalanie zwłaszcza w ruchu miejskim, reasumując autko na 4

daje rade

siena 1.6 16V potrafi odstawić nie jednego tdi.

Palio 1.2 z 1999

Nie czytałem wszystkich opinii ale chyba jestem rekordzistą bo moja fiacina ma najechane 360 000 tysięcy bez remontu i jeszcze żyje słabo ale żyje

silnik

witam .. przeczytałem pańską opinie i chciałbym sie dowiedzieć jaki jest w tym aucie silnik .
pozdrawiam

Sienka tylko cyka

Dobry samochód dla kogoś kto ma ćieżko noge,zgadzam się z kolegam,i jesli chodzi o zużycie opon i rozchodzenie sie przodu ale każdy samochód ma jakies wady a to tylko Fiat pzdr

Siena z 1998

Kupiłem w 2008 (luty) Sienę 1,4 z 1998. Przebieg podobno 50000 km. Mechanik robił remont (szklanki-jak się wyraził) kolega potwierdził więc zrobiłem 700zł. Poza tym ostatnio alternator. Tyle. Jak na auta z 1998 uważam że zakup dobry (7800)Jedyny mój błąd że cały czas jeżdżę na benzynie. Ale poza tym mogę powiedzieć że ok (przebieg przez te 2 lata 30000km).

Przesuwając fotel do tyłu, jednocześnie go obniżasz.

nagrzewnica

masz do wymiany nagrzewnice pewnie jest zatkana

mam siene od 3 lat i nie dołożyłem do niej nawet złotówki ma przejechane już 115 tyś. km

Czy da sie ustawic wysokosc fotela kierowcy?

Czy da sie ustawic wysokosc fotela kierowcy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

sprawdzona!

Jeżdzę 178- mką od 1999 roku i i nie mogę nażekać motor 1.6 radzi sobie nad podziw dobrze jest bez awaryjny a zużycie paliwa no nie łudzmy się że silniki o tej poj. jest ekonomiczny! Zawieszenie dość miękkie radzi sobie dodrze z naszymi drogami gorzej z temperamentem stu konnego silnika ale dla właścicieli jest to do przyzwyczajenia i opanowania. Auto owszem nie jest wolne od wad wymienilem termostat sfożnie wachaczy i sprzęglo ale to zasługa mojego sposobu jeżdznia. Jaździłem już rużnorakim sprzętem więc mam porównanie a dla tych co nie lubią fiata niech trzymają się od niedo z daleka a wszystko będzi ok. Autko jest ok, sprawdzone1