Fiat Siena

Sienę pokazano po raz pierwszy w Polsce, na Międzynarodowych Targach Motoryzacji w Poznaniu w 1997 roku. Wcześniej jednak produkcję samochodu uruchomiono w Brazylii. Montowany w zakładach Fiat Auto Poland w Bielsku-Białej.Fiat Siena to czterodrzwiowy, pięciomiejscowy sedan, charakteryzujący sie olbrzymim, jak na tę klasę samochodu, bagażnikiem o pojemności 500 l (po rozłożeniu tylnego ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

siena 1.4

czy misa olejowa jest na uszczelce czy silikon

siena 1.6v 1998

mam ze sieną mały problem.ma przejechane 131tyś ,mam w niej gaz od 2lat,przejechałem na nim 30tyś i zaczął mi falować obrotomierz.co mam robić?jaka jest tego przyczyna? proszę o pomoc

Moje sciemka :)

Moja siena to 1,2 HL z 99r. ponad 240 tys i nadal nie bierze oleju. Jak to sie mowi jak kto dba tak ma. Oczywiście altek mi sie zwalił i słabe zawieszenie. Poza tym autko wytrzymałe. Duuuuuzy bagażnik i spalanie. W trasie do 110 km/h zjada mi ok 7,5 litra gazu. Staram sie o nią jak najbardziej dbać czyli olej, filtry wymieniane regularnie. części są tanie...oczywiście nie w ASO. Nie miałem z nią większych problemów ale jak kupować to zadbany egzemplarz bo niedbaluchom nie wybacza i potem pól samochodu do wymiany.

rdza na samochodzie

Rdza na samochodzie
też mam siene z 98r motor 16 16v i też mam rdze na nadkolu i drzwiach .Mam też kolegę
który ma opla vectra z 2000r i jego auto blacharsko gorzej wygląda poza tym wymieniał zbiornik paliwa 2000zł przegnił że ciekła benzyna .Moje auto posiada inst gazową i notorycznie się rozstraja komputer ,obroty spadają poniżej 500 obr/min .wcale sie tym nie przejmuję
bo mogłem się tego spodziewać montując najtańszą wersję instalacji LPG . Czego ja w tym aucie nie wymieniałem sprzęgło ,100tyś km 2X kompletny wydech, alternator był pęknięty jak go kupiłem 6lat temu i do tej pory jego stan się nie zmienił (mówią że przyczyna pękniętych alternatorów w sienie to brak osłony silnika ). ostatnio walnął rozrząd trochę to boli po kieszeni głowica 650zł uszczelki nowy rozrząd 450zł plus inne duperele olej filtr itp. Wyszło w sumie ok 2000tyś ( spróbujcie naprawić opla w tej cenie ) zapomniał bym i miska oleju do wymiany .

tani sredniak

brzydkie kaczątko...

moja ściemka jest z roku 1998...na dzisiejszy dzien ma 148 tysiecy przebiegu...no kocham ten wóz...co dzien robie 120km...na szzcescie mam gaz...na 40 litrowym zbiorniku robie okolo 330km...mam ciezka noge...moj rekord predkosci..wierzcie lub nie...200...tyle byla na liczniku...auto bardzo dynamiczne oczywiscie pisze o 1,6 16v...to takieta hmmm ponas sto koni na taka bude...czysta przyjemnosc jazdy...fajne zawieszenie...sama radosc....brzydkie kaczatko i juz...wady...alternator,miska olejowa...silnik chodzi jak sieczkarnia ale chodzi ma piekna moc...no i maly dramat po 50 tysiaczkach nie mial prawa ale to zrobil...pasek rozrzadu i 16 zaworow zgielo sie w chinskie S...niestety sciemka ma juz 10 lat...i czas sie pozegnac nie warto mi w nia inwestowac bo za duzo jezdze...ale moge kupujacemu ja spojrzec prostow oczy i powiedziec...bedziesz zadowolony...lub zadowolona...teraz czas na Stilo...pozdrawiam i naprawde FIAT SIENA 1.6 16V TO BAJECZKA

piotrek

ra ja leciałem 185 i cisza spokuj siene ,miałem 8 lat i 2 naprawy i sprzedałem ja jak miała 85 tys przebiegu wiecej stała niz jezdziła polecam ten samohud teraz mam lancera ewo10 polecam

siena 1.2

maj 1999,1 właściciel .Do sieny trzeba mieć swojego mechanika (jak najdalej od ASO).Wtedy n a p r a w y są bajecznie tanie.Natomiast w ASSO nie naprawiają tylko w y m i e n i a j ą a to już jest inna - droga - bajka.Oryginalne części do fiata w ASO przewyższają ceny niemieckich samochodów.Dlatego potrzebny jest zaprzyjaźniony mechanior.Przebieg 168 kkm.Tarcza sprzęgła poleciała po 60 kkm(w ASO mnie naciągnęli) na wymienionej zrobiłem już ponad 100 kkm,pasek rozrządu starcza na 60kkm i radzę nie ryzykować (w 1 .6 demolka , silnik 1.2 podobno bezkolizyjny), sworznie wachaczy trzeba wymieniać (polskie drogi).Swiece wymieniłem po raz p[ierwszy po 100.000 bo mechanik uznał że nie ma co przesadzać(chociaż paił od piewrszego dotyku - nie kopa).Przerdzewiała miska olejow(na allegro nowa 180), przerdzewiał bak (nowy 450) , wysiada przełłacnik dmuchawy.Alternator może pęknąć obudowa , można kleić , regenerować nie kupujcie nowego.Lakier słaby.Fotele mogą się rozlecieć ale za te pieniądze lepszego samochodu mozna go rozpędzoić do 170-175 sie nie kiupi.

siena 1.4 z 1998

ao i jak ? kupiles te auto? ja tez mam teraz okazje kupic, ale z silnikiem 1.4 i przebiegiem ok. 95000km i sie zastanawiam, bo cena w miare oki... ktos cos doradzi?

chce kupic siene

bardzo bym prosil o porade chce kupic siene od rodziny ma przejechane 120000 silnik 1.6 98r za okolo 6000 czy to dobry wobor z gory dzieki pozdrawiam

Siena 1.6,98r.

jestem posiadaczem sieny od ponad 2 lat, jedynym mankamentem tego auta jest oczywiście alternator, pozatym jak narazie wszystko ok. mam przejechane 80 000km. tydzień temu byłem na diagnostyce i nic niewykazało, 0 luzów, amortyzatory ok. prowadzi się bdb. niezłe osiągi i przyspieszenie, silnik niebieże wogóle oleju,chodzi poprostu njak zegarek! ja osobiście niemam zastrzeżeń do tego auta. Blacha też jest ok. Za te pieniądze napr. się opłaca. Polecam to auto.

Sienolot 1,6 98r

ja tam mam sienke od nowosci i jestem z niej bardzo zadowolony ponad rok temu zrobilem prawko i co jakis czas sobie nia smigam a na wiosne odkupuje ja od mojego starszego :) silnik 1,6 super sprawa.... spod swiatel naprawde malo kto dorownuje wiec glownie za to ja lubie :] jedyna rzecz ktora sie popsula byla to sonda ale wtedy siena byla jeszcze na gwarancji wiec obylo sie bez kosztow a tak to standard czyli alternator :P ogolnie autko bardzo dynamiczne sprawne i przyjemne w jezdzie

Sienolot 1,6 98r

ja tam mam sienke od nowosci i jestem z niej bardzo zadowolony ponad rok temu zrobilem prawko i co jakis czas sobie nia smigam a na wiosne odkupuje ja od mojego starszego :) silnik 1,6 super sprawa.... spod swiatel naprawde malo kto dorownuje wiec glownie za to ja lubie :] jedyna rzecz ktora sie popsula byla to sonda ale wtedy siena byla jeszcze na gwarancji wiec obylo sie bez kosztow a tak to standard czyli alternator :P ogolnie autko bardzo dynamiczne sprawne i przyjemne w jezdzie

1.4

LUDZIE GZIE WY TE ALTKI KUPUJECIE...W ŁODZI DAŁEM ZA NOWY W SKLEPIE 280ZŁ ALE TE SAME PO 480 TEŻ WIDZIAŁEM

Siena 1.6 16V HL

Mam ja od tygodnia. Wczesniej jezdzilem duzo slabszym autem i nieraz przeklinalem na "baranow" ktorzy wyprzedzali po kilka aut naraz. Teraz juz wiem ze majac duzo mocy to poprostu polyka sie asfalt. Silnik rewelacja, ale trzeba go wysoko krecic zeby zaczal przyspieszac. A reszta jak na razie spox. Dzis tylko na odcinku 2 km czasami wlaczala sie kontrolka od wtrysku i silnik tracil moc ale nie gasl. Teraz znow jest ok.Jesli ktos wie dlaczego tak sie dzieje niech da znac na maila albo niech podesle link z jakimis informacjami.

nagrzewnica

witam. od niedawna jestem posiadaczem Sieny 1.4 z 97 roku. Wszysto jest jak narazie OK. no może poza ostatnim problemem. Jest zimno wiadomo, a w aucie jazda w cieple to podstawa. Ostatnieo jak właczam nawiew nie ma ciepłego powietrza. Czy może ktoś spodkał się z podobnym problemem. Jakby co to proszę o pomoc i drobna radę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Siena 1.6 HL

Posiadam to autko od 98r i jak za ta cene uwazam ze byl to trafiony zakup.Przejechalem 187tys.km i tylko raz nie wrocilem do domu padl alternator, laweta, naprawa,koszt alternator po regeneracji 400 + 100 robocizna,laweta na kosz ubezpieczyciela.Wszystko co wymienilem w tym samochodzie to tlumik tylny przy 170tys.sprzeglo przy 180 tys. tarcze bebny klocki szczeki przy 185 tys.km.Spalanie usrednione 7,5 na 100km.Gdyby nie ten alternator to uwazam ze jest to naprawde bezawaryjne autko godne polecenia.Na przegladach technicznych zawieszenie po tym przebiegu jeszcze miesci sie w normie.Jestem zawodowym kierowca od 28 lat.

Siena taty 1.2

Mojego taty Siena 2000r ma 186tys km auto jest dla osby spokojnej szanujacej mało jezdzacej. W siene jak w maluchu morze wszystko niespodziewanie sie zepsuc. Sam jezdze stara audicom i ja wole. Niekpujcie fiatow jedynie niemieckie auta VW AUDI
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Siena 1,4 98

Drodzy sienowicze, ja też posiadam ten szczyt techniki. Przez 5 lat wymieniałem olej , paski , filtry i alternator., poza tym nic.
W 2000 roku byłem nią we Francji to wiele osób oglądało sie za tą bryczką , pewnie niewiedzieli cóz to jest. A ja byłem zadowolony. Jestem drugim właścicielem tego autka i ten rok to dla mnie gehenna. Padło: prawy cylinderek, linka gazu , prawe łożysko przód , lewy sworzeń wachacza , dwie końcówki , gumy wachaczy . pokazała się rdze na tylnim nadkolu , aha linka sprzęgła, i umarł prawie cały wydech.

hehe

te moja bryka od 4 lat!! koffani!! jest super polecam a przedewszystkim komfort jak ta lala :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0