Flextronics Tczew - Opinie

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję pracy. Proszę o wskazówki co do rozmowy i opinie o pracodawcy, warunkach itp.
Z Góry dziękuję.
Pozdrawiam wszystkich poszukujących pracy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Flextronics Tczew - Opinie

Byłem tam 2 razy na rozmowie. A zatem przygotuj się z tego, że dostaniesz tam na dzieńdobry kartkę z jakimiś pytaniami "ala fizyka - podręcznik do klasy 7". Podstawy w stylu : w czym wyrażamy siłę, czego jednostką jest Ohm itepmu podobne. Następnie kobieta przejdzie z tobą na jezyk angielski tak z niespodziewajki, żeby sprawdzić twoje umiejętności kijUAR ;) no i na koniec będzie klasyczna śpiewka o tym jak wygląda proces rekrutacji, że składa się z 3 etapów i że być może ty będziesz tym jedynym najzajebistszym. Mi się za drugim razem udało przejśc do drugiego stejdżu, rok temu. To była praca w kontroli jakości.Ale odpadłem, bo cyt. "spośród trzech panów którzy dostali się do kolejnego etapu, pan niestety wypadł najsłabiej". Więc to tak z gubsza wygląda. Powodzonka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za info ale może ktoś jeszcze tam pracuje w końcu jest tam zatrudnionych kilka tysięcy ludzi a ile pracowało...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ta firma chyba ma jakąś klauzurę przy podpisywaniu umowy o nie wypowiadaniu się o niej czy co ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może Halewicz coś wie .............
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem...ale nie powiem @_@
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

a czego można było się spodziewać ....po co to forum jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć to nie można uzyskać jakiejś konkretnej odpowiedzi - bezsens
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

flextronics-zatrudnienie przez agencję na zimę pewnie zwolnią, prawie zawsze tak robią.Kto z Tczewa ten wie jak tam jest
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja Koleznak tam pracuje od 1,5 roku.
Najpierw na 0,5 przez agencję a teraz przeszla do firmy. Uzupelnia komponenty czy coś takiego. Ogolnie zamawiaia coś z mazagynu by na produkcji bylo na czym pracowac... cos takiego
kasa średia, przecietna do bólu, 1500 zł netto ale jakies tam bonusy do pensji etc.

Najpierw napiszę ci co sądzę o polityce kadrowej.
Firma jako firma OK ale ludzie pracujący tam to porażka.
Niektórzy brygadziści i kierownicy nie powinni nawet kierować dziećmi w piaskownicy.
Ludzi którzy nie boją się mówić co im na sercu leży i nie boją się dochodzić swoich praw zwalnia się bez podania przyczyny.
Jedyną przyczyną jest to że osoba która pełni obowiązki brygadzistki usłyszała prawdę o sobie i swojej pracy.

Jeżeli chcesz tam popracować to nic nie mów i palec trzymaj w d... przełożonemu tylko zgięty żeby nie wyszedł.

Jak przyjdzie kolejny kryzys to pożegnają się z ludźmi bez żadnego szacunku, mogą nawet nie wpuścić cię na zakład.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam popracowałem tam kilka lat i wiem że masz rację a co do pensji 1500 zł netto to chyba po kilku latach pracy i na pewno nie na tym stanowisku o którym pisał przedmówca. jeśli chodzi o niewpuszczenie na temat zakładu przy zwolnieniach to nie mogą tak zrobić a na pewno zrobią. To jest norma w tym zakładzie, tak było od lat i jest nadal. Był okres że po prostu dostawało się klauzulę że jest się zwolnionym z obowiązku świadczenia pracy do czasu zakończenia się okresu wypowiedzenia lub do czasu zakończenia się umowy na czas określony.

Ja pracowałem w tej firmie 8 lat. Dopóki był amerykański szef wydziału mechanicznego i wogóle zagraniczni (oprócz jednego wyjątku) szefowie to w miarę było OK. Jak zmieniło się kierownictwo na polskie to... szkoda gadać. Rozbudowano do granic możliwości centrum monitoringu a reszte sobie dopowiedzcie sami. Ogólnie nie polecam chyba, że z wielkiej desperacji. szacunku zero a nawet mniej niż zero do pracowników. Manadżerom się w głowie totalnie poprzewracało - mają swój folwark i rządzą, jak u Orwella.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przez jakie agencje przyjmują do Flextronics?

na pewno przez adecco, progres, work service

Flextronics Tczew - Opinie

Dziękuje.

Inne tematy z forum

Stres w pracy (36 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Życie za granicą to też nie bajka... (52 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (59 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...