Flite Full Suspension

Czy ktoś w trójmieście posiada ten sprzęt? http://www.unibike.pl/rowery/flitefull.html
Jest to dość nowa propozycja i niewiele informacji udało mi się o tym rowerze znaleźć. Jeśli ktoś mógłby podzielić się refleksjami, to był bym wdzięczny. Najlepiej wersję roweru z tego roku, a nie rocznik 2005 (choć i tymi informacjami nie pogardzę).
Proszę także o cynk, gdyby kotś widział bike'a w sklepie. Obdzwoniłem co większe sklepy w okolicy, ale teraz mogą tylko sprowadzić na zamowienie, a chciałbym go tylko obejrzeć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Flite Full Suspension

ustalmy, że nie jest to rower "hi-endowy"

jest ciut za drogi jak na osprzet, który na nim jest.

piasty pod tarcze a nie ma tarcz...

jak dla mnie szukają frajera

To powiedz co kupisz taniej, mówimy o działającym fullu z całkiem używalnym a miejscami dobrym osprzętem

ja po prostu nie ufam jak ktoś rower ze średniej/niższej półki reklamuje jako haj endowy. podobnie nie podoba mi się wkładanie piast pod tarcze do roweru sprzedawanego z v-kami.

Może i po poskładaniu do kupy cena jest uczciwa (choć rower na alivio za 2400 brzmi nieco abstrakcyjnie jak dla mnie, z tym, że faktycznie w fullach się nie orientuję)

słowem mnie takie opisy producenta zkjeżają z automatu. jednak pytanie było do użytkowników, więc już milczę ;)

grisza napisał(a):

> podobnie nie podoba mi się wkładanie
> piast pod tarcze do roweru sprzedawanego z v-kami.
>
Grisza weź pod uwagę że rowery fullowe są drogie. To wszystko za 2 coś to naprawdę tanio moim zdaniem. Piasty pod tarcze uważam za sympatyczny akcent który umożliwi niezbyt nadzianemu użytkownikowi roweru łatwo przejść na tarcze jeśli będzie chciał. Ogólnie jeśli zawieszenie pracuje znośnie, uważam rowerek w tej klasie cenowej za całkiem interesujący

Diablo, grisza...
mnie się zapaliła lampka z zupełnie innego powodu: a mianowicie, że ktoś próbuje "podciągnąć" się z nazwą "FLITE". A ta nazwa jest niewątpliwie wyznacznikiem pewnej klasy. Czy ten rower przedstawia porównywalną wartość co legendarne Selle - nie mi oceniać. Nie znam ramy.

Wiem tylko, że gdyby był to karbonowy Trek Fuel po promocyjnej cenie 2400 nawet obwieszony SISami (kolokwialnie mówiąc) to bym brał ;)

rzecz w tym, że karbonowy trek to to nie jest, a 2400 to spory pięniądz i da się za tą kwotę kupić naprawdę dobry rowerek do rekreacyjnego XC. szkoda byłoby utopić.

Wiem, że nie jest to Hi-Endowy rower, chociażby z faktu, że jest na Alivio. Nie najlepszy jest również widelec, ale poza tym nie widzę specjalnych zastrzeżeń. Dumper wydaje się być całkiem niezły (choć przyznam nie jest to moja specjalność), a i rama sprawia wrażenie solidnej. Nie jest to rower do skoków, ale i nie był by do tego wykorzystywany.
Jednak jest to tylko teoria, dlatego szukam opini posiadaczy, lub ludzi którzy na nim jeździli.

ale jak takie cos działa? bo jak nedznie to nie ma sesu wozic tej konstrukcjo i lepeij zainwestowac w szersze opony :)

ten rower to jedna wielka kupa. Mam teraz juz 5-tego fula i patrze na to z perspektywy swoich doświadczeń. To jest łajba ktora sie pod toba ugnie i wyprostuje dopiero jak z niej zejdziesz. Szkoda inwestowac kase na coś co nie dziala. Damper jest beznadziejny, system 4-zawiasowy owszem jest ok, ale tylko w przypadku posiadania dobrego dampera ktory wyelimuje efekt bujania, lub jezeli 4zawias bedzie mial ogniwo horsta itp. Ta rama bedzie zachowywac sie tak samo jak jednozawiasowa, a skoro tak, to po co ją kupować? Bedzie nabierac dużo luzow na zawiasach bo przeciez ma ich duzo wiecej niz zwykly jednozawias, wymiana tulejek itp co miesiac jest wkurzająca, wiesz mi bo tez przerabiałem takie ramy. Lepiej kup fajną sztywną rame z lepszym widelcem i lepszym osprzętem, a nie inwestuj w coś co Cie bedzie wkurzac

To ja na to ze każdy rower za 2 coś to kupa. Ale wczujmy się w tą klasę cenową (ehhh) i wygląda na to że aż tak nie śmierdzi ta rzecz, zwłaszcza jeśli zawieszenie jakoś pracuje (co jest wielce prawdopodobne).

słuchaj nie bede sie wypowiadał o sprzecie jako takim nie bardzo mam czas - raczej bym go nie kupił co nie znaczy ze bym nie wyprobowal gdybym mial taka okazje.
ja nie w tej sprawie - nie wiem czy dobrze "zapamietalem" bo bylem tam zupelnie w innym celu i sektor z unibike'ami po prostu ominalem ale cos mi sie wydaje ze widzialem tego unibike dzisiaj w sklepie u zuchlinskiego w gdyni cisovej.

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...