Fiat Siena

Sienę pokazano po raz pierwszy w Polsce, na Międzynarodowych Targach Motoryzacji w Poznaniu w 1997 roku. Wcześniej jednak produkcję samochodu uruchomiono w Brazylii. Montowany w zakładach Fiat Auto Poland w Bielsku-Białej.Fiat Siena to czterodrzwiowy, pięciomiejscowy sedan, charakteryzujący sie olbrzymim, jak na tę klasę samochodu, bagażnikiem o pojemności 500 l (po rozłożeniu tylnego ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super Auto

Użytkuję od ponad 11 lat FIATa Sienę 1.4 EL i nie mogę powiedzieć na ten samochód ani jednego złego słowa, może poza tym że lubią psuć się takie pierdółki, np. odepnie się uszczelka od tylnych drzwi, ale poważniejszych awarii nie miałem. Przebieg mojej Sieny to prawie 110000 km i jedynie przy 80-paru tysiącach regenerowałem alternator i maglownice. Poza tym nic, leje olej i benzyne i jeżdżę bezawaryjnie. Naprawdę polecam to auto!

super

pierwsza sprawa jeśli ktos uwaza se w sienie jest polski silnik to mu współczuje hehe. Ogolnie jestem posiadaczem sieny od 9 lat. Samochód w sumie bezawaryjny poza normalnymi wymianami rozrząd klocki płyny etc. Wiadomo drogi mamy jakie mamy wiec wahacze tez trzeba bylo wymienić. Ogolnie Silniczek 1,2 75KM do jazdy w miescie wystarcza. Przy ekonomicznej jezdzie idzie wyśrubować spalanie na poziomie 7,6 przy cięższej nodze trzeba liczyc te 8,5-9,0. Ogolnie rzecz biorąc samochód jest ok i jezeli bym miał zmienić samochód choć się na to jak narazie nie zapowiada to zapewne bedzie to też Fiat. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

siena sport

Hej posiadam Fiata Sienę 1,4 8-zaworów jestem z niej bardzo zadowolony, gdyż ten samochodzik jak na swoje 71 koni z lekkim tuningiem silnika i wydechu wciąga takie bryki o których nawet bym sam się nie spodziewał. Przez 11 lat (85000 km) nic poza kilkoma kompletami opon i alternatora nie wymieniłem.

michal

mam siene z roku 1998 ma przejechane 269489 km poza tym ze robilem silnik to nic nie dokladam tylko to co trzeba tarcze klocki itd

marcin

kolego 1.4 to dziadoski silnik duzo pali w miescie prawie 13 litrow na setke a do tego przy szybkosci 120 jest wewnatrz strasznie glosno tak jakby brakowalo 6 biegu

To swietne auto polecam a zwłaszcza z silnikiem 1.4
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sienka jest super

Sam jestem posiadaczem sieny z silnikem 1.2 i uwazam ze jak na tak mały silnik radzi sobie doskonale z przyśpieszeniem i ma odpowiednią moc.W moim aucie nie mogę liczyc na komfort jazdy ale mogę liczyc na niezawodnosc.Kupiłem ją nową w 2000r i od tego czasu nic nie wymieniałem jedynie układ wydechowy ktury zaczął rdzewiec i nic więcej. ma ogromny bagaznik w kuturym zawsze jest miejsca pod dostatkiem.Siena to idealne auto rodzinne ale takze mozna nim poszalec.
Gratuluję wszystkim posiadaczom Fiata Sieny

wymieniono zbiornik paliwa łożyska tłumiki,pasek rozrządu,pompkę spryskiwaczy przejechano11tys rocznik 99

witam

mam pytanie nie wiem jakiej srednicy sa glosniki na przodzie i na tyle w fiacie siena mozesz napisac na gg 13342283 z gory dziekuje :)

S(h)iena 1.2 HL

Od nowości t.j '99 do teraz t.j '09.Przejechałem 210tyś.km na instalacji gazowej.Do wymiany wtryskiwacz,sprzegło,pasek,teraz mocny remont silnika,ale ogółnie warto.

HL

rewelacja

rafi

sprawdz kable od swiec lub je wymien a na pewno to bedzie przyczyna cewki bo takie sa objawy gdy sie psuje a najpewnie to sprawdzisz podpinajac ja pod kaputer bo moze miec zapisany jakis blad i tak ci sie robi ja mialem to samo i podociskalem kable kture wchodza do cewki i przestalo pozdro

rafi

mam sienke z tym samtym silnikiem con ty i mialem to samo zdarzenie ze sie zapalala katrolka wtryskiwacza i slab ale poruszalem kablami od swiec przy cewce i przestalo poprostu je podociskalem ale z opini mechanika i to dobrego to wina moze byc kabli lu cewki a najlepiej to podpiac ja pod kaputer bo moze to byc tylko jakis zapisany blad w kaputerze i dlatego tak szaleje pozdrawiam

Jas

Mam siene 1,6 ogólnie jestem zadowolony jeżdzi sie płynnie bez wiekszych problemów.Troszeczke hałasuje na niskich obrotach. W miescie jest łakomy na paliwo za to w trasie nawet oszczedny jak na swoja klase.

siena 1.6

mam ją kilka miesięcy i nie mogę narzekać.a jeśli ktoś jeżdzi jak szalony po polskich drogach to nic dziwnego ze czesto się psuje. super autko polecem:)

Jaki gaz do sieny 1.2EL

Witam, jestem posiadaczem sieny 2000r 1.2EL proszę o opinie jaki gaz załzyc do sienki.
Muszę załozyc gaz ale co spytam któregokolwiek gazownika to mi zaleca inna instalację. Prosze o opinie kto już ma sienę 1.2i złazony gaz

ten zakup to dobry wybór ! ale nie od rodziny

Łożyska ok 50 zł wymiana jednego ok 40 zł

Ja sobie SIENE chwale!!!

Mam Sienke 1,6 HL rocznik 1998 benzyna LPG , mam ją od roku tylko wymieniłem w niej sprężyny tylne i oprucz lania w nią benzyny i gazu no i płynu do spryskiwaczy nic nie włożyłem , a robię tygodniowo tą sienką ok 1000 km

Mocy brakuje...

Mocy mu brakuje bo zarzydził na instalacje i kupił jakiś szajs. Ja zainwestowałem we włoską Tartarni 2700 zł jedyna zalecana przez fiata i mocy nie brakuje, nie ma żadnej, powtarzam żadnej róznicy między benzyną a gazem, co do spalania to moja 1,2 pali na gazie max 8,5 litra a w trasie przy spokojnej jęździe 7 l gazu co przy 11 l poprzedniego wpisu napawa mnie współczuciem dla właścicieli 1,6. Pozdrawiam rafinerie.