Ford Taunus/Cortina 1970-1982

Historia nowego modelu Forda TC rozpoczyna się w 1970. W Niemczech nowe auto nosi oznaczenie Taunus I, zostaje tym samym bezpośrednim następcą modelu 12/15M P6. Natomiast w Wielkiej Brytanii otrzymuje nazwę Cortina III zastępując wersję MK II produkowaną od 1966 roku. Zarówno w Niemczech jak i na Wyspach Brytyjskich Ford wystawia swój nowy produkt do walki w segmencie średnim, jako ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

miałem model z 1982roku. To był mój pierwszy samochód, teraz mam juz chyba siódmy. Tamten był bez klimatyzacji, bez ABS-u, bez kontroli trakcji, a mimo to czułem go lepiej. Psuł się często ale mimo to polecam....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

klimaciaste

mam dwa modele z 1970 roku.sam je wyremontowałem i odrestaurowałem :) Nie zamienię na inne!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: klimaciaste

witam posiadam forda cortine 1600e z 1968r poszukuje listwe aluminiowa do przedniej maski moze pan ma jakiejs dojscie do tych czesci bede bardzo wdzieczny pozdrawiam I z gory dziekuje

klasyk

miałem rocznik 81,ale mi go ukradli

szukam

witam
poszukuje kogos do odrestałrowania mojego dziobaka

szukam

witam
poszukuje kogos do odrestałrowania mojego dziobaka

MASKA

WITAM
SZUKAM KOGOS KTO MI ZROBI TAUNUSA DZIOBAKA I POSZUKUJE MASKI PRZODNIEJ POZDRAWIAM

MASKA

WITAM
SZUKAM KOGOS KTO MI ZROBI TAUNUSA DZIOBAKA I POSZUKUJE MASKI PRZODNIEJ POZDRAWIAM

szukam

szukam kogoś kto mi zrobi laske, pfuj znaczy sie maske w fordzie :)

dziób

Mam Taunusa z 72r. po kapitalce i nie zamienię, nie sprzedam!!! Polecam wszystkim

To jest auto:)

Mam tauniaka z 82, kilka dobrych latek stał pod chmurką nie używany teraz doczekał się lepszych czasów i czeka go kapitalka. Nie ma już takich aut!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

najlepszy

u mnie stał z 5 lat w prowizorycznym garażu bo wyjechałem do USA kiedy wróciłem odpalił za pierwszym razem
teraz stoi i niszczeje bo trudna sytuacja rodzina