Stilo 3D 1.9 JTD 2005
Witam!
Autko zakupiłem w Belgii w grudniu 2007. Lekko przytarta prawa strona pojazdu. Pakiet RACING koła 17 cali 215/45.
Założyłem w nim zawieszenie gwintowane, co poprawiło znacznie trakcję, niestety trochę kosztem komfortu...
Autko spisuje się bardzo dobrze. Spalanie w mieście na poziomie 7,5 l jest do przyjęcia, biorąc pod uwagę, że auto waży prawie 1500 kg! W trasie można zejść do 5,5 l przy jeździe z prędkością w przedziale 90 do 120 km/h.
Wnętrze przestronne, materiały deski itp. solidne, niestety nie moge tego powiedzieć o materiałach , którymi obszyte są fotele. Tu ocena 2!!! Tandetna sprawa,przecierają się i brudzą dosłownie w oczach. Dbam o każdy posiadany samochód i ta kwestia budzi moje ostre zastrzeżenia co do zastosowanych przez FIAT'a materiałów w tej klasie samochodach. Przejechałem nim w prawdzie 3000 km, więc to niewiele, ale mogę potwierdzić,że komfort podróży autem i efekt jaki wywołuje (zwłaszcza teraz,obniżony na 17 calowych kołach z pakietem oryginalnego ospoilerowania),wśród innych uczestników drogi i przechodniach, utwierdza mnie w przekonaniu,że Włosi potrafią jednak stworzyć piękne stylistycznie auto (nazwa w 100% adekwatna!) i przyzwoity technicznie.
2
0